33-osios 2024 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

Tema: Naujienos

33-osios 2024 metų savaitės „Apple“ entuziastams bei kompanijos įrangos naudotojams skirta informacija, naujienos ir gandai.

  • Liepos pabaigoje „Apple“ išleido viešą „Apple Maps“ beta versiją pasiekiamą naudojant naršyklę. Pradžioje „Apple Maps“ svetainė veikė tik „Mac“ ir „iPad“ skirtose „Safari“ ir „Chrome“ naršyklėse, o „Windows“ asmeniniuose kompiuteriuose – „Chrome“ ir „Edge“. Dabar „Apple“ atnaujino „Maps“ svetainę ir ji palaiko „Edge“ skirtą „Mac“, o „Firefox“ naršyklę – „Mac“, „iPad“ ir „Windows“.
    Anksčiau lankantis „Apple Maps“ svetainėje naudojant „Firefox“ naršyklę, buvo rodomas klaidos pranešimas, nurodantis, kad „Firefox“ naršyklė nepalaikoma. Tačiau dabar „Apple“ žiniatinklio žemėlapių funkcijos palaikymo puslapyje pateikiamas suderinamų naršyklių sąrašas:
    „Mac“ arba „iPad“:„Windows“ kompiuteryje:
    • Edge
    • Chrome
    • Firefox
    Prieinamumas skiriasi priklausomai nuo regiono. „Apple Maps“ žiniatinklyje veikia taip pat, kaip pažįstama „Apple Maps“ aplikacija, leidžianti vartotojams gauti navigavimo važiuojant ir einant nuorodas, rasti puikių vietų ir naudingos informacijos, įskaitant nuotraukas, įvertinimus ir apžvalgas; imtis veiksmų, pvz., užsisakyti maisto tiesiai „Apple Maps“ (kur tai palaikoma) ir t.t.
    „Apple“ teigia, kad ateinančiais mėnesiais bus pristatytos papildomos parinktys, tokios kaip „Look Around“. „Apple“ žemėlapiai internete šiuo metu pasiekiami anglų kalba, o ateityje „Apple“ planuoja jų vartotojo sąsąją papildyti ir naujomis kalbomis bei praplėsti naršyklių ir platformų palaikymą.
  • „Apple“ paskelbė, kad „Vision Pro“ yra daugiau nei 2 500 aplikacijų – tai gera naujos aparatinės įrangos pradžia.
  • Po debiutavimo kino teatruose, „Apple TV+“ pradėjo rodyti naujausią filmą „The Instigators“ („Kurstytojai“), kuriame vaidina Matt Damon ir Casey Affleck. Veiksmo komedijoje Damon ir Affleck yra partneriai siekiantys pavogti neteisėtai gautą pelną iš korumpuoto politiko. Deja, viskas klostosi siaubingai blogai ir duetui tenka nešti kudašių nuo policijos ir miesto nusikalstamo pasaulio bosų.
  • „Epic Games“ ir „Spotify“ atnaujintas „App Store“ taisykles pavadino neatitinkančias ES reikalavimų ir sąmoningai padarytomis painiomis.
    Šiuo metu vertiname sąmoningai painų Apple pasiūlymą. Iš pirmo žvilgsnio, reikalaudama iki 25 proc. komisinio mokesčio už pagrindinį bendravimą su vartotojais, Apple vėl akivaizdžiai nepaiso pagrindinių Skaitmeninių rinkų akto (SRA) reikalavimų. Europos Komisija aiškiai nurodė, kad pasikartojančių mokesčių įvedimas už pagrindinius elementus, tokius kaip kainodara ir susiejimas, yra nepriimtina. Raginame Komisiją paspartinti tyrimą, įvesti kasdienes baudas ir kontroliuoti SRA vykdymą, – teigia „Spotify“.
  • Technologijų pasaulio veteranas ir ilgametis pagrindinis Silicio slėnio žaidėjas Peter Moore (buvęs „Sega“ ir „Microsoft Xbox“ padalinių vadovas, „Electronic Arts“ sporto padalinio vadovas ir jo gimtojo Liverpulio futbolo komandos vadas, o dabar užimantis „Unity Technologies“ sporto ir tiesioginių pramogų skyriaus vyriausiojo viceprezidento ir generalinio direktoriaus pareigas) yra dėkingas savo „Apple Watch“ išgelbėjusiam jo gyvybę.
    Neseniai Moore išvyko į oro uostą pasiimti dukters, nors jautėsi „šiek tiek apsvaigęs ir apdujęs“, – pasakojo jis KTLA žurnalistui Rich DeMuro. „Kaip įprastas vyriškis, pagalvojau, nueisiu į „Starbucks“ ir tai išspręs. Tačiau jo „Apple Watch“ pasirodė įspėjimais apie „mažą širdies ritmą“. Moore, naudodamas laikrodį, atliko EKG, kuri jam parodė, kad jo širdies susitraukimų dažnis sumažėjo iki 32 dūžių per minutę. Įprastesnis rodmuo, kai neaktyvus, būtų nuo 50 iki 60 dūžių per minutę. Sustojęs šalikelėje jis paskambino žmonai, kuri liepė likti vietoje. Ji atvyko ir nuvežė jį į netoliese esančią ligoninę.
    Moore buvo įstatytas širdies stimuliatorius ir jis dabar jaučiasi gerai bei yra dėkingas „Apple Watch“ už įspėjimą.
  • „Apple“ paskelbė, kad jos komedija „Shrinking“, kurioje vaidina Jason Segel ir Harrison Ford, grįš antrajam sezonui 2024 m. spalio 16 d. Serialą kuria Bill Lawrence, Brett Goldstein ir Segel.
  • 1987 m. rugpjūčio 11 d.: „MultiFinder“ pristatė didžiausią „Mac“ programinės įrangos naujinį nuo pat jos paleidimo: kelių užduočių atlikimą naudojant dvi aplikacijas ekrane vienu metu (multitasking). Dabar tai iššaukia šypseną, bet tada tai buvo didelis pasiekimas ir patogumas.
  • Šią savaitę, nuo rugpjūčio 14 d., „Apple TV+“ prenumeratoriai turi galimybę pradėti žiūrėti naują serialą „Bad Monkey“ pastatytą pagal to paties pavadinimo 2013 m. Carl Hiaasen novelę. Be Vince Vaughn, „Bad Monkey“ seriale nusifilmavo Rob Delaney, Michelle Monaghan, Jodie Turner-Smith ir Zach Braff, taip pat televizijoje debiutuojanti Bill Lawrence (tokių „Apple TV“ serialų kaip „Ted Lasso“, „Shrinking“ ir, žinoma, „Bad Monkey“ bendrakūrėjo) dukra Charlotte.
  • Jei savo „Mac“ turite begalę failų ir jau pasimetėte jų struktūroje bei tenka dažnai naudotis paieška norint rasti reikiamą failą ar aplanką – „Find Any File“ arba FAF aplikacija gali padėti rasti failus, kurių neranda „Spotlight“, pvz. tinkle (NAS) ir kituose išoriniuose diskuose, paslėptuose rinkiniuose ir paketuose bei aplankuose, kurie paprastai neįtraukiami į „Spotlight“ paiešką, pvz., „System“ ir „Library“ aplankuose. Jis netgi gali ieškoti kitų vartotojų aplankuose, jei naudojate unikalų FAF šakninės paieškos režimą.
    FAF taip pat gali rasti tekstinį turinį ZIP failuose (įskaitant „Word“ ir „Excel“ failus) ir net daugumoje binarinių failų.
    FAF nėra geriausias įrankis išplėstiniams atributams ir failuose saugomiems metaduomenims, pvz., vaizdo dydžiams, EXIF ​​duomenims ir GPS koordinatėms rasti, tačiau net kai kuriuos iš jų galima išspręsti naudojant išorinius scenarijus.
    Tad jei dažnai tenka griebtis failų ar aplankų paieškos – išbandykite „Find any File“.
  • Kaip jau įprasta, kiekvienais metais „Foxconn“, pagrindinis „Apple“ tiekimo grandinės partneris, prieš prasidedant naujų „iPhone“ modelių gamybai, kviečia tūkstančius naujų darbuotojų. Šiemet darbuotojus pritraukė premijos ir padidintas valandinis atlyginimas – 3,63 USD už valandą.
    SCMP surinkti duomenys rodo, kad „Foxconn“, dar žinoma kaip „Hon Hai Precision Industry“, vos per dvi savaites pritraukė 50 000 naujų darbuotojų.
  • LG pareikalavo iš „Apple“ kompensacijos už „Apple Watch“ skirtų „MicroLED“ ekranų gamybos atšaukimą 2024 m. pirmąjį pusmetį. LG išleido daugiau nei 1 milijoną dolerių pasirengimui gamybai, tačiau „Apple“ galiausiai atsisakė planų gaminti „MicroLED“ ekranus. Siekdama kompensuoti patirtas išlaidas, LG greičiausiai, padidins „iPhone“ ir „iPad“ skirtų OLED ekranų kainas.
  • Antradienį „Apple“ paskelbė ketvirtojo „Slow Horses“ sezono, kuris „Apple TV+“ prenumeratorius pasieks rugsėjo 4 d., anonsą.
  • X kanale pasirodė video su neva naujųjų „iPhone 16“ maketais. Gali būti, kad naujieji „iPhone“ atrodys būtent taip.
  • „Opera“ išleido dirbtinio intelekto valdomą „Opera One“ naršyklę, skirtą „iOS“. Naujoji „iPhone“ aplikacija sukurta tokiame pat minimalistiniame įmonės, kompiuteriams skirtos naršyklės, estetikos stiliuje.
    Naršyklės kūrėjai teigia, kad „Aria“ dirbtinio intelekto funkcijos gali padėti atlikti daugybę užduočių – nuo ​​paieškų internete iki vaizdų ir teksto generavimo. „Aria“ naudotojai gali naudoti balso įvestį, norėdami pasakyti paieškos užklausas, o ne jas įvesti, todėl gali naudotis laisvų rankų įranga. „Aria“ kuria vaizdus naudodama „Google“ „Imagen2“ modelį.
  • 1998 m. rugpjūčio 18 d. „Apple“ pradėjo prekiauti „iMac G3“ ištraukusiais kompaniją iš finansinės duobės.
    iMac G3“ asmeniniai „Apple“ kompiuteriai buvo gaminami ir parduodami nuo 1998 iki 2003 metų. Lyginant su tuo metu rinkoje parduodamais nuobodžiais ir nykaus dizaino kompiuteriais, šis ryškių spalvų, permatomo plastiko korpusą turintis kompiuteris buvo lyg meno kūrinys. Šis „iMac“ buvo pirmasis vartotojams skirtas „Apple“ įrenginys išleistas po 1996 metais įvykusio Steve Jobs grįžimo į kompaniją.iMac G3
  • „Apple“ paskelbė apie naują motociklų nuotykių serijos „Long Way“ sezoną, kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka Ewan McGregor ir Charley Boorman. 10 serijų sezono metu duetas vėl susivienys kitam puikiam turui motociklais. „Apple“ konkrečiai neskelbia sezono pavadinimo, tačiau užsimenama apie „Ilgą kelią namo“.
    Naujasis sezonas seka paskui Ewaną ir Charley, kai jie su meile atnaujintais senoviniais motociklais važiavo nuo Ewan namų Škotijoje iki Charley namų Anglijoje – bet užuot pasirinkę trumpiausią, jie pasirinko ilgą kelią! Jie keliavo per Šiaurės jūrą į Skandinaviją, iki poliarinio rato, o paskui žemyn per Baltijos šalis ir žemyninę Europą ir po dviejų mėnesių grįžta atgal per Lamanšo sąsiaurį. Tai nuotykis, kurio metu aplankoma daugiau nei penkiolika šalių su įspūdingais kraštovaizdžiais. Pakeliui jie pasineria į kiekvienos šalies kultūrą, susitinka su vietiniais gyventojais ir išbando savo jėgas unikalioje ir eklektiškoje veikloje.
    „Long Way Round“, „Long Way Up“ ir „Long Way Down“ sezonus jau dabar galima žiūrėti „Apple TV+“.
  • „Apple“ paskelbė kito „Apple Watch Activity Challenge“ datą. Rugpjūčio 25 d. vartotojai galės gauti specialų virtualų apdovanojimą nacionalinių JAV parkų tema, jei 20 minučių ar ilgiau atliks treniruotę ją aktyvavę savo „Apple Watch“.
  • „Spotify“ nuo trečiadienio, po ilgus metus trukusios teisinės kovos su „Apple“, pradėjo rodyti informaciją apie kainas „iPhone“ naudotojams Europos Sąjungoje. Atnaujinusi seną tinklaraščio įrašą, „Spotify“ sako, kad ES „iPhone“ naudotojai dabar matys tokius dalykus kaip akcijiniai pasiūlymai ir kiekvienos prenumeratos pakopos kainodaros informacija, įskaitant plano kainą pasibaigus akcijai.
  • Ar kantriai laukiate didesnio „iMac“? Naujausiame „Bloomberg“ informaciniame biuletenyje „Power On“ analitikas Mark Gurman rašo: „Didesnis iMac vis dar yra tai, ką Apple bando“. Gurman nėra tikras, ar didesnis „iMac“ naudos „Apple“ M4 lustą, nors tai būtų prasminga, jei kūrimas vis dar yra ankstyvosiose stadijose. Pernai Gurman teigė, kad „Apple“ kuria „iMac“ su didesniu nei 30 colių ekranu, todėl malonu girdėti, kad „Apple“ vis dar turi tai savo planuose.
  • IDC duomenimis antrojo 2024 m. ketvirčio metu, „Samsung“, „Apple“ ir „Xiaomi“ turėjo 50 proc. pasaulinės mobilių telefonų rinkos.Antrojo 2024 m. ketvirčio metu, Samsung, Apple ir Xiaomi turėjo 50 proc. pasaulinės mobilių telefonų rinkos
  • Po ES sprendimo „Apple“ turi suteikti prieigą prie savo NFC lusto trečiųjų šalių kūrėjams, kad jie galėtų kurti alternatyvas „Apple Pay“. Dabar bendrovė, nors jai tai nėra labai būdinga, žengė žingsnį į priekį ir paskelbė, kad atvers NFC trečiųjų šalių kūrėjams esantiems ir už ES ribų, ir tai įvyks naudojant „iOS“ 18.1.
  • Apple produktai yra sukurti visiems. Nesvarbu, ar esate sprinteris, lenktynininkas neįgaliojo vežimėlyje, dviratininkas ar plaukikas. Tokios funkcijos, kaip „Apple Watch“ aplikacija „Workout“, miego metrika ir kasdienių pratimų tikslai – kartu su galimybe įrašyti ir analizuoti savo fizinio aktyvumo našumą „iPad“ ir „Mac“ įrenginiuose – užtikrina, kad visi sportininkai turi tai, ko jiems reikia norint treniruotis ir rungtyniauti. Naujoviškos „iPhone“ pritaikymo neįgaliesiems funkcijos, tokios kaip „Point and Speak“ - skirta silpnaregiams, arba „AssistiveTouch“ leidžianti „Apple Watch“ naudoti viena ranka, taip pat sportininkams padeda tobulėti.
    Prieš 2024 m. parolimpines žaidynes „Apple“ pasidalijo nauju trumpu filmuku pavadintu „The Relay“ („Estafetė“).
  • Dėka didelės „Epic Games“ dotacijos, „AltStore PAL“ – populiarią trečiųjų šalių aplikacijų parduotuvę skirtą „iPhone“ naudotojams ES, dabar galima atsisiųsti nemokamai.
    Skelbdama naujienas Threads, AltStore PAL - trečiosios šalies aplikacijų parduotuvė, kurią sukūrė „Delta“ emuliatoriaus kūrėjas Riley Testut, panaikina metinį 1,50 USD prenumeratos mokestį, o tai reiškia, kad esamiems abonentams nereikės mokėti papildomai. Siekdama naujovių aplikacijų platinimo srityje, Epic Games suteikė mums MegaGrant dotaciją, kurią planuojame panaudoti Apple pagrindinių technologijų mokesčiui padengti. Jei jau prenumeruojate, nieko daryti nereikia – pratęsimo datą apmokestinti nebūsite.
  • Remiantis nauja Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) duomenimis, nepaisant aukštos kainos „Apple Watch Ultra“ (pirmos ir antros kartos kartu paėmus) yra daug populiaresni, nei pradinio lygio gerokai pigesnis Apple Watch SE.
  • „Apple“ nutraukė „iOS“ 17.6 sertifikatų pasirašymą, padarydama grįžimą prie šios versijos nebeįmanomu.
  • „Apple“ ketvirtadienį priminė kūrėjams apie dar vieną „App Store“ pakeitimą Europos Sąjungoje, kuris buvo vertinamas gana prieštaringai. Nuo spalio mėnesio kūrėjai bus laikomi „prekybininkais“ ir turės pateikti atnaujintus adresų ir telefono numerių duomenis, kurie bus rodomi visiems ES skirtoje „App Store“.
Duomenys: CIRP
  • „Christie’s“ paskelbė apie daiktus iš velionio „Microsoft“ įkūrėjo Paulo G. Allen kolekcijos, įskaitant istorinius kompiuterius ir artefaktus buvusius Living Computers Museum + Labs Sietle, kurie bus parduodami aukcione per tris išpardavimus. Tarp jų yra „Apple-1“ nuo velionio „Apple“ įkūrėjo Steve Jobs stalo, už kurį tikimasi gauti nuo 500 000 iki 800 000 JAV dolerių ir, kuris rugsėjo 10 d. bus parduodamas aukcione Christie’s Rockefeller centre Niujorke.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų