AirDrop ne tik per Wi-Fi

AirDrop tai galimybė apsikeisti failais, kurią Apple pristatė OS X Lion. Didelis AirDrop privalumas yra tas, kad naudojamas ad-hoc prisijungimas leidžiantis apsikeisti failais net nesant tame pačiame Wi-Fi tinkle - užtenka būti netoliese.

AirDrop

Reikia pastebėti, kad AirDrop palaikomas ne visuose Mac kompiuteriuose ir šios funkcijos veikimui reikalingas Wi-Fi, bent jau Apple nori, kad mes taip manytumėme.

Paprasta Terminal’o komanda gali įjungti AirDrop, net ir tuose Mac kompiuteriuose, kuriuose ši galimybė nėra oficialiai palaikoma (OS X Lion ir naujesnėse OS X versijose) ir net įgalinti apsikeitimą failais per AirDrop prie tinklo pasijungus Ethernet laidu:

  1. Atidarykite Terminal’o aplikaciją (iš Applications > Utilities).
  2. Terminalo lange parašykite šią komandą:
    defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1; killall Finder

Ši komanda įgalins AirDrop apsikeitimą net nepasijungus prie Wi-Fi, įjungs AirDrop kompiuteriuose su OS X Lion ar naujesne OS X versija, kuriuose AirDrop nėra oficialiai palaikomas ir perkraus Finder’io aplikaciją. Tiesa, norint naudotis AirDrop nepasijungus prie Wi-Fi, Mac kompiuteriai turi būti tame pačiame tinkle.

Ad-hoc funkcija palaikoma tik naujausiuose Mac kompiuteriuose nes jos palaikymas yra įdiegtas pačioje Wi-Fi mikroschemoje.

Išjungti AirDrop galima Terminal’e įvedus šią komandą:

defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 0; killall Finder

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų