7-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

7-os 2018 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Robotai vis daugiau gamyklų darbuotojų išstumia į gatves. Viena didžiausių Kinijos elektronikos gamintojų „Foxconn“ plečia robotizacijos programą. Panašu, kad jau po poros metų, šioje gamykloje, kurioje tradiciškai surenkami „iPhone“, dirbs tik robotai. 2017 metais „Foxconn“ dirbo 60 000 žmonių. Iki šių metų pabaigos gamyklos vadovybė planuoja jų skaičių sumažinti dešimčia tūkstančių.
  • „Apple“ paviešino tris naujus mokomuosius video. Viename kompanija pasakoja kaip sukurti atšokimo efektą turinčias „Live Photo“, kitas skirtas pamokyti fotografuoti asmenukes „iPhone X“. Trečiame pasakojama kaip redaguoti asmenukes „iPhone X“.
  • „TrendForce“ prognozuoja, kad šiais metais išmanių telefonų rinkos augimas sulėtės iki 2,8 proc. ir didžia dalimi yra tik du gamintojai turintys aiškią aiteitį. Analitikai mano, kad „Apple“ užimama išmanių telefonų rinkos dalis šiais metais išaugs nuo 15,2 proc. iki 15,7 proc., o „Samsung“ sumažės nuo 21,9 proc. iki 20,3 proc.
  • „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad 2018 metais „Apple“ išleis 100 mln. 6,1 colių ekrano įstrižainę turinčių „iPhone“.
  • „Apple“ patvirtino, kad ilgesniam laikui vienoje vietoje pastatyta „HomePod“ kolonėlė ant kai kurių medinių paviršių gali palikti dėmes. Tokių plėmų priežastį „Apple“ nurodė atsirandančius tepalus tarp vibracijai sumažinti skirto silikoninio žiedo ant kolonėlės dugno ir medinio stalo paviršiaus. „Apple“ mini, kad šie plėmai turi lengvai nusivalyti, tačiau patarė ilgesniam laikui padedant kolonėlę toje vietoje, po kolonėle patiesti servetėlę ar staltiesę.
  • Ekspertai paskaičiavo, kad „HomePod“ savikaina yra 216 JAV dol. Kompanijai šią išmanų garsiakalbį parduodant už 349 JAV dol. — jai lieka tik 38 proc. pelno. Tai gerokai mažiau nei sau pasilieka konkurentai „Google Home“ (66 proc.) ir „Amazon Echo“ (56 proc.). Pavyzdžiui paskaičiavimai rodo, kad „iPhone X“ marža yra 64 proc., o už 349 JAV dolerius parduodamo „Apple Watch“ komponentų kaina yra 84 JAV dol.
  • Kalbama, kad sekančios, 2018 metų rudenį pasirodysiančios, didesnį 6,1 colio ekraną turinčios „iPhone X“ versijos kaina bus panaši kaip „iPhone 8“. Manoma, kad šiuose modeliuose bus diegiami LCD tipo ekranai, o ne OLED — kokie diegiami dabartiniuose „iPhone X“.
  • „Apple“ informavo programuotojus, kad nuo balandžio mėnesio visos naujos aplikacijos siunčiamos į „iOS App Store“ privalės palaikyti „iPhone X“ Super Retina ekraną arba kitaip tariant turės būti naudojamas iOS 11 SDK.
  • „Apple“ sako, kad dar iki „iOS 11.3“ atnaujinimo ištaisys naują, šią savaitę aptiktą „iOS“ ir „macOS“ klaidą užlaužiančią „Messages“ ir kitas populiarias žinučių aplikacijas tokias kaip „WhatsApp“, „Facebook Messenger“, „Outlook for iOS ir „Gmail“. Klaida pasireiškia, kai viena indų (Telugu) kalbos raidė pasiunčiama kaip žinutė į įrenginį. Gavus tokią žinutę iOS Springboard´as užlūžta.
  • „Google“ atnaujino „iOS“ skirtą „Google Maps“ aplikaciją papildydama ją apatine juosta su viešojo transporto, vairuotojams skirta ir „Explore“ piktograma, kurią paspaudus galima patogiai rasti netoliese esančius restoranus, kavines, degalines, bankomatus, vaistines ir bakalėjos parduotuves. Smagu, kad Google pateikia ir viešojo transporto informaciją nors tiek troleibusai tiek autobusai pas „Google“ yra vadinami autobusais, tačiau pagal spalvas galima susigaudyti kas yra kas: raudona spalva pažymėti troleibusų, o mėlyna autobusų numeriai. Žalia spalva gali būti greitieji autobusai. „Apple“ savo žemėlapiuose taip pat pateikia viešojo transporto informaciją ir gana patogiai, tačiau ne Lietuvoje.
  • „Microsoft“ išleido „Photos Companion“ aplikaciją. „iOS“ aplikacija skirta padėti „Windows 10“ naudotojams lengviau persiųsti nuotraukas iš „iOS“ įrenginio į PC. Daugiau informacijos apie aplikaciją rasite „Microsoft“ svetainėje.
  • Galima sekančios „Apple“ WWDC 2018 konferencijos galima data šių metų birželio 4–8 dienos.
  • Praėjusių metų paskutinio ketvirčio metu „Apple“ gavo 51 proc. išmanių telefonų rinkos pajamų.
  • „Apple“ savo svetainėje paskelbė naują puslapį „Close Your Rings“ (uždarykite savo žiedus) skirtą paskatinti „Apple Watch“ naudotojus judėti, sportuoti ir tuo pačiu reklamuoti išmanų „Apple“ laikrodį ir „Health“ aplikaciją.
    Close Your Rings
  • Danų mokėjimų kompanija „Clearhaus“ penktadienį paskelbė, kad bendradarbiaujant su „QuickPay“ paslauga, „Apple Pay“ tapo prieinama 5 000 šiaurės šalių interneto parduotuvių.
  • „Bloomberg“ rašo, kad ne vienas išsiblaškęs „Apple Park“ darbuotojas dar neapsipratęs su permatomo stiklo pastatų sienomis tiesiog į jas atsitrenkia. Darbuotojai buvo jas apklijavę lipniais „Post-It“ lapukais, tačiau jie buvo nuimti, nes nedera prie pastatų dizaino. Atidžiau apžiūrėjus pastatų stiklines sienas galima pastebėti ne vieno į jas atsitrenkimo žymes. „Apple“ vis dar „perkrausto“ darbuotojus į naujo biuro pastatus.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos didesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Analitikai mano, kad „Apple“ išmanių telefonų rinkos dalis šiais metais užaugs nuo 15,2 proc. iki 14,7 proc, o „Samsung“ rinkos dalis sumažės nuo 21,9 proc. iki 20,3 proc.
    Neaugama nuo 15,2 iki 14,7. Klaida

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų