Kaip pakeisti rodyklės dydį OS X

Tema: macOS

Pakeisdami pelės rodyklės dydį ekrane, blogiau matantys žmonės gali sau palengvinti naudojimąsi kompiuteriu. Ši funkcija gali būti naudinga ir kitais gyvenimo atvejais, kaip kad prezentacijos metu sėdint prie kompiuterio, kai nėra galimybės pasinaudoti lazerine rodykle. Maža pelės rodyklė, paprastai, yra prastai matoma auditorijos, ypač sėdint toliau. Padidinus rodyklę, klausytojams nebereikia ieškoti jos ekrane, kai tariate „štai pavyzdžiui čia, visiškai kitoks…“

Ši galimybė buvo ir ankstesnėse OS X versijose, tačiau nuo OS X Lion jos nustatymų vieta pasikeitė. Taigi:
1. Iš Apple meniu  ir pasirenkame „System preferences“ (arba iš Dock’o arba /Applications aplanko spaudžiame ant System Preferences System Preferences piktogramos.
2. Pasirenkame „Accessibility“ ir tada spaudžiame „Display“
3. Judindami dešinėje lango pusėje esantį slankiklį mes galime padidinti arba pamažinti rodyklės dydį

Accessibility

Norėdami greitai pasiekti „Accessibility“ nustatymus, galite pasinaudoti klavišų kombinacija Cmd-Alt-f5 ir tada, norint pakeisti rodyklės dydį reikia paspausti ant „Preferences…“.

OS X 10.8 padidinta rodyklė atrodo daug geriau. Ankstesnėse OS X versijose, padidinta ji atrodė gerokai apkramtyta.

Rodyklės padidinimas neturi įtakos jos jautraus/aktyvaus taško dydžiui.

Ankstesnėse už OS X Lion versijose, rodyklės padidino nustatymai buvo „Universal Access“ skiltyje, kas man atrodo yra tiek pat painu kaip ir dabar, kai rodyklės dydžio nustatymų reikia ieškoti „Accessibility“ skilties „Display“ dalyje, vietoje to, kad jie būtų tiesiog prie „Mouse“ ir „Trackpad“ nustatymų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų