Apple 2-ojo 2013 metų ketvirčio rezultatų belaukiant

Temos: Apple, Statistika

Vidurnaktį Lietuvos laiku ( balandžio 23 dieną 14 val. PDT/17 val. EDT), Apple paskelbs savo 2-jo 2013 metų ketvirčio rezultatus. (Apple fiskaliniai metai baigiasi paskutinę rugsėjo mėnesio dieną, todėl pirmasis metų ketvirtis – Apple yra antrasis finansinis ketvirtis.)

Wall Street’o finansų žinovai, jau kuris laikas, matyt negalėdami atleisti Apple už tai, kad patys neteisingai numatė jos akcijų kursų tendencijas, ir visa eilė investuotojų paklausiusių Wall Street’o finansų guru patarimų prarado maišus pinigų – šūkaloja, švelniai tariant, pesimistines prognozes Apple adresu, o gal ir keršydami bando pasinaudoti savo įtaka rinkoje ir iššaukti tokias tendencijas. Kaip ten bebūtų, dar Apple nepaskelbus savo pirmojo ketvirčio rezultatų Wall Street’o dykaduoniai, neatsižvelgdami į tai, kad GSM paslaugų tiekėjai parduoda iPhone daugiau nei kada nors, pranašavo kad „pirmą kartą per 10 metų Apple paskelbs apie sumažėjusias pajamas lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu“.

Tiesa, reikia pripažinti, kad Wall Street’o prognozės nėra visiškai laužtos iš piršto, nes Apple, praeito finansinių rezultatų pranešimo metu, pasiūlė nesitikėti puikių ketvirčio rezultatų. Kita vertus yra tik vienas parametras, į kurį Wall Street’as kreipia dėmesį – pelningumo augimas lyginant su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu. Todėl net Apple paskalbus rekordinius ketvirčio rezultatus, jei pelno dalis, lyginant su praeitais metais, sumažės - Wall Street’as trins delnus iš pasitenkinimo, kad šį kartą jų prognozės teisingos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų