48-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

48-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kalbama, kad 2020 metais „Apple“ planuoja „AirPods“ ausines komplektuoti kartu su „iPhone“.
  • „Apple“, „Google“ ir kelios kitos kompanijos prašo Rusijos prezidento V. Putino atšaukti nurodymą iš anksto diegti rusiškas aplikacijas išmaniuose telefonuose.
  • „WSJ“ palygino kelių nešiojamų kompiuterių klaviatūros veikimo garsą. 16-os colių „MacBook Pro“, kuriame „Apple“ vėl grįžo prie „žirklių“ tipo klaviatūros pasirodė tyliausias iš visų tikrintų „Mac“ kompiuterių. Tiesa, ne pats tyliausias iš visų tikrintų. Bandyme dalyvavo:
    • Pixelbook Go: 30,1 dB
    • MacBook Pro 16: 30,3 dB
    • MacBook Pro 2015: 31,2 dB
    • Dell XPS 13: 32,3 dB
    • Surface Laptop 3: 33,8 dB
    • MacBook Air 2018: 41,9 dB
    • Rašomoji mašinėlė: 60,2 dB
  • Pietų Korėjos naujienų svetainė teigia, kad „Apple“ 2020 metais išleis didžiausią „iPhone“. Jo ekrano įstrižainė bus 6,7 colio.
  • Jony Ive, ilgametis „Apple“ dizaino vadas ne tik formaliai, bet ir oficialiai jau nebėra kompanijos dalis. Apie savo sprendimą palikti kompaniją Ive paskelbė dar vasarą, tačiau iki šios savaitės vidurio jo pavardė ir nuotrauka vis dar buvo kompanijos vadovų puslapyje. Dabar jos jau nebėra.
  • „Apple“ įvykdė Rusijos reikalavimus savo programose rodyti aneksuotą Krymo pusiasalį kaip Rusijos teritorijos dalį. „Mes prisidedame prie Ukrainos išreiškiant nusivylimą dėl „Apple“ sprendimo Krymą priskirti Rusijai“, – savo „Twitter“ paskyroje ketvirtadienį paskelbė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. „Mes reikalaujame „Apple“ pakeisti šią neišmanėlišką poziciją, nes status quo Kryme nepasikeitė: jis vis dar okupuotas Rusijos, tai – Ukrainos žemė, šiame kare vis dar miršta žmonės“, – teigė jis. Ukraina trečiadienį pasmerkė „Apple“, kuri sutiko savo produktuose Maskvos aneksuotą Ukrainos Krymo pusiasalį įvardyti kaip Rusijos teritoriją. Kijevas pareiškė, kad šiai kompanijai „nė velnio nerūpi“ Ukrainos žmonių skausmas. Nuo trečiadienio Krymas ir jo didžiausi miestai Sevastopolis bei Simferopolis „Apple“ žemėlapiuose ir orų prognozių programėlėje, jeigu jie yra atidaromi Rusijoje, yra žymimi kaip priklausantys Rusijai. Tačiau programėlės Krymą rodo kaip „niekieno žemę“, jei žiūrima iš kitų regionų.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų