35-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

35-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Analitikas Ming-Chi Kuo pranašauja, kad dviejų „iPhone 14 Pro“ modelių plataus kampo kameros bus atnaujintos iki 1,4 µm („iPhone 13 Pro“ 1,0 µm). Dėl šio atnaujinimo CIS (CMOS vaizdo jutiklis), VCM (balso ritės variklis) ir CCM (kompaktinio fotoaparato modulis) vieneto kaina gerokai padidėti – apie 70 proc., 45 proc. ir 40 proc.
  • „Sony“ paskelbė, kad įsigijo „Savage Game Studios“, o tai reiškia, kad „Sony“ planuoja įsilieti į mobiliųjų žaidimų rinką ir pristatyti žaidimus „iPhone“ ir „Android“.
  • Savo „Geared Up“ podkaste Jon Prosser teigia, kad naujos kartos „iPhone SE“ dizainas bus toks pat kaip ir „iPhone XR“.
  • „Apple“ paskelbė jos rudens renginio datą – 2022–09–07 20:00 Lietuvos laiku. Įsirašykite priminimą savo kalendoriuose. Gandų apie „iPhone 14“ buvo daug nuo paprastų ir labai tikėtinų iki mažai tikėtinų ar nerealių. Iš tokių sklaidžiusių pranašysčių, „iPhone 14“ greičiausiai nebus sulankstomas nors „Samsung“ tokį telefoną išleido. Ming-Chi Kuo teigia, kad „Apple“ tokį telefoną gali išleisti jau 2024 metais, tačiau labiau tikėtina tokio telefono debiuto sulaukti 2025. Buvo kalbų ir apie po telefono ekranu paslėptą kamerą, tačiau vargu ar ši naujovė bus įgyvendinta „iPhone 14“. Vargu ar nauji „iPhone“ modeliai bus išleisti visai be jungčių ir vietoje panašautos USB-C jungties liks sena-gera „Lightning“ jungtis ir USB-C laukiantiems, ko gero, teks apsišarvoti kantrybe ir dar kokius metelius luktelėti.
  • Pirmadienį „Apple“ išleido „Boot Camp“ programinės įrangos atnaujinimą, leidžiantį „Microsoft Windows“ operacinę sistemą paleisti „Intel“ procesorius turinčiuose „Mac“ kompiuteriuose. Kaip teigiama „Apple“ leidimo pastabose „Boot Camp 6.1.19“ naujinys apima „Precision Touchpad“ tvarkyklės naujinimus bei klaidų pataisymus.
  • „Bloomberg“ pranešime teigiama, kad „Apple“ pateikė prašymus užregistruoti „Reality One“, „Reality Pro“ ir „Reality Processor“ prekės ženklus. Ko gero tai ženklas jog kompanija planuoja išleisti mišrios realybės įrenginį.
  • Praėjus vos savaitei po iOS 15.6.1 išleidimo visiems vartotojams, „Apple“ nustojo pasirašyti iOS 15.6 sertifikatą. Todėl vartotojai nebegali grąžinti „iPhone“, „iPad“ ir „iPod touch“ programinės įrangos iš „iOS 15.6.1“ versijos į 15.6.
  • Europos Sąjunga nori priimti naują įstatymą, pagal kurį technologijų gamintojai prieš paleidžiant naujus įrenginius turi atitikti tam tikrus tvarumo reikalavimus. Kaip rašo „The Financial Times“, teisės aktai teigia, kad gamintojai privalo teikti papildomas atsargines dalis įrenginio remontui mažiausiai penkerius metus nuo įrenginio pristatymo. Prekybos asociacija, atstovaujanti didžiausiems technologijų vardams, įskaitant „Apple“, „Google“ ir „Samsung“ taip pat ragina įmones pailginti akumuliatoriaus veikimo laiką, kad akumuliatoriai galėtų išgyventi 500 pilnų įkrovimų, kol jų talpa nukris žemiau 83 %. Be to, įstatymu siekiama, kad visų prietaisų energijos vartojimo efektyvumo įvertinimas būtų panašus į kitus įprastus prietaisus. Išmaniųjų telefonų gamintojai pateikė savo argumentus prieš kai kuriuos taisyklių elementus teigdami, kad dėl didesnio dalių prieinamumo padidės plastiko suvartojimas.
  • Howardas Oakley iš „Electric Light Company“ stebi „Apple“ kovos su kenkėjiškomis programomis įrankius „XProtect“ ir kenkėjiškų programų šalinimo įrankį (MRT). Jis praneša, kad šios apsaugos nuo kenkėjiškų programų priemonės patyrė dramatiškų pokyčių nuo tada, kai „Apple“ pirmą kartą juos pristatė. „Apple“ pirmą kartą „XProtect“ sistemos paslaugą panaudojo 2009 m., išleisdama „macOS Snow Leopard“. Ši sistemos paslauga atsisiunčia ir įdiegia naujus kenkėjiškų programų apibrėžimus fone tarp pagrindinių „MacOS“ saugos naujinimų. „Ars Technica“ teigimu, ji apsaugojo „Mac“ kompiuterius nuo žinomų kenkėjiškų programų diegimo. Užuot ieškojus kenkėjiškų programų, kai paleidžiamas „Mac“ arba atidaroma aplikacija ar failas, „Apple“ patyliukais pridėjo funkciją, pagal kurią ji skenuoja kompiuterį, kai „Mac“ nėra labai pakrautas.
  • „Apple“ išleido „iOS 12.5.6“ naujinį, skirtą senesniems „iPhone“, „iPod touch“ ir „iPad“ modeliams, kuriuose negali būti įdiegta „iOS 15“. „iOS 12.5.6“ naujinys iš tikrųjų yra nepaprastai svarbus vartotojams, nes pašalina pažeidžiamumą, kuris buvo naudojamas programišių.
  • „Samsung“ vėl bando paerzinti „Apple“.
  • „Apple Watch“ yra dar vienos gyvybę gelbstinčios istorijos centre. Neįtikėtinoje istorijoje vienas JK vyras įvertino „Apple Watch“ ir šio įrenginio širdies ritmo sekimo galimybes, kurios aptiko besimptomę sveikatos problemą, dėl kurios jo širdis sustojo 138 kartus per 48 valandas. Laikrodį David Last padovanojo žmona, tačiau pradėjus jį naudoti laikrodis rodė neįtikėtinai žemą širdies ritmą. Last manė jog laikrodis sugedęs. 30 dūžių per minutę parodymai buvo užfiksuoti beveik 3000 skirtingų kartų. Vietoje kreipimosi į servisą, Last žmona parekomendavo jam kreiptis į gydytojus. Ji (ir laikrodis) buvo teisi. „Jei ji nebūtų nupirkusi man mano „Apple“ laikrodžio gimtadienio proga, manęs čia jau nebūtų. Aš amžinai būsiu jai už tai dėkingas. Dabar jį visada dėviu ir nusiimu tik įkrauti jo bateriją.“
  • „Apple“ pralenkė „Android“ ir sudaro daugiau nei 50 proc. JAV naudojamų išmaniųjų telefonų, praneša „Counterpoint Research“ per Financial Times. „iPhone“ atsiriekė didesnę mobilių telefonų rinkos dalį JAV, nors lyginant su „Android“ telefonų įvairove kur dominuoja „Samsung“ ir „Lenovo“ telefonai, „iPhone“ modelių vos keli.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų