52-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

52-os — paskutinės 2022 metų savaitės, naujienos ir gandai skirtos „Apple“ entuziastams, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

Apple
Visiems gražių metų!
  • Nors „iPhone 14“ avarijų aptikimo ir pagalbos SOS per palydovą funkcijos, padedančios nukentėjusiems nuo nelaimingų atsitikimų, mirgėjo daugelio naujienų portalų antraštėse — paprastesnės ir universalesnės „iPhone“ funkcijos taip pat gali būti naudingos pavojingose situacijose.
    Sekmadienio vakarą po kalėdinio susibūrimo moteris pateko į automobilio avariją San Bernardine, Kalifornijoje, nukritusi 200 pėdų (apie 61 metrą) nuo kalvos šalia kelio. Jos „iPhone“ automatiškai nepranešė pagalbos tarnyboms, nes ji neturėjo „iPhone 14“. Tačiau jos šeima pastebėjo, kad ji negrįžo namo ir neatsiliepė, todėl jos buvimo vietai nustatyti pasinaudojo funkcija „Find My“.
    Skirtingai nuo avarijų aptikimo ir avarinės SOS per palydovą, „Find My‌“ beveik visuotinai pasiekiama „iPhone“. Šioje situacijoje moteris savo buvimo vieta dalijosi su savo šeima, todėl jie galėjo ją rasti. Toks gelbėjimas nebūtų buvęs įmanomas, jei ji nebūtų įjungusi dalinimosi lokacija funkcijos „Find My“.
    Moteris buvo sunkiai sužalota ir po avarijos naktį praleido transporto priemonėje. Ugniagesiai-gelbėtojai, panaudoję pažangias gyvybės palaikymo priemones ir lynų sistemą, moterį ir jos gelbėtojus pakėlė nuo kalno atgal ant kelio ir po to ji buvo nuvežta į ligoninę.
  • Šį rudenį „Apple“ susidūrė su iššūkiais gaminant „iPhone 14“, ypač „Pro“ ir „Pro Max“ modelius, kai COVID–19 protrūkis Kinijoje paveikė jos gamybos partnerį „Foxconn“. Dabar bendrovės akcijos pasiekė žemiausią lygį per 52 savaites ir kompanija prarado vieną trilijoną dolerių savo vertės, nes pasirodė ir tolimesnės „iPhone“ iššūkių prognozės.
  • „Apple“ šį ketvirtį susidūrus su sunkumais gaminant „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ modelius, nes griežti COVID blokavimai Kinijoje neleido „Foxconn“ dirbti sklandžiai, kompanija kuria planus kaip sumažinti rizikas tiekimo grandiniėse. „TrendForce“ mano, kad „Apple“ planuoja įtraukti „Luxshare“ į tiekimo grandinę ir taip diferencijuoti gamybos ir tiekimo grandinių rizikas.
  • „Apple Watch“ yra naujausias vartotojų technologijų produktas, sulaukęs kritikos dėl rasinio šališkumo. Gruodžio 24 d. Niujorko gyventojų ir „Apple“ vartotojų vardu pateiktame naujame grupiniame ieškinyje teigiama, kad nešiojamų prietaisų deguonies kiekio kraujyje matavimo funkcija tiksliai neatsižvelgia į odos atspalvių skirtumus, todėl naudotojams, kurių oda yra tamsesnė, pateikiami netikslūs rodmenys.
  • Neseniai „Apple“ pasidalijo dešimčia naudingų patarimų ir gudrybių „iPhone“ naudotojams, padedančių išnaudoti visas savo įrenginio galimybes ir išmokyti naujus „iPhone“ naudotojus kai kurių funkcijų ir patarimų, apie kuriuos jie anksčiau nežinojo.
  • Avarijų nustatymo sistema naujuose „Apple“ įrenginiuose („iPhone 14“ modeliuose, „Apple Watch Series 8“, „Apple Watch Ultra“ ir „Apple Watch SE 2“) dar veikia netobulai. Po to kai 2022 metų rudenį ši funkcija debiutavo kartu su „Apple iPhone 14“, 911 ir JAV skubios pagalbos dispečeriai pradėjo gauti skambučius iš įrenginių, kurie klaidingai suprato kai kurias veiklas (kai „iPhone 14“ serijos telefono naudotojas slidinėja, važiuoja amerikietiškais kalneliais ar užsiima kita fizine veikla) ir jas interpretavo kaip automobilio avariją. Ši funkcija naudoja daugybę jutiklių, įmontuotų „iPhone 14“ ir automatiškai skambina pagalbos tarnyboms, jei dirbtinis įrenginio intelektas mano, kad naudotojas pateko į automobilio avariją.
  • Jei kas pasiūlys „Apple Watch Ultra“ itin pigiai — „nepasimaukit“. „Pebble“ išleido „Cosmos Engage“ labai panašų į „Apple Watch Ultra“. Jo kaina apie 33 eurus. Žinoma, čiupinėję ar atidžiau tyrinėję „Apple Wach Ultra“ pastebės ir išorinių skirtumų, bet nepatyręs naudotojas sužavėtas viliojančios kainos gali ir patekti į apgaviko pinkles.
    Peeble išmanus laikrodis panašus į Apple Watch Ultra
    Čia ne Apple Watch Ultra
  • Remiantis nauja „TF International Securities“ analitiko Ming-Chi Kuo ataskaita, „Apple“ 2023 m. pabaigoje arba 2024 m. pradžioje planuoja išleisti naują „iPad mini“. Anot analitiko pagrindinis naujojo „iPad mini“ pardavimo argumentas bus tik greitesnis įrenginio procesorius.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų