OS X Messages, Calendar ir Contacts tandemas

OS X Messages gerai supranta kai kurias susirašinėjamo teksto dalis (datas, laiką, telefono numerius) ir leidžia greitai ir patogiai tomis pranešimo dalimis pasinaudoti - tiesiai iš Messages pridėti naują kontaktą ar pakeisti esamo informaciją OS X adresų knygutėje (Contacts) ir jei ji sinchronizuojama su adresų knygutėmis Internete tai atitinkamai ir visuose kituose susietuose įrenginiuose bei patalpinti naują įrašą kalendoriuje (Calendar).

Ne vieną Apple įrenginį turintys gali pajusti Apple Messages aplikacijos teikiamus privalumus: galima siųsti SMS pranešimą „nemokamai“ ne tik į kitą iPhone, bet ir į iPad, iPod ar Mac kompiuterį su OS X Mountain Lion operacine sistema. Iš Mac’o per Messages taip pat paprasta siųsti SMS žinutes į kitus iPrietaisus kaip nurodant telefono numerį taip ir elektroninio pašto adresą. Pradėję pokalbį su kitu iPhone, iPad, iPod ar Mac vartotoju per Messages Mac’e, galite pokalbį tęsti pasiėmę iPad ar iPod ir išeidami iš namų toliau „pliurpti“ naudodamiesi Messages iPhone.

OS X Messages, esanti Apple OS X Mountain Lion dalis, leidžia ne tik kalbėtis su kitais vartotojais turinčiais iPhone/iPod/iPad ar Mac kompiuterius (OS X Mountain Lion) ar gauti bei siųsti SMS žinutes, bet per Messages galima bendrauti ir suAIM, Jaber, Google talk, Yahoo Messanger ar Facebook vartotojais.

Per Messages dažnai aptariame kasdieninius reikalus, susitariame susitikimus ar dalinamės kita informacija (pvz telefono numeriais ar elektroninio pašto adresais).

Gavus tokią informaciją Mac kompiuterio Messages aplikacijoje, jei ją reikia prisiminti (pvz. telefono numerį ar susitikimo datą), nesunku iš karto padaryti įrašą atitinkamoje aplikacijoje.

Pavyzdžiui, pokalbio metu pašnekovas parašė jums reikiamo žmogaus telefono numerį ar elektroninio pašto adresą.

Naujas įrašas adresų knygutėje naudojantis informacija iš pranešimo Messages aplikacijoje

  1. Užvažiuokite pelyte ant to numerio - pamatysite, kad jis tapo apibrauktas, o kairėje pusėje atsirado mažas trikampėlis.
    MessagesTelNrHover
  2. Paspauskite ant trikampėlis ir pasirodys pasirinkimų meniu. Jei tai telefono numeris ar elektroninio pašto adresas - pasirinkite „Create New Contact…“, o jei norite patalpinti naują informaciją jau egzistuojančiam „kontaktui“ - pasirinkite „Add to existing Contact…“. MessagesTelNrSelect
  3. Nurodykite reikiamą papildomą informaciją: vardą, pavardę ir t.t, ir turėsite naują įrašą adresų knygutėje. MessagesTelNrClick

Jei adresų knygutę (Contacts) sinchronizuojate su Internetu pvz. iCloud ar Google - naujasis ar pakeisto įrašo informacija automatiškai pasikeis ir kituose įrenginiuose, kurie sinchronizuojami su šia adresų knygute Internete.

Naujas įrašas kalendoriuje naudojantis informacija iš pranešimo Messages aplikacijoje

Jei pranešimo tekste yra data - ir tai informacija, kurią manote reikia įsirašyti į kalendorių:

  1. Užvažiuokite pelyte ant datos - pamatysite, kad ji tapo apibraukta, o kairėje pusėje atsirado mažas trikampėlis.
    MessagesKalendriusHover
  2. Paspauskite ant trikampėlio ir atsidarys kalendoriaus įrašo langas kur galite papildyti ar pakeisti įrašo tekstą, pasirinkti kitą kalendorių ir t.t. MessagesKalendoriusClick
  3. Padarius atitinkamus pakeitimus, jei reikia, ir paspaudus „Add to Calendar“ mygtuką - įrašas bus patalpintas kalendoriuje. Jei tai sinchronizuojamas kalendorius Internete - šis įrašas atsiras ir kituose įrenginiuose naudojančiuose šį kalendorių. KalendoriusIrasas
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų