35-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

35-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Neįvardindamas šaltinio „PhoneArena“ portalas rašo, kad naujuose „iPhone 8“ belaidis įkrovimas bus lėtas. Kol kas nėra žinoma ar belaidžio įkrovimo standartas bus Qi 1.2 ar koks nors „Apple“. Kalbama, kad telefono įkrovimas bus apribotas: 7,5W 1,5W ir 5V. „Qi“ standartas taip pat negarantuos suderinamumo su trečių šalių priedais, nes „Apple“ galės jį užblokuoti įdiegdama papildomą MFi kontrolerį. Tai padarys telefono įkrovimą saugesniu, apsaugos „iPhone“ nuo sugadinimo nesuderinamumo atveju, tačiau privers papurtyti kišenes.
  • „iPhone 5s“ 64-bitų procesorius buvo signalas, kad vieną dieną „Apple“ nustos palaikyti 32-bitų aplikacijas. „iOS 11“ nebepalaikys 32-bitų aplikacijų, o jų „App Store“ yra apie 187 000 (maždaug 8 procentai). Didesnė jų dalis yra žaidimai, o likusios 39 000 — švietimo ir pramogų kategorijai priskirtos aplikacijos. Reikia manyt, kad vieną dieną, neatsižvelgdama į tai, kad jos gali veikti senesnę „iOS“ versiją naudojančiuose „iPhone“ ir „iPad“ — jas iš aplikacijų parduotuvės ištrins.
  • Įdomu ar ir Jūs matote šiame pusiau abstrakcionisto dailininko Umberto Romano 1937 metų piešinyje žmogų rankose laikantį „iPhone“. Mobilus telefonas pirmą kartą paminėtas 1973 metų balandžio 3 dieną, beveik keturis dešimtmečius iki Steve Jobs pristatė „iPhone“.
    1937 metų Umberto Romano piešinys, kuriame indėnas laiko į iPhone panašų daiktą.
  • Reikia tikėtis, kad Niujorko policijos departamentas išmoks pamoką — ką reiškia pirkti smunkančios platformos mobiliuosius telefonus. „The New York Post“ rašo, kad NYPD savo karininkams pakeis 36 000 „Windows“ pagrindu veikiančių telefonų į „iPhone“.
  • Savaitės pradžoje „Apple“ išplatino programuotojams skirtas „iOS 11“, „macOS High Sierra“, „watchOS 4“, „tvOS 11“ beta 8 versijas. Kompanija taip pat išleido ir viešiems testuotojams skirtą „iOS 11“ beta 7 versiją. Ketvirtadienį pasirodė programuotojams skirtų „iOS 11“, „tvOS 11“, o penktadienį ir „macOS High Sierra“ beta 9 versijas. Reikalas įgauna pagreitį.
  • Norintys išbandyti „Jamf“ (labiausiai aktualu įmonėms administruojančioms daugiau „Mac“ kompiuterių ir „iOS“ įrenginių) dabar šią paslaugą gali išbandyti nemokamai. Nemokamai galima valdyti iki 2 „Apple“ įrenginių.
  • „Trend Micro“ paskelbė „0-day“ (iki šiol nežinomų) saugumo spragų „Mobile Pwn2Own“ konkursą, kuris įvyks lapkričio 1–2 dienomis „PacSec 2017“ konferencijos Tokijuje metu. Konkurso prizinis fondas virš 500 000 JAV dolerių.
  • JAV Nacionalinė Televizijos meno ir mokslo akademija antradienį eilei technologijų srityje dirbančių kompanijų įteikė apdovanojimus už pasiekimus medijų srityse. Apdovanojimą už Siri „Apple TV“ namo parsivežė ir „Apple“. „Apple“ buvo viena iš keturių kompanijų pagerbtų 2017 metų apdovanojimu už techninius ir inžinerinius pasiekimus kontekstinės navigacijos balsu ieškant ir valdant TV turinį. Kitos kompanijos, kurių pasiekimai šioje kategorijoje buvo įvertinti yra „Comcast“, „Universal Electronics“ (UEI) ir „Nuance Dragon TV“. DJI, „John McGraw“, „Flying Cam Inc“ pasidalino apdovanojimą (net nebandysiu versi) „Low Latency Remote Controlled Airborne Video Platforms (non-military) for Television“ nominacijoje. „Microsoft“ kompanija technologijų Emmy prizu apdovanota buvo nominacijoje, kuri skamba taip: „Development of Integrated Consumer Video Conferencing Service into Broadcast Production Environments and Workflows“.Technologijų Emmi apdovanojimų statulėlės 2017
  • „Microsoft“ įspėja „Office for Mac 2011“ naudotojus, kad pastarieji neturėtų savo „macOS“ atnaujinti į „macOS Hight Sierra“ kai ši pasirodys. „“Word”, “Excel”, “PowerPoint”, “Outlook” ir “Lync” nebuvo testuota su “macOS 10.13 High Sierra” ir aplikacijoms šioje operacinės sistemos aplinkoje nebus teikiamas formalus palaikymas“, — rašo „Microsoft“ savo dokumente. Ši „Microsoft“ informacija nėra netikėta, nes „Office for Mac 2011“ palaikymo pabaiga numatyta 2017 metų spalio 10 dienai. Bėda dar ir ta, kad „Office for Mac 2016“ 15.34 ir senesnės versijos taip pat nėra palaikomos „macOS High Sierra“ ir gali net nepasileisti, o 15.35 versija — pasileidžia, tačiau ji labai jau „šluba“. Apie tai savo palaikymo dokumentuose rašo ir „Microsoft“ teigdama, kad naujoje „macOS“ versijoje ne visos „Office“ aplikacijų funkcijos bus prieinamos, o pačios aplikacijos gali netikėtai užsidaryti. Sakyčiau nieko keisto ar stebinančio „Microsoft“ pasaulyje.
  • Ne už kalnų penktos kartos „Apple TV“ pasirodymas ir „Apple“ susidūrė su rimtu galvosūkiu — kiek įkainoti 4K/UHD ir HDR filmų nuomą. Kino studijos mano, kad 4K/UHD filmai yra ultra-aukščiausios kokybės ir privalo kainuoti brangiau. „Apple“ planuoja tokius filmus įkainoti 19,99 JAV dolerio, tačiau kai kurios Hollywood’o studijos norėtų, kad kaina būtų 5–10 dolerių aukštesnė.
  • „iOS 11“, „Team Viewer“ aplikacijos pagalba bus galima dalintis „iPhone“ ir „iPad“ ekrano vaizdais ir taip nuotoliniu būdu gauti pagalbą.
  • Kalbama, kad „Apple“ 2018 metų debiutui kuria didesnį — 6,46 colio įstrižainės ekraną skirtą sekančių metų „iPhone“ modeliui.
  • Barclays analitikai mano, kad kartu su „iPhone 8“ debiutu „Apple“ gali apjungti „iCloud“ ir „Apple Music“ prenumeratą į vieną paketą naujo „iPhone 8“ pirkėjams. Analitikai spėja, kad norėdama privilioti žmones pirkti 1000€ kainuojantį telefoną ji gali pasiūlydama nemokamą metų „Apple Music“ prenumeratą ir 200GB „iCloud“ vietos.
  • „Apple“ atnaujino savo vadovų informacijos puslapį. Atnaujinta informacija byloja, kad Interneto programinės įrangos ir paslaugų departamento vadas Eddy Cue perdavė atsakomybės už Siri svertus vyriausiam kompanijos viceprezidentui vadovaujančiam programinės įrangos padaliniui Craig Federighi. Atnaujintas puslapis taip pat papildytas ir naujais komandos nariais: Deirdre O'Brien — žmogiškųjų išteklių viceprezidente ir Isabel Ge Mahe – atsakinga kompanijoje už Kiniją.

Laikinai nemokamos, pigiau platinamos ir naujos iOS bei macOS aplikacijos

naujas iOS ir macOS žaidimas

„Steam“ platformos žaidėjų tarpe populiarus „Prison Architect“ atkeliavo ir į „Apple“ įrenginių pasaulį. Dabar „Prison architect“ žaidimą galima žaisti „iPad“ ir „Mac“ kompiuteriuose.

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų