16-osios 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

16-osios 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Penktadienio naktį (LT laiku) „Apple“ nutraukė, „iOS 16.4“ sertifikatų pasirašymą, taip užkirsdama kelią grįžimui prie šios operacinės sistemos versijos.
  • „Apple“ pasidalino pasižvalgymu po naują serialą „The Last Thing He Told Me“. Serialas pasakoja apie Haną, moterį, kuri turi užmegzti santykius su savo 16-mete podukra Bailey, kad sužinotų tiesą apie tai, kodėl jos vyras paslaptingai dingo. Serialas sukurtas remiantis „New York Times“ 1-uoju perkamiausiu romanu. Serialą kuria ir adaptuoja autorė Laura Dave kartu su serialo kūrėju, „Oskaro“ laureatu Josh Singer.
  • Praėjusią vasarą „Apple“ nustatė, kad įmonės darbuotojai nuo rugsėjo 3 pasirinktas dienas, įskaitant antradienį, ketvirtadienį ir dar vieną dieną, pasirinktą kartu komandų vadovais, dirbtų biure. Tačiau ne visi kompanijos darbuotojai drausmingai laikosi šio nurodymo. „Apple“ darbuotojai į savo elektroninį paštą gavo vadovybės laišką su apklausa apie hibridinį darbą, kurioje dauguma klausimų buvo apie tai, kas gerai veikia dirbant nuotoliu ir biure. Ši apklausa išsiųsta po to, kai buvo pagrasinta drausminti darbuotojus, kurie nesilaiko hibridinio darbo tvarkos ir neatvyksta 3 dienas per savaitę į biurą.
  • Prieš birželį vyksiančią Pasaulinę kūrėjų konferenciją (WWDC) „Apple“ pradėjo testuoti naujus „Mac“ modelius, praneša „Bloomberg“. Įmonė išbando naujus įrenginius su trečiųjų šalių programėlėmis iš „App Store“, ir panašu, kad vienas iš testuojamų modelių yra 15 colių „MacBook Air“. Anot Mark Gurman „Apple“ ruošia nešiojamąjį kompiuterį su procesoriaus specifikacijomis, panašiomis į dabartinius modelius, bet su didesniu ir didesnės raiškos ekranu. Tikėtina, kad šis modelis bus 15 colių „MacBook Air“, kurį „Apple“ planavo pristatyti šiais metais.
  • Tim Cook ir Deirdre O'Brien ankstų antradienio rytą atidarė naują parduotuvę Mumbajuje. Juos pasitiko 300 žmonių minia. Kai kurie labiausiai prisiekę „Apple“ technikos entuziastai į atidarymą atvyko iš kito šalies krašto.
    Pirmosios Apple Store atidarymas Mumbajuje - Indija.
  • Ketvirtadienį „Apple“ CEO Tim Cook atidarė antrą „Apple Store“ parduotuvę Indijoje. Antroji oficiali „Apple“ parduotuvė įsikūrė Delio Saket rajone įsikūrusiame „Select CityWalk“ prekybos centre. Todėl ši parduotuvė pavadinta „Apple Saket“.

    Apple atidarė antrą Apple Store parduotivę Indijoje, Delyje - Apple Saket
  • „Apple“ išleido 168-ą „Safari Technology Preview“ versiją.
  • „Apple“ paskelbė oficialų aštuonių epizodų paslaptingo trilerio „City on Fire“ anonsą, kurį parašė ir prodiusavo Josh Schwartz ir Stephanie Savage, įkvėpti pripažinto Garth Risk Hallberg to paties pavadinimo romano.
  • „Apple“ išplatino oficialų antrojo sezono „Priešistorinė planeta“ antrojo anonso įrašą. Naujos serijos, kurios debiutuos 2023 m. gegužės 22 d. visame pasaulyje per „Apple TV+“ Serialas perkelia žiūrovus milijonus metų atgal, parodo mūsų pasaulį ir jame klajojusius dinozaurus.
  • „Apple“ antradienį paskelbė savo 2023 m. aplinkosaugos pažangos ataskaitą, kurioje išdėstė nuolatines bendrovės pastangas kovoti su klimato kaita ir siekiu sumažinti jos poveikį aplinkai.
  • „Wall Street Journal“ žurnalistės Nicole Nguyen ir Joanna Stern paskelbė straipsnį, kuriame kalbama apie tai, kaip vagys gali naudoti „Apple“ pasirenkamą atkūrimo rakto saugos parinktį ir visam laikui užblokuoti „iPhone“ naudotojų „Apple ID“ paskyras (padaryti jas neprieinamas teisėtiems jų naudotojams). Žinodamas „iPhone“ kodą, vagis gali lengvai iš naujo nustatyti aukos „Apple ID“ slaptažodį „Settings“ programėlėje, net jei įjungta „Face ID“ arba „Touch ID“ apsauga. Vėliau vagis gali išjungti „Find My iPhone“ įrenginyje, neleisdamas įrenginio savininkui stebėti jo buvimo vietos arba nuotoliniu būdu ištrinti duomenis įrenginyje per „iCloud“.
    Atsakydama į straipsnį, „Apple“ teigė, kad „visada tiria papildomas apsaugos priemones nuo kylančių grėsmių, tokių kaip ši“.
    „Užjaučiame žmones, kurie patyrė šią patirtį, ir labai rimtai žiūrime į visus išpuolius prieš savo vartotojus, kad ir kokie jie būtų“, – „The Wall Street Journal“ sakė „Apple“ atstovas. "Mes nenuilstamai dirbame kiekvieną dieną, kad apsaugotume savo vartotojų paskyras ir duomenis, ir visada tiriame papildomas apsaugos priemones nuo tokių naujų grėsmių kaip ši."
  • CIRP paskelbė naują tyrimą, kuriame pateikiami apklausos kaip greitai skirtingos amžiaus grupės atnaujina savo „iPhone“.
    kas kiek laiko skirtingos amžiaus grupės atnaujina savo iPhone
  • „Apple“ sumažins nuomojamo biuro plotą verslo centre „Romanov Dvor“ Maskvoje nuo 4,7 tūkst. m² iki 424 m². Apie tai rašoma „Apple“ Rusijos padalinio „Apple Rus“ balanso ir finansinių rezultatų ataskaitos aiškinamajame rašte. Tačiau kompanija patalpų nuomos laikotarpį pratęs iki 2027 m. sausio mėn. Bendrovė tikisi ir toliau vykdyti savo įsipareigojimus Rusijoje. 2022 metais „Apple“ pajamos Rusijoje sumažėjo 78 proc., o pelnas sumažėjo 83,7 proc. iki 6,5 mlrd. rublių (maždaug 72,6 mln. eurų). Tokie finansiniai duomenys pateikiami „Apple Rus“ kortelėje Rusijos finansinės atskaitomybės duomenų bazėje.
  • „Microsoft“ jau palaiko „Windows 11“ „Mac“ kompiuteriuose, tiesa, bent jau kol kas tik per „Parallels“.
  • Kalbama, kad „WatchOS“ bus įdiegta nemažai naudotojo sąsajos pakeitimų. Vienas jų, anot gandų, bus aplikacijų išdėstymas panašus į esantį „iOS“ įrenginiuose.
  • Naujas „Apple“ patentas US-11630485-B2 pavadintas „Elektroninių prietaisų korpusų struktūros ir įvesties-išvesties įrenginiai“, o Paul X. Wang ir Joshua P. Song yra išvardyti kaip išradėjai. Patento santraukoje aprašoma „galinė korpuso sienelė [kuri] gali turėti stiklinę dalį arba kitą skaidrią konstrukciją, per kurią projektoriai projektuoja vaizdus ant netoliese esančių paviršių“ ir kad gali būti jutiklių, kurie gauna šviesą, galbūt belaidžiams ryšiams. Patente taip pat teigiama, kad „iMac“ apims „žvilgsnio aptikimo jutiklius, trimačius vaizdo jutiklius, kameras ir kitus komponentus“, kurie skamba kaip jutikliai, reikalingi „Face ID“. Nors patente nėra aiškiai nurodyta, tačiau jame esantys brėžiniai ir jutiklių išdėstymas leidžia manyti, kad kompanija galvoja apie galimybę kaip papildomą „monitorių“ naudoti sieną. Kitaip tariant „Mac“ kompiuteris galėtų veikti ir kaip projektorius. Kam to reikia? Manau verslui, susitikimų metu tokia funkcija galėtų būti naudinga. Ar šis patentas taps „kūnu“ — parodys laikas.
  • Analitikas Ming-Chi Kuo ir toliau dalijasi savo prognozėmis dėl būsimų naujų „Apple“ produktų. Šį kartą jis kalba apie 15 colių „MacBook Air“. Pasak Kuo, naujasis „MacBook Air“ bus išleistas su dviem M2 lustų parinktimis, turinčiomis skirtingą branduolių skaičių. Tačiau tarp jų nebus „M2 Pro“ versijos. Nešiojamasis kompiuteris gaus tokius pačius procesorius kaip ir 13 colių modelis. Praėjusiais metais išleistas „Apple“ 13 colių M2 lusto „MacBook Air“ modeliai turi 8 arba 10 grafinio procesoriaus branduolių.
  • Per savo gyvavimo metus „Apple“ išbandė save įvairiose srityse. Be kompiuterių, išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų laikrodžių, skirtingu metu gudručiai iš Kupertino išleisdavo firminius drabužius, įvairius įrankius, kvarcinius laikrodžius ir net žaidimų konsolę. Tačiau pasirodo, kad obuolių kompanija dar 1987 metais išleido ir muzikos albumą. Pasiklausyti albumo galima ir dabar. Aštuoni unikalūs kūriniai, tarp kurių yra net viena dainos „Ghostbusters“ parodija, kurioje dainuojama apie mėlynąjį mirties ekraną.
  • Penktadienį „Apple TV+“ pristato dar vieną veiksmo filmą „Ghosted“, kuriame vaidina Chris Evans ir Ana de Armas.
  • Mark Gurman iš „Bloomberg“ teigia, kad nors jis vis dar tikisi, kad naujasis „Mac Pro“ pasirodys šiais metais, mažai tikėtina, kad jis bus pristatytas WWDC metu birželį. Lyginant su tuo, nuo kada tikimasi naujo „Mac Pro“, tai yra milžiniškas vėlavimas. Gurman taip pat mano, kad naujos kartos „Mac Studio“ greičiausiai neturės M2 serijos lustų, o „Apple“ atideda įrenginio atnaujinimą iki M3 kartos, kad išvengtų naujojo „Mac Pro“ kanibalizavimo.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų