17-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

17-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ ir vėl Europos nemalonėje. Šį kartą dėl NFC technologijos. Šį kartą Cupertin’o kompanija kaltinama, kad pažeidžia Europos Sąjungos taisykles ribodama prieigą prie mobilių mokėjimų sistemos „iPhone“ trečioms šalims, tokioms kaip „PayPal“ ar „Venmo“. Jei „Apple“ nesutiks pakeisti savo politikos šiuo klausimu, kai gali grėsti nemažos baudos.
  • Kai kurie „Mac Studio“ savininkai skundžiasi iš kompiuterio sklindančiu „inkštimą“ primenančiu garsu, kuris panašu sklinda iš kompiuteryje įdiegto ventiliatoriaus. Reikėtų pažymėti, kad šiuo nepatogumu skiriasi pasirinkę „M1 Max ‌Mac Studio“, o ne „Ultra“ kompiuterio versiją. Šių kompiuterių aušinimo sistemos skiriasi.
  • „Apple“ paviešino jos „Beats Fit Pro“ - belaidžių ausinių reklamą pavadintą „Kayvon Thibodeaux is Made in LA“.
  • „Apple“ paskelbė „Self Repair“ programą leidžiančią pačiam naudotojui (pabandyti) pataisyti savo „iPhone“. Tiesa, kai kuriuo atveju reikia ir specialių įrankių, o jei taisymo veikla neužsiimate, o tik norite pataisyti savo telefoną — pigiau jį bus nunešti į servisą. pavyzdžiui „iPhone 13 Pro“ remonto rinkinio kaina JAV yra 1272 doleriai. Kaina skiriasi priklausomai nuo telefono modelio ir pasirinkto rinkinio. Žinoma, JAV rinkinį galima ir išsinuomoti savaitei, bet nežinau kada tai bus įmanoma padaryti Europoje, ir ar ši paslauga bus prieinama Lietuvoje. Programa startuoja JAV, bet kompanija planuoja jos geografiją išplėsti ir Europoje. Remonto rinkinys tai du lagaminėliai, kurių sudėtis:
    Lagaminėlis 1
    661–17619 - Heated Display Removal Fixture
    661–22310 - Heated Display Pocket
    Lagaminėlis 2
    923–02657 - Battery Press
    661–08916 - Display Press
    923–06597 - 6.7-inch Repair Tray
    923–01092 - Adhesive Cutter
    922–5065 - Nylon Probe (Black Stick)
    923–06601 - Display Adhesive Press Plate
    923–04880 - Display Protective Cover
    923–06622 - Back Protective Cover
    923–0248 - Black Torque Driver Kit
    923–00738 - Gray Torque Driver
    923–00105 - Green Torque Driver
    923–0448 - Blue Torque Driver
    923–01290 - Micro Stix Bit
    923–02066 - Super screw Bit
    Jei nutarėte patys pasitaisyti „iPhone“, matyt, norėtumėte gauti ir instrukciją kaip tai padaryti:
  • „Counterpoint Research“ tyrimas atskleidžia, kad lyginant su tuo pačiu pernai metų laikotarpiu, pirmojo 2022 metų ketvirčio metu PC pardavimai 4,3 proc. smuko, o „Mac“ kompiuterių 8-ais procentais augo.
  • Pirmojo 2022 metų ketvirčio metu „Apple“ į pardavimui išsiuntė beveik milijoną „Made in India“ „iPhone“ telefonų.
  • „Apple“ išleido „AirTag“ aparatinės įrangos atnaujinimą 1.0.301 (1A301). Prieš tai buvo 1.0.291 versija (1A291). „Apple“ nepateikė aprašymo su pakeitimų sąrašu, tačiau aišku, kad naujoji aparatinės įrangos versija pakeičia „AirTag“ garsą skleidžiamą, kad jį būtų lengviau rasti.
  • „Apple“ ištaisė „Studio Display“ web kameros problemas išleisdama monitoriaus aparatinės įrangos atnaujinimą 15.5.
  • Stengdamasi palengvinti sankcijų naštą Rusija legalizavo kai kurių prekių šešėlinę rinką. Šalies vyriausybė leido pardavinėti daugiau nei 200 prekių ženklų prekes priklausančias 50-čiai prekių grupių. „Apple“ kartu su „Asus“, „Samsung“, „Nokia“, „Sony“ ir „Lenovo“ gaminiai taip pat pateko į „legalizuotų“ nelegaliai parduodamų prekių sąrašą.
  • Stebinantis „Apple“ augimas 21-ame amžiuje.
  • Nežiūrint bendro išmanių telefonų rinkos smukimo 11 proc. pirmojo 2022 metų ketvirčio metu, „iPhone“ pardavimai išaugo 8 proc.
  • „Apple“ leidžia užmesti akį į antrojo „Tehran“ serialo sezono epizodus. Antrojo sezono premjera numatyta gegužės 6 dieną.
  • Mamoms (ir tėčiams) skirto „Peanuts“ filmuko video anonsas.
  • Vis daugiau tiek privačių asmenų Rusijoje, tiek ir kompanijų paduoda „Apple“ į teismą dėl nutrauktų paslaugų tiekimo. Neseniai Maskovos Peresnenskio teismą pasiekė dar vienas grupinis ieškinys prieš „Apple Inc.“, „Apple Holding B.V.“ ir ООО „Эппл Рус“. Jį pateikę rusai reikalauja iš kompanijos jiems priteisti po 3 milijonus rublių (apie 37 tūkstančius eurų), bendra ieškinio suma 90 milijonų rublių (apie 1 100 000 eurų)
  • Ketvirtadienį „Apple“ paskelbė antrojo 2022 metų ketvirčio finansinius rezultatus. Ketvirčio metu gautos pajamos 97,3 milijardo JAV dolerių ir tai 9 proc. daugiau nei praėjusių metų antrojo ketvirčio rodiklis.
  • Paminėdama Tarptautinę šokio dieną „Apple“ visus bent 20-čiai minučių „Apple Watch“ įsijungusiems „Dance Workout’ą“ ir palinksminusiems savo kolegas ar namiškius smagiu šokiu apdovanojo proginiu virtualiu medaliu.Virtualus Tarptautinės šokio dienos medalis

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų