Wall Street Journal ir Apple

Temos: Apple, Statistika

Jau pora mėnesių iš Wall Street Journal „lūpų“ pilasi lavina negatyvių straipsnių apie Apple. Reguliariai pasirodančių (net nežinau kaip pavadinti, nes tai nėra naujienos, ar nuomonė, ar gandai), tarkim, žinučių su Apple kompanijos pavadinimu antraštėse.

Suprantu, kad Apple yra įdomi tema ir tokiu būdu WSJ, matyt, tikisi pagerinti savo pardavimų rezultatus. Bet kodėl tik neigiamos? Gal šitaip jie išlieja savo širdgėlą ar/ir pyktį Apple kompanijai, kad pastarosios rezultatai nesutapo su WSJ pranašautais ir atitinkamai privertė investuotojus pajusti vidurius rėžiantį skausmą… žvelgiant į savo nykstančias investicijas. Ar dėl to kalta Apple ar niekam tikę Wallstreeto „pranašai“, kurie greičiausiai pamiršę tiek rinkos dėsnius tiek visą eilę kitų faktorių tiesiog iš lubų būrė nerealius skaičius?

"wsj apple" Google paieškos rezultatai

Google paieškos laukelyje įvedus wsj apple, gauname visą sąrašą Wallstreeto naujienų: „Has Apple Lost Its Cool to Samsung?“ „Investors Find Ways to Cope With Pain of Apple“ - bet neparašyta, kad investuotojus apgavo ne Apple, o tas pats Wall Street Journal.Investors Grapple With Core Reality of Apple„The Fight to Unseat Apple’s iPhone Intensifies“ „How Apple Bit Bond Holders, Too“ „Apple Cuts Orders for iPhone Parts“ - parašė, kad Apple nustojo pirkti ekranus iš vieno gamintojo, bet neparašė, kad pradėjo pirkti iš kito. „Apple’s Shares Drop as Slowing Growth Builds on Investor Worries“ - akcijos krenta ne dėl Apple, kuri nespėja patenkinti visų norinčių įsigyti jos gaminius poreikių, o dėl WSJ sapaliojimų „New Worry for Apple“ „Apple’s Magic Wears Thin As Earnings Disappoint“ - Čia tikriausiai todėl, kad Apple nepristatė iSkraidančiosLėkštės ar iBurtųLazdelės ir t.t

Šitie straipsniukai mane privertė pažvelgti į statistiką, į kurios skaičius žvelgiant nesunku paskaičiuoti, kad paskutinio praeitų metų ketvirčio[1] metu, Apple pardavė po 6 iPhone kiekvieną sekundę (360,8 iPhone per minutę) (palyginimui, vidutiniškai žemėje per minutę gimta 145 žmonės - 2.4 per sekundę)

iPhone pardavimų statistika

  1. Apple fiskaliniai metai baigiasi rugsėjo mėnesį todėl paskutinis kalendorinių metų ketvirtis, Apple yra 1-as metų ketvirtis.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų