45-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

45-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ pradėjo rodyti linksmą dramą „The Shrink Next Door“.
  • Modifikuotas „iPhone X“ su Lightning jungtimi pakeista į USB-C, „eBay“ aukcione parduotas už 86 000 JAV dolerių. Kaip gimė pirmasis „iPhone“ su USB-C jungtimi?
  • Ilgai laukus „Foundation“ pradžios rugsėjo 24 dieną, sunku patikėti, kad pirmasis sezonas jau priartėjo prie pabaigos. Tiesa, guodžia tai jog kalbama, kad iš viso bus sukurta net 80 „Foundation“ epizodų. Tad fantastikos ir ypač Isaac Asimov’o kūrybos gerbėjams tai puiki žinia. Dabar, pirmajam sezonui pasiekus finišo tiesiąją „Apple“ išleido jo finalo video anonsą.
  • Kaip kuriamai „Foundation“ vaizdai ir efektai.
  • Vieno iš didžiausių podkastų tinklų „Relay FM“ įkūrėjas Myke Hurley pasidalino nelinksma naujiena susijusia su mokama „AppleCare+“ garantija. Ant jo „iPhone 13“ ekrano atsirado gilūs įbrėžimai. Nunešus telefoną į „Apple Store“ jam nebuvo pakeistas telefonas dėl įbrėžimų, kurie „tikėtina atsirado dėl Ceramic Shield padengimo“. Telefono pakeitimas Myke’ui kainavo 300£. Reikalas tas, kad įbrėžimai klasifikuojami kaip kosmetinis pažeidimas, o „AppleCare+“ taikomas mechaniniams (smūgis, kritimas,… ir dėl jų atsiradusiais skilimais).
  • „Windows“ PC naudotojams „Apple“ išleido „iCloud“ atnaujinimą nr. 13. Atnaujinę aplikaciją „langinių“ naudotojai dabar galės naudotis seniai „Apple“ įrenginiuose veikiančia „Keychain“ paslauga rekomenduojančia saugius slaptažodžius bei džiaugtis Apple ProRAW nuotraukoms bei Apple ProRes video formatų palaikymu.
  • Lizingo tarnybos „Vanarama“ dizaineriai „Apple“ patentų pagrindu sukūrė ir paskelbė automobilio 3D modelį. Konceptas paremtas daugybe „Apple“ patentų ir virtualiame modelyje galima ažiūrėti ne tik automobilio išorę, bet ir jo vidų.
    Apple patentais paremtas „Vanarama“ dizainerių sukurtas „Apple Car“ 3D modelis.
  • Minėdama savo 40-metį Prancūzijoje, „Apple“ atidaro naują „Apple Music“ radijo studiją Paryžiuje. Įsikūrusi garsiojoje Champs-Élysées studija kurs originalų vietinį turinį, taip kaip tai daro tokios pat „Apple Music“ studijos įsikūrusios Angelų mieste, Niujorke, Našvilyje ir Londone.
    Minėdama savo 40-metį Prancūzijoje, „Apple“ atidaro naują „Apple Music“ radijo studiją Paryžiuje.
    „Apple Music“ radijo studija Paryžiuje.
  • „Apple“ paleido (kol kas beta stadijoje) naują paslaugą skirtą nedideliam, iki 500 darbuotojų verslui, pavadintą „Apple Business Essentials“.
  • Tikriausiai ne vienas ir ne kartą esame informacijos ieškoję ne pelno siekiančiame „Wikimedia Foundation“ prižiūrimame „Wikipedia“ internetiniame žinyne. Dabar be kreditinių kortelių ir „PayPal“ šį projektą paremti galima ir „Apple Pay“ mokėjimų pagalba. Tiesa, ši galimybė kol kas matoma tik pasirodančiuose langeliuose raginančiuose paremti projektą.
  • „Apple“ tiekėja „Foxconn“ teigia, kad lustų trūkumas gali tęstis iki antros 2022 metų pusės.
  • Kalbama, kad trečio 2022 metų ketvirčio metu gali pasirodyti „AirPods Pro 2“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų