Apple paskelbė MacBook Pro kompiuterių remonto programą

Apple paskelbė MacBook Pro kompiuterių įsigytų tarp 2011 vasario ir 2013 metų gruodžio, kurie turi video problemų arba savaime persikraudinėja remonto programą.

Apple paskelbė MacBook Pro kompiuterių įsigytų tarp 2011 vasario ir 2013 metų gruodžio, kurie turi video problemų arba savaime persikraudinėja remonto programą.

Apple paskelbė remonto programą, kurios metu Apple arba įgalioti Apple techninės priežiūros paslaugų teikėjas nemokamai pataisys MacBook Pro, kuriuose yra iškreiptas ar nerodomas vaizdas arba sistema savaime persikrauna.

2015 m. vasario 20 d. ši programa startuoja JAV ir Kanadoje, o 2015 metų vasario 27 d. ir kitose šalyse, tame tarpe ir Lietuvoje.

Požymiai

Netinkamą MacBook Pro veikimą parodo vienas ar daugiau iš šių požymių:

  • kompiuterio ekrane rodomas iškreiptas arba užšifruotas vaizdas;
  • kompiuterio arba išoriniame ekrane nerodomas vaizdas, net kai kompiuteris įjungtas;
  • kompiuteris netikėtai paleidžiamas iš naujo.

Kaip sužinoti ar jūsų kompiuteriui taikoma ši programa

Ši nemokamo remonto programa taikoma:

  • MacBook Pro (2011 m. pradžioje pagaminti modeliai su 15 colių ekranu);
  • MacBook Pro (2011 m. pabaigoje pagaminti modeliai su 15 colių ekranu);
  • MacBook Pro (2012 m. viduryje pagaminti modeliai su 15 colių „Retina“ ekranu);
  • MacBook Pro (2011 m. pradžioje pagaminti modeliai su 17 colių ekranu);
  • MacBook Pro (2011 m. pabaigoje pagaminti modeliai su 17 colių ekranu);
  • MacBook Pro (2013 m. pradžioje pagaminti modeliai su 15 colių „Retina“ ekranu).

Jei nežinote ar ši programa taikoma jūsų MacBook Pro kompiuteriui - apsilankykite „Check your Coverage“ svetainėje.

Jei jūsų kompiuteris patenka į remonto programą, tačiau nesate jame pastebėję gedimo požymių į Apple kreiptis nereikia - ne visi modeliai „kenčia“ nuo šių trūkumų.

Remonto eiga

Pristatykite MacBook Pro įgaliotajam Apple techninės priežiūros paslaugų teikėjui dėl remonto. Prieš atliekant bet kokius techninės priežiūros darbus, bus patikrinta, ar jūsų MacBook Pro gali būti taisomas pagal šią programą ir ar veikia kitos jo funkcijos.

Jei jūsų MacBook Pro pažeistas (pvz., įskilęs jo ekranas) ir todėl negalima jo pataisyti, atliekant techninę priežiūrą reikės išspręsti šią problemą. Jums bus pranešta apie papildomus mokesčius, kuriuos gali tekti sumokėti už remontą.

Sukurkite atsarginę savo duomenų kopiją prieš nešant MacBook Pro į Apple techninės priežiūros centrą. Apie atsarginių duomenų kopijų darymą daugiau informacijos rasite atsarginių kopijų Mac kompiuteriuose darymui dedikuotuose straipsniuose

Pristatykite MacBook Pro įgaliotajam Apple techninės priežiūros paslaugų teikėjui.

Techninės priežiūros specialistas atliks diagnostinį MacBook Pro testą ir patikrins, ar kompiuteris tinkamas remontuoti pagal programą. Remonto trukmė priklausys nuo prieinamų dalių ir techninės priežiūros specialisto darbo laiko. Jums bus pranešta, kai galėsite atsiimti MacBook Pro.

Jei gedimą pašalinote savo lėšomis

Apple bando tiesiogiai arba per Apple įgaliotąjį techninės priežiūros paslaugų teikėją susisiekti su klientais, kurie sumokėjo už remontą, kad galėtų grąžinti lėšas. Jei su jumis nebuvo susisiekta, tačiau sumokėjote už remontą ir manote, kad jį reikėjo atlikti dėl šios problemos, susisiekite su Apple  (8–800) 30772.

Ši visame pasaulyje vykdoma Apple programa nepratęsia įprasto„MacBook Pro garantijos galiojimo laikotarpio.

Ši programa bus taikoma paveiktiems MacBook Pro modeliams iki 2016 m. vasario 27 d. arba tris metus nuo pradinės pardavimo datos, atsižvelgiant į tai, kuris laikotarpis ilgesnis.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 53 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Pas mane "MacBook Pro (13-inch, Mid 2012)", bet persikrauna netikėtai. Ar čia ne tokia pat bėda?

  2. Mano 2011 MBP jau suremontavo iDeal'as: keitė motininę plokštę už beveik 2000 Lt. Jei pavyks pinigus susigrąžinti – tai bus gera žinia...

  3. Aš turiu MacBook Pro (15-inch, Early 2011), įeinu į Jūsų nurodyta svetainę ir viskas: prisijungiu prie savo Apple ID ir viskas, Validate purchase date nėra 2011 metų, mano macbook pro pirktas 2011 metais, tai taip išeina, kad mano mac'ui nesuteikiama tokia programa ?

    • Jungtis su savo Apple ID ten nėra būtina, o tai, kad nėra 2011 metų kaip ir normalu, dabar jau 2015. Panašu, kad jei pas jus 2015 metų pradžios MBP 15″ modelis - jis turėtų patekti į šios programos globojamų sąrašą.

      • Supratau, aš taip pat galvoju, kad tūrėtų patekti į programos globojamų sąrašą.
        Kas keisčiausią jau kaupiausi žingsniui - tvarkyti savo mac'ą, savo lėšomis ir tai buvo tik kelių dienų klausimas, bet perskaičiau gerą naujieną, jei viskas gerai sutaupysiu nemažai pinigėlių. Toks geras sutapimas, aš pamaniau, kad čia Yosemite kaltė, nes kai atnaujinau į naujausią OSX Yosemite, pasinaudojau keletą dienų, pradėjo kibinėti vaizdas, aš mac'ą priverstinai išjunginėjau, o užsikraudavo toliau darbuodavausi, bet vieną kartą pakibus vaizdui nieko neberodė, kadangi dažnai darbuojuosi su Apple Cinema Display HD 23" (senuku), tai net jis nieko neberodo, bandžiau perrašyti atgal į senesnė OSX versija, bet nieko nesigavo, nieko nerodo, paskaitinėjau forumus ir sužinojau, kad čia bus vaizdo plokštės problema. Tik nežinau ar neprisikabins, kad esu aš tą mac'ą ardęs ? Esu pakeitęs HDD į SSD, esu RAM'us sukėlęs, esu dulkes valęs.
        Spėju, kad prie to netūrėtų prikibti ? Kaip manot ?

  4. Sveiki,
    buvau pamiršęs, kad žadėjau Jums parašyti.
    Įdomu tai:
    Naudojausi Mavericks OSX, išėjo Yosemite, ją atnaujinau per App Store, man pasirodė, kad kompiuteris dirba lėčiau, pamaniau, gal dėl to, kad įrašiau Yosemite ant viršaus (liaudiškai tariant), tad pasinaudojus keletą dienų - sugedo mano Mac vaizdo plokštė ir išgirdau apie šią po garantinio programą. Atminkit, kad tai mano pirmas kartas, kai nešu Apple produktą į garantinį ar po garantinį, neturėjau tokios patirties. Ilga laiką sąmoningai nenešio sugedusio Mac'o į iDeal'ą, kadangi pamaniau, kad tai užtruks ir pan. Tad nuvežiau į iDeal parduotuvę Mac'ą, nereikėjo nei dokumentų, nei dėžučių, nieko. Reikalingas buvo tik pats kompiuteris (man tas buvo netikėta). IDeal kompiuterį priėmė, nurodė http://www.ideal.lt/tikrinimas nurodė man kodą, galėjau sekti savo Mac'o "kelionę" į servisą ir kaip jį ten gydo. Buvo pasakyta, kad informuos, kai bus kompiuteris sutvarkytas. Mane šokiravo, kad tik trys dienos - mano Mac'as pagydytas. Nesitikėjau, kad viskas vyskta taip greitai. Pasiėmiau savo Mac'ą, perrašiau Yosemite OSX naujai (švariai, ne ant viršaus), bet pastebėjau, kad vistiek jis taip pat lėtai dirba, kaip ir prieš sugendant. Ką patartumėte ? Grįžti prie Mavericks ? Nesuprantu, taip anksčiau gerai dirbo.
    Gal ką patartumėte ?

  5. Macbook Pro 15 2011 early/16GB RAM /
    Iš pradžių, nusipirkau Kingston Hyper X 120Gb SSD, jame buvau įsirašęs (kaip ir minėjau prieš tai) Mavericks OSX, viskas buvo idealu, sukosi gražiai, bet kai perėjau prie Yosemite (kaip ir minėjau ant viršaus įsirašė), tada pradėjo strigti ir sulėtėjo programų darbas, tarkim: kokia naršyklę paleidus, ji labai greitai pasileisdavo, o kai atsirado Yosemite, ji pasileisdavo daug lėčiau, toks įspūdis, kad būtų 7200rmp HDD, o ne SSD, bet kai sugedo MBP vaizdo plokštė, pamaniau, kad kaltas bus arba Yosemite OS X (kad ant viršaus rašytas) arba ta vaizdo ploktė, kai aš atidaviau servisui MBP, įsigijau SAMSUNG EVO 850 250GB SSD, kadangi man jau 120GB SSD vietos vis būdavo mažoka, kai pasiėmiau iš serviso MBP iškarto įdėjau Samsung EVO 850 /250GB, švariai ir naujai įsirašiau Yosemite OS X, pamaniau, kad visa padėtis pasikeis, bet pastebėjau, kad jis dirba lėčiau.
    Nežinau, bandysiu RAM'us pratestuoti. RAM'us buvau išėmęs iš kompiuterio ir buvau sugražinęs originalius Mac'o RAM'us, kai nešiau į servisą.

  6. O jeigu raso ---> TRIM support - NO
    ?

    • Sunku pasakyti, ypač nematant kompo. Kaip suprantu dabar senas SSD laisvas - jei į jį įkišti Mavericks ir pažiūrėti yra skirtumas ar ne... Kad su naujesne veikia lėčiau - normalu, bet, kad su SSD naršyklė pasileistų kaip su HDD - tokio skirtumo neturėtų būti (nebent naršyklė pasileidžia su atidarytais tabais - tada atsiranda papildomi stabdžiai).

  7. Labai įdomu, padariau testuką:
    Yesomite OS X
    Kingston 120GB ssd (kurį turėjau prieš tai)
    Restart - 01:08,39
    PS CC - 00:16,20

    Mavericks OS X
    Kingston 120GB ssd (kurį turėjau prieš tai)
    Restart - 00:34,49
    PS CC - 00:12,39

    SAMSUNG 250GB ssd (naujas)
    Yesomite OS X
    Restart - 00:36,22
    PS CC - 00:17,74
    Samsung'o su Mavericks OS X nebandžiau.

    Viskas kaip ir būtų gerai, bet buvau su iPhone nufilmavęs, norėjau draugui parodyti, ką reiškia SSD HDD, kai tik įdėjau Kingston HyperX 120GB SSD į savo Mac'ą Mavericks 10.9.5 (prieš sisteminės plokštės keitimą), vaizdo įrašę, paleidau PS CC (tą patį) jis užsikrovė per 00:03,35, dar vienas dalykas - tame įraše startuoja Skype, Spotify, Viber ir kitų daug programų, o Photoshop CC keturis kartus greičiau startuoja, o viršuje paleidimo testai daryti švariuose OS X, tad darau prielaidą, kad dabar veikia blogiau nei prieš tai, nežinau kodėl. Tiesiog, jaučiasi, kad kompas tiek su senuoju Kingston HyperX ir senąją operacine sistema blogiau sukasi, kai startuoja, apatinė užduočių juostą išlenda su tokiu "lag'u" (strigimu).
    Ką patartumėte ?

    • Ar tai buvo visiškai identiškos sistemos ir skyrėsi tik OS X versija?
      PS startavimo laikas priklauso ir nuo įskiepių ir pačios aplikacijos nustatymų. Be to jei atidarysite PS ir ją uždarysite ir atidarysite vėl - pastebėsite, kad antrą kartą ji atsidaro greičiau (tas pats ir su kitomis aplikacijomis). Jei yra problemų su PS atsinaujinkite aplikaciją, o jei nepadeda susisiekite su Adobe pagalbos komanda naudodami savo Adobe ID.
      Taip pat atjunkite visus PS įskiepius ir pažiūrėkite kaip PS sekasi tada, gal kažkuris iš įskiepių stabdo.
      Man atrodo, kas Samsung SSD ir Yosemite laikai panašūs į Kingston SSD ir Mavericks.

  8. Buvo naudotas tas pats MBP 15 2011 Early modelis, tik skirtingos OS X versijos ir skirtingi SSD (T.y. Kingston Hyper X ir Samsung 850 EVO)
    Tas ir keista, kad tas pats OS X ta pati geležis (jei nekalbant, kad sisteminė plokštė keista) PS CC startuotja keturi kartus lėčiau, nei prieš tai.
    Vaizdo įrašė yra naudotas tas pats MBP 15" 2011 early su tuo pačiu OS X, taip pat buvo panaudotas tas pats instalicinis PS CC failas be jokių plug-in'ų, kaip ir vaizdo įraše, o vaizdo įraše PS CC buvo paleistas po Mac'o įjungimo ir PS CC 00:03,35 (aplikacija paleista pirmą kartą), tas ir keisčiausią.
    Gal įtakoja baterija ? Dabar baterija mirusi, o vaizdo įraše ji buvo dar veikianti. Nors tiek vaizdo įraše, tiek dabar naudojamas maitinimo blokelis, net nežinau.
    Man toks įspūdis susidaro, kad Mac'as lėčiau dirba, nei prieš tai. Daugiau neturiu palyginimų, tik tą vaizdo įrašą, Ir nežinau kodėl.
    Gal kas turite tokį kompiuterį su tokiais, kaip manojo parametrais, kiek užtrunka "RESTART", ar kokį PS CC įsijungia ?

    • a) Palyginimas su kitais kompiuteriais nėra labai geras palyginimas ypač restartui, kai sistema turi uždaryti skirtingus kiekius skirtingų aplikacijų, išsaugoti skirtingus kiekius neišsaugotų dokumentų, paskui persikrauti vartotojas turi prisijungti ir sistema turi grąžinti prieš tai buvusias aplikacijas ir dokumentus atgal į vartotojo sąsają.
      b) koks skirtumas per kiek laiko persikrauna kompas ir per kiek laiko atsidaro aplikacija nebent pagrindinė kompiuterio užduotis yra persikraudinėti, jei žinoma tai netrunka minutėmis... Svarbu kaip veikia aplikacijos.

      Su sekundometru nematavau, bet pas mane PS CC paskutinė versija atsidaro per 3-4 sekundes. Tiesa kompas kiek kitoks, o diskas OWC SSD.

      Pabandyk su Disk Utility patikrinti teises ir diską.

  9. (:
    Suprantama, gal ir nelogiški prašymai.
    O kaip patikrinti su Disk Utility teises ir diską ?

  10. Patikrinau Disk Utility teises ir diską.
    Teisės patvarkę, o su disku, kaip ir viskas gerai.

  11. KingstonHyperX
    Prisegtas prie komentaro paveikslėlis iš http://www.imageupload.co.uk serverio panaikintas
    Samsung EVO 850
    Prisegtas prie komentaro paveikslėlis iš http://www.imageupload.co.uk serverio panaikintas

    • Ar šie greičiai stipriai prasilenkia su tais, kuriuos deklaruoja Samsung?

      Aš renkuosi OWC, juos testuoja ant Mac ir neteko girdėti, kad pas ką būtų kokios problemos (žinoma, tai nereiškia, kad owc gamina stebūklingus -sugesti gali ir jie). Manau, nereikia skubėti su SSD keitimu - prieš tai reikėtų įsitikinti, kad tai tikrai jo kaltė.

      Gal su PS CC įdiegimu kažkas ne taip. Nebandei ieškoti atsakymų Adobe forume?

      Dėl tokio veikimo gali būti kalti ir RAM ar jų stygius. Pasižiūrėk koks page ins/page outs santykis. Apple panaikino galimybę Yosemite tai matyti Activity Monitor aplikacijoje, tačiau jei atsidarysi terminal aplikaciją ir joje parašyti top ir paspausi enter, gausi atminties naudojimo išklotinę realiame laike. Jos VM eilutėje (6-a eilutė) yra swapins ir swapouts. Jei swapins skaičius yra 15% ar didesnis nei swapouts - reikėtų pagalvoti apie daugiau RAM. Pažiūrėk kaip keisis skaičius kai atsidarysi daugiau aplikacijų ir PS bei pradėsi jį naudoti ir t.t.

      Taip pat verta paskaitinėti log failus, gal ten ant ko nors pykstama.

      Žodžiu priežasčių gali būti begalės - pačių diskų suderinamumas su sistema taip pat ne paskutinėje vietoje.

      Reikia ieškoti. Taip, internetu vargu ar kas ras priežastį...

      Taip pat gali užmesti akį, nors jau ir senstelėjusį straipsnį Kodėl Mac'as sulėtėjo

  12. Va, tarkim dabar žiūriu eurovizija (estija / rusija / gruzija - man asmeniškai) per lrt puslapį ir truputi "lagina"(2-3 sec atsilikimas) Jūsų macarena.lt puslapis (google chrome ir du tab'ai eurovizijos ir macarena.lt skaitinėjau naujienas apie kainų kilima europoje ir kanadoje, o per mano senuka Compaq 615 net "nelagina", atsidarius tuos pačius puslapius, tikrai atrodo, kad kažkas negerai, bet taip ir nepavyksta atkapstyti su Ramūno pagalba. (:
    Pasinaudojau Ramūno patarimu ir štai:
    P.S. Beje, pas mano MBP yra maksimumas ram'ų 16GB
    Beveik ramybės būsenoje:

    Visas kokias turiu aplikacijas - paleidau (naujai install'iuoti OS X tai tik PS CC šalutinis ir Chrome)

    Beje, padariau Apple Hardware Test:

    Nieko nerado, apie bateriją, kad ji mirusi žinojau.

    Bet viena logika manęs "nepaleidžia" - kodėl naudojant skirtingus SSD diskus - darbo našumas beveik nesiskiria ?

  13. Sveiki,
    dėkui Ramūnui už pastebėjimus/patarimus - aš labai dėkingas.
    Kaip suprantu, trečiųjų šalių SSD diskų darbui įtaka daro OS X operacinė sistema (šiuo metu Yosemite). Jei ne taip supratau, būčiau dėkingas, kad trumpai drūtai mane pataisytumėte.
    Logiškai - jei perrašau į Mavericks OS X, tai SSD diskas tūrėtų suktis, kaip ir anksčiau, o šiuo atvėju, tiek Mavericks, tiek Yosemite darbas skiriasi - minimaliai, nesvarbu ar tai Kingston HyperX ar Samsung 850 EVO.
    Tik vieno nesuprantu, jei tai Yosemite OS X įtaka, tai kodėl padėtis nepagerėja su Mavericks OS X ?
    Dar vienas įdomus faktas, padariau tokį eksperimentą:
    SSD diską prijungiau prie SuperDrive SATA jungties:
    Yosemite OS X, Samsung 850 EVO prie SuperDrive SATA, PS CC 2014 - startuoja per ~8 sec, o jeigu prijungiu prie HDD SATA jungties viskas tas pats (programinė įranga) PS CC 2014 startuoja per ~15 sec, įdomus dalykas, tas pats SSD, ta pati OS, o dirba skirtingai.
    Keisti dalykai su mano tuo kompiuteriu.

    • Nemanau, kad yra taip, kad viena jungtis yra SATA II, o kita SATA III ar panašiai. Gal koks nors to čipo parametras, pvz „Negotiated Link Speed“ yra 1.5 (per pusę mažesnis).
      pažiūrėk kokie ten tų čipų greičiai skirtingi pas mane kompe, iš 6-ių Intel ICH10 AHCI čipų - penki, prie kurių pajungti diskai, rodo:
      Vendor: Intel
      Product: ICH10 AHCI
      Link Speed: 3 Gigabit
      Negotiated Link Speed: 3 Gigabit
      o vienas, prie kurio pajungtas CD/DVD :
      Vendor: Intel
      Product: ICH10 AHCI
      Link Speed: 3 Gigabit
      Negotiated Link Speed: 1.5 Gigabit
      pažiūrėk ar pas tave nėra priešingai ir jei priešingai - junk prie DVD SATA jungties.

      Jei ką: pažiūrėti gali Alt ⌥ →  meniu juostoje ir iš meniu „System information“, tada atsidariusiame system info lange, kairėje pusėje, Hardware skiltyje pažymėk SATA/SATA Express ir patikrink dešinėje esančių komtrolerių parametrus.

  14. Štai kas pas mano MBP yra:
    Prisegti prie komentaro paveikslėliai iš http://www.imageupload.co.uk serverio panaikinti

    Iš šito galiu konstatuoti, kad mano MBP visos SATA jungtys yra:
    Vendor: Intel
    Product: 6 Series Chipset
    Link Speed: 6 Gigabit
    Negotiated Link Speed: 6 Gigabit
    Physical Interconnect: SATA

    Pralaidumas tas pats SATA jungtyse, tik pats SuperDrive turi turbūt 1.5 Gigabit palaikymą.
    Nors pats mac'as turi 6 Gigabit palaikymą. Turbūt ir pas Jūsų Ramunai yra 3 Gigabit, tik pats CD/DVD-RW yra jungties 1.5 Gigabit
    Bet įdomus faktorius, jei pas Ramūną yra SATA II jungtis, tai kodėl tarkim Photoshop'as greičiau pasileidžia(kaip ir minėjote), kaip suprantu mac'as senesnės kartos. Aaa, ne MB/MBP... Suprantama.

    Bet kodėl geriau sukasi Mac'as per SuperDrive SATA jungtį, o per HDD lėčiau.

    • Gali būti, kad pas mane 1.5 dėl DVD, kažkaip nesuku dėl to galvos, nes DVD nepamenu kada jau naudojau, o 5 diskų kompe kol kas pakanka.

      Sakyčiau keistoka problema pas patį. Aš ją spręsčiau dėdamas SSD vietoje DVD. Tiesa, greičiausiai, tada prisireiks ir adapterio (Data doubler) , o ten kur disko vieta įdėčiau arba didelės talpos HDD (+ daugiau vietos kompe, - du diskai, kurių vienas HDD smagiau valgys bateriją), arba kitą SSD, kuris būtų failų saugykla, kuriems nereikia super-duper greičio.

      Forumuose paieškojus pastebėjau, kad kai kurie vartotojai skundžiasi, kad viena „šyna“ veikia greičiau, kita lėčiau, kai kuriuose Mac kompuose, tačiau daugelis pastebi, kad lėtesnė DVD. Panašu, kad čia ne paties atvejis.

      Galvoju gal nuresetinus SMC pramuštų greičius...

  15. Pabandžiau nuresetinti SMC, kas įdomiausią - truputi greičiau pradėjo suktis Mac'as, ko nesitikėjau, tarkim PC CC 2014 pasileidžia per 8sec, kas anksčiau buvo apie 17 sec, bet kiek pražiūrėjau youtube.com video, tai su paprastu HDD, toks kaip mano Mac'as tokį patį (aišku setup'as ne tas pats) PS pasileidžia per 17-18 sec, kaip mano ankstesnis testas su Samsung SSD. Aš kaip suprantu, tūrėtu pas manęs suktis, panašiai, kaip čia --> https://www.youtube.com/watch?v=SZ1SiiPGTrs
    Bet nieko panašaus nėra, bet nuresitinus SMC, pagerėjo, bet kas keisčiausia ilgiau pasinaudojus Mac'u - atsiranda tas pats pablogėjimas, kaip ir prieš nuresitinus SMC.
    Ramūnai, o perkat iš oficialios OWC SSD ar yra kokia nors LT parduotuvė, ar kokia europinė alternatyva, nes spėju per macsales.com siuntimas nepigus, kaip suprantu.

    • 1. Panaudojus ilgiau vėl sulėtėja?: ar sulėtėja PS apskritai ar startavimas, nes atidarius ir uždarius ir vėl atidarius - 2 kartas turėtų būti greitesnis.
      2. Jei sulėtėja naudojant - ar RAM yra originali Apple, visi kaulai vienodi ir ar atitinka Apple rekomendacijas? Tokios aplikacijos kaip PS (it kitos intensyviai dirbančios su įvairia atmintimi) labai jautrios RAM kokybei ir kiekybei.
      3. OWC. Senokai pirkau iš jų, bet kiek pamenu pas juos ten su siuntimu viskas daugmaž ok. Galima pasirinkti būdus pristatymo - man atrodo rinkausi DHL (žinoma ne „next day delivery“). Pamenu, kad pristatymas pas juos stebėtinai pigus man apsirodė (matyt globalūs susitarimai), taip pat pirkau iš jų pažymėdamas, kad jiems sumoku visus LT mokesčius ir išmuitinimą (pamenu skambinau į mūsų DHL prieš pasirinkdamas tą opciją ir klausiau kiek kainuoja tarpininko paslaugos - pasakė tokią pačią sumą kaip ir OWC). Gal dabar kas pasikeitė, bet man atrodo pas juos galima praeiti užsakymo vykdymo visą procedūrą ir ten dar iki patvirtinimo matysi visas kainas. Pabandyk.
      Pamenu kai paskutinį kartą iš jų pirkau dar DHL pasiskambino kur pristatyti, tai pasakiau kad dabar esu centre tai kurjeris atvarė į kavinę kur gėriau kavą ir atidavė.
      P.S. Žinoma, po vieną atsuktuvą iš jų neperku. Kai perki tai vis tiek susidarydavo sumelė, bet kiek pamenu visa „tai“, kas prisidėdavo prie kainos - manęs neišgąsdindavo. Jei neklystu kompiuterių komponentams muitų nėra (nors dabar gal kažkokia autorinių teisių laikmenų ar kokia tai ten abra-kadabra gali būti taikoma).

      • RAM'ai yra vienodi --> http://www.corsair.com/en-us/corsair-mac-memory-16gb-dual-channel-ddr3-sodimm-memory-kit-cmsa16gx3m2a1333c9

        PS CC 2014 pirmą kartą startuoja, kartais 8 sec, kartais 15 sec, o pakartojus, kartais 10 sec, o 12 sec, antrą kartą 1-4 sec greičiau, bet į dvigubą startavimą visiškai nepanašu, yra buvę - antras startavimas ilgesnis už pirmąjį, bet nežymus.

        O dėl strigimo, turiu omeny, jei naudojuosi naršykle (daugiau jokių kitų programų, būna startavusios Skype, uTorrent ir viskas), animacija stringa (kai numetu langą į dock'ą, kai padidinu per visą atskirą ekrano langą.
        Tiesiog, paprasti dalykai tampa kompiuteriui sudėtingi, kaip ir minėjau, žiūrėjau nemažai video su panašios komplektacijos mac'ais ir tam tikri žmonių testai mane nusstulbino, kad tarkim lygina PS startavima su HDD ir su SSD, tai mano situacijoje tam tikruose video sutama PS startavimas su SSD, o pas Jų HDD. Keistai.

        • Iš tikro tai nėra didelio skirtumo per kiek pasikrauna aplikacija, jei ji pasikrauna per pakenčiamą laiko tarpą. Kur kas svarbiau kaip ji veikia. Bėda, šiuo atveju ta, kad tikėtina jog PS ir veiks šlubai.
          Bet kuriuo atveju 8 sekundės man atrodo gerokai per daug - visas kompas per beveik 2x tiek pasikrauna.
          O su Kingston'u taip pat lėtai kraunasi?
          Čia video kaip PS CC 2014 kraunasi pas mane su SATA 3.

          • Gal ir neaktualu, kokiu greičiu programos pasileidžia, bet tai įtakoja ir pačios programos veikimui, tarkim Safari sukasi pakankamai sunkiai, ant mano HP Compaq su AMD dual core Windows senuko kompo geriau atvertinėja tuos pačius puslapius, nei mano mylimas mac'as.
            Čia video Mano Apple MBP 2011 Early 16GB SATA III SAMSUNG 850 EVO 250GB PS CC 2014 https://vid.me/e/VFgz
            Yra situacijų, kai paleidžia Photoshop'ą ir lėčiau, čia video, kur greitesnis variantas.

  16. Sakyčiau ne tragiškai blogai, bet panašiau į HDD darbą, nei SSD.
    Panamdyk nuresetinti PS nustatymus: paspausk Alt+Cmd+Shift ir laikydamas šiuos klavišus nuspaustus paleisk PS. Kai pasileis PS -> uždaryk ją ir vėl atidaryk. Ar pagerėjo?

    Tai, kad ir Safari kreivai veikia rodo, kad greičiausiai ne PS bėda, bet ar tikrai diskas... Nusipirkt naują SSD nėra sudėtinga, bet ar tai pakeis situaciją.

  17. Ta pati komplektacija (MBP 2011 16GB RAM SAM 250GB 850EVO), pabandžiau, kaip ir patarėt nuresetinti PS nustatymus: https://vid.me/e/uaCg
    Nenustebkite, bandžiau pamatyti ir parodyti strigimą, kai numetus programą į dock'ą (genie effect), nepavyko, bet kartais būna - stringa, kartais kai flash'ą (usb atmintuką) eject'inu taip pat stringa animacija (kai langas sumažėja ir grįžta į flash'o buvimo vietą).
    Čia ta pati komplektacija tik ne SAMSUNG'as, o Kingston HyperX SSD ir Mavericks OS X, PS senesnis: https://vid.me/e/GfPT
    O čia komplektacija ta pati, tik situacija prieš pakeičiant pagrindinę/sisteminę plokštę pagal Apple keitimo programą (telefonu nufilmotoje medžiagoje matyti akivaizdus skirtumas, MBP15 2011 Early 16GB 120GB SSD HyperX Mavericks OS X/ medžiagos pradžia iškirpta, OS tik ką užsikrovęs, iškirpau tą pradžia, kai išjungiu ir vėl įjungiu Mac'ą): https://vid.me/e/t9Es

    • Žinai, jei sąžiningai, tai žiūrėdamas tavo po pagrindinės plokštės pakeitimo video, vargau. Mano 2010 MBP su HDD veikia greičiau. Prieš plokštės keitimą viskas atrodo kaip ir turėtų būti. Gal nukeliauk tu su šitais video į servisą...

      P.S. nereikia po porą raktų to pačio postinti. Jei suveikia viena iš naudojamų apsaugų - šiuo atveju daugiau nei 2 nuorodos - aš nurodęs, kad reikalingas rankinis patvirtinimas įrašo.

      • Na, aš to nežinojau, nenorėjau nieko blogo.

          • Sveiki,
            mano informuoti, kad kompiuteris veikia, kaip ir anksčiau - prieš sisteminės plokštės pakeitimą.
            Dabar PS pasileidžia apie 3 sec, kompiuteris sukasi, kaip ir tūrėtų.
            Kaip ir buvau numatęs - kreipiausi į iDeal servisą, nuvežiau MacBook Pro 2011, padarė jam diagnostika ir man pasakė, kad viso to kaltininkas - baterija. Aš negalėjau tuom patikėti, kad Mac'ui baterija gali įtakoti jo pajėgumui, pasirodo, kad Mac'ai (nežinau ar visi) pasiima atitinkamą įtampą iš baterijos, kai jam pritrūksta galios, truputi man apmaudu, kad man nereikalingos baterijos - prireikė, kadangi aš niekur nesinešioju mac'o, ramiai "tupi" and darbo stalo ir tiek.
            Bet šitos Apple politikos aš nesupratau, kiek supratau, tai padaryta, norint tausoti Sisteminę plokštę, taip apsaugant nuo įtampos svyravimų. Bet kiek pasidomėjau, čia ne dėl galios trūkumo padaryta, kaip suprantu yra sensoriai, kurie fiksuoja, kad baterijos nėra arba ji yra pagedusi, tų sensorių pagalba, sistema apriboja kompiuterio darbą, taip apribodama jo pajėgumą (sąmoningai), o įdėjus veikiančia ar naują baterija - duodamas signalas - kad kompiuteris gali dirbti visu pajėgumu.
            Įdomiai, nelabai aš supratau, bet grubiai taip ir būtų.

  18. Svarbiausią - viskas susitvarkė, dėkoju visiems, dėkoju Ramūnui.
    Ramūnai - to tas faktas buvo žinomas iki šiol ? (dėl baterijos)

  19. Štai -->

  20. Sveiki,
    pamenate, kai aš tūrėjau problemų, dėl savo Apple MacBook Pro 15 2011 Early ?
    Tai štai, nemaniau, kad taip gali atsitikti. Praėjo apie porą metų nuo mano MBP sisteminės plokštės pakeitimo, ją Apple pakeitė nemokamai. Kompiuteris nuostabiai atliko savo pareigą, vis norėjosi įsigyti naują kompiuterį, bet šis MBP 2011 - labai gerai dirbo, mane tenkino, tad vis nemačiau prasmės keisti kompiuterį į naują (naujesnios kartos). Praėjo pora metelių - viskas kartojasi, geras kompiuteris, geras daiktas - MBP vėl su tom pačiom bėdom, aš maniau, kad Apple keičia sisteminės plokštes, jau nebeturinčias su vaizdo plokštę - bėdų. Ką Jūs manot ? Gal aš netaip suprantu situaciją, ar keičiamos dalys su defektais, keičiamos į naujas su tais pačiais defektais ? Ar kaip ?
    Apmaudu, toks kompiuteris - nei vieno kito gedimo netūrėjęs per 6 metus.

    • O gal vis tik kompiuterio akumuliatorius jau paseno. Atrodo paskutiniai komentarai apie jį…

      Į klausimų apie „Apple“ keičiamas dalis vargu ar galiu atsakyti. Manau kur kas paprasčiau būtų kreiptis į servisą, tačiau man atrodo 2011 metų 15 colių „MacBook Pro“ modelis jau yra „obsolete“ ir „Apple“ neteikia jam net pogarantinio serviso.

      • Tiesa, pamiršau paminėti, kad akumuliatorius yra pakeistas nauju - prieš metus.
        Esmė ta, kad prieš sugedant (sugedant - turiu omeny, kad dabar kompiuteris nepasikrauna, įjungi Mac'ą ir jis rodo tik pilką vaizdą, daugiau nieko) buvo vaizdo pakibimų, panašiai, kaip prieš pakeičiant senąi sisteminei plokštei, kai iDeal man pakeitė nauju. Pamaniau, kad užlūžo SSD ar macOS, bet įdėjau kitą (tūrėjau atsarginį) SSD, nepavyko paleisti, bandžiau perrašyti macOS - rodo usb, pasirenki USB, bandai instaliuoti ir viskas - pilka, nieko nerodo.

        • Pilko Mac ekrano priežasčių gali būti visa eilė, nuo tokių banalių ir išsprendžiamų NVRAM nuresetinimu ar kiek sudėtingesnių kai reikia pakeisti pagrindinės plokštės akumuliatorių ar RAM iki gedimų kompiuterio pagrindinėje plokštėje.
          Manau tikslingiausia būtų ieškoti serviso, kuris turi diagnostikos galimybes pagalbos.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų