16-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

16-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ užregistravo domeną applecoronavirus.com. Kol kas šis domenas nesusietas su jokia interneto svetaine.
  • Po mėnesius trukusių gandų, „Apple“ paskelbė apie naują „iPhone SE“ telefono modelį. Kalbama, kad naujojo SE akumuliatoriaus talpa 1821 mAh, o operatyvios atminties 3GB. Nors žvelgiant į šio telefono charakteristikas panašu, kad tai vidutinės klasės telefonas, tačiau jame yra ir flagmanams būdingų požymių, tokių kaip gigabitinis LTE ir LAA (License Assisted Access) bei MIMO 2x2, Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6) palaikymas ir Bluetooth 5.0, NFC su skaitymo režimu ir t.t. Tiesa, nežiūrit į „flagmaninį“ A13 Bionic procesorių, naujajame „iPhone SE“ nėra U1 lusto naudojamo Ultra Wideband technologijai skirtai orientavimosi erdvėje ir leidžiančio telefonui aptikti tokia pat technologija aprūpintą įrenginį. Kas mane tiktai liūdina, tai „Face ID“ nebuvimas šiame telefono modelyje.
  • Dalį iš (PRODUCT)RED pardavimų gautų lėšų „Apple“ skirs kovos su COVID–19 fondui. Įprastai dalis pajamų gautų iš „raudonų“ kompanijos produktų pardavimų yra skiriama kovai su AIDS.
  • Sekančioje „macOS Catalina“ versijoje turėtų atsirasti nauja funkcija leisianti nešiojamų „Mac“ kompiuterių savininkams prailginti šių kompiuterių akumuliatorių tarnavimo laiką. Nauja „Battery Health Management“ funkcija, jei naudotojas ją aktyvuos, tam tikrais atvejais sumažins maksimalų akumuliatoriaus įkrovimo lygį.
  • „Apple“ išleido visiems beta testuotojams skirtas „iOS 13.4.5“ ir „iPadOS 13.4.5“ pirmąsias viešas beta versijas.
  • „Beats“ prezidentas Luke Wood palieka kompaniją šio mėnesio pabaigoje. Jo vietą užims „Apple Music“ turinio viceprezidentas Oliver Schusser.
  • „Apple Music“ paslauga tapo pasiekiama ir naršyklėje, tad norint pasiklausyti muzikos, šios paslaugos prenumeratoriams, yra papildoma galimybė be „Apple Music“ aplikacijos. Tam tikrais atvejais ji gali būti net patogesnė nei programėlė. Internetinėje naršyklėje prieinamos „Apple Music“ versijos betą „Apple“ paleido dar rugsėjo mėnesį, tačiau iš beta stadijos ji išėjo tik dabar.
  • Kalbama, kad „Google“ kuria išmanią debetinę kortelę — konkurentę „Apple Card“.
  • „Apple“ partneris bankas „Apple Card“ paslaugai „Goldman Sachs“ teigia, kad „iPhone 12“ nesulauksime iki lapkričio mėnesio ir rekomenduoja parduoti kompanijos akcijas AAPL.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų