10-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

10-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Max Weinbach rašo, kad „AirPods 2“ ausinių akumuliatoriai turės galimybę būti įkraunami labai greitai — per 15 minučių nuo 0 iki 100 proc. Tiesa, Max mini jog tokia galimybė turės ir ne tokių malonių pasekmių — ausinių dėklas bus didesnis ir sunkesnis.
  • Lietuvių startuoliai „Trafi“ braunasi į Europą. „AP News“ rašo, kad ir Berlyne bus galima naudotis „Trafi“ aplikacija. Tai pirmasis didžiųjų Europos miestų, kuriame norint važiuoti viešuoju transportu tereikės vieno prisijungimo ir apmokėti už bet kurią viešojo transporto paslaugą. Panaši „Trafi“ paslauga jau kuris laikas veikia Vilniuje, Rio de Janeiro ir Jakarta’oje.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtas „iOS 12.2“, „macOS 10.14.4“, „watchOS 5.2„ ir „tvOS 12.2“ beta 4.
  • Vis daugiau „iOS“ ir „macOS“ aplikacijų atsiranda tamsi tema. Tamsios temos patinka ne visiems, tačiau ši funkcija turi nemažai jos gerbėjų. „iOS“ skirta „Facebook Messenger“ aplikacija taip pat tokį turi. Tiesa, kol kas ją įjungti galima kiek neįprastu būdu: pasiuntus kaip žinutę pusmėnulio paveikslėlį ir paspaudus ant jo. „Facebook“ sako, kad įprastesnis naudotojams šios temos įjungimo būdas aplikacijoje atsiras kelių ateinančių savaičių bėgyje.
  • „Apple“ užregistravo naują domeną — PrivacyIsImportant.com.
  • „Apple“ išleido pirmą „Swift Playgrounds 3.0“ beta versiją skirtą testuotojams.
  • Mėgstančių Lietuvos „Caffeine“ pasimėgauti kava „AppleWatch“ naudotojų dėmesiui — „Caffeine“ išleido „iOS“ įrenginiams skirtą aplikacijos atnaujinimą 3.2, kuriame nebėra „Apple Watch“ palaikymo — aplikacija tiesiog ištrinama iš laikrodžio, tad negalėsite už kavą susimokėti tiesiog švystelėdami barkodu nuo savo riešo.
  • „Apple“ savo interneto svetainės galimybių skyriuje vaizdžiai pademonstravo ką gali „iPhone“.
  • „Apple“ paskelbė 13-ą tiekėjų atsakingumo ataskaitą. 2018 metais kompanijos tiekėjai sumažino anglies dioksido išmetimą 466 000 metrinių tonų, tai maždaug tas pats kas per metus iš kelių pašalinti 100 000 automobilių, sutaupė 7,6 milijardų galonų vandens, stipriai pasitarnavo tiriant kai kurias ligas ir pagerino žmonių užimtumo rodiklius. Viso kompanija 2018 metais bendradarbiavo su 1049 tiekėjais iš 45 pasaulio šalių.
  • JAV Prezidentas Donald Trump gana prieštaringai vertinama asmenybė dėl savo kiek keistų pasisakymų ir sunkiai nuspėjamo būdo. Ketvirtadienį Darbo ministerijos susitikimo metu, kuriame dalyvavo ir „Apple“ CEO Tim Cook, JAV prezidentas baigęs savo kalbą kreipėsi į „Apple“ vadovą pavadindamas jį Tim Apple. Matyt pamiršo „Apple“ vadovo pavardę. Tai nėra pirmas kartas kai Donald Trump pamiršta ar supainioja pavardes, kartą Jungtinių Valstijų vadovas „Lockheed Martin“ vadovę Marillyn Hewson pavadino Marillyn Lockheed.
    Tim’as, žinoma, išgirdo jog buvo taip pavadintas ir… nutarė „patrolinti“ Jungtinių Valstijų prezidentą savo „Twitter“ paskyroje savo vardą ir pavardę užrašydamas Tim
  • „Apple“ išleido 77-tą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • „Apple Watch“ išgelbėjo dar vieną dūšelę. „Science Friday“ radijo laidų vedėja Ira Flatow savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad „jos brolį išgelbėjo Apple Watch“. Kai „Apple Watch“ aptiko, kad brolio pulsas 200 dūžių per minutę, jam rekomendavo tuojau pat kreiptis į gydytojus. Jis tą ir padarė ir jam buvo diagnozuota tachikardija.
  • „Apple“ užregistravo dar vieną patentą. Šį kartą tai biometrinių duomenų jutiklis „MacBook“ tipo kompiuteriams. Jis, anot „Apple“ turėtų būti montuojamas netoli „Track Pad“ ir fiksuotų kada naudotojo rankos yra ant kompiuterio. Tai leistų ne tik reguliuoti kada klaviatūros pašvietimas turi būti įjungtas, bet ir sekti kompiuterio naudotojo tam tikras sveikatos funkcijas: pulsą, spaudimą ar kvėpavimą. Tai, kad kompanija turi šį patentą nereiškia, kad jame aprašyta technologija kada nors bus įdiegta kompanijos kompiuteriuose, tačiau parodo kuo užsiima kompanijos inžinieriai.
  • JAV senatorė ir kandidatė į 2020 metų lenktynes į JAV prezidento postą Elizabeth Warren penktadienį paskelbė radikalų planą palaužti didžiąsias technologijų gigantes ir pristatė apribojimų, kuris turėtų joms galioti planą. Senatorė nori kompanijoms, taip pat ir „Apple“ leisti pelnytis aplikacijų parduotuvių monopolijos nuskaičiuojant iš jose programuotojų parduodamų aplikacijų ir tuo pačiu savo paslaugas reklamuojant aukščiau kitų. Kitaip tariant Warren nori, kad kompanijos neturėtų teisės turėti ir savo aplikacijų parduotuves ir pelnytis iš dalyvaujančių tose parduotuvėse (programuotojų).
  • Kalbama, kad 2020 metais „Apple“ išleis „iPhone“ priedą — papildytos realybės akinius.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų