6-osios 2024 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

6-osios 2024 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ generalinis direktorius Tim Cook praėjusią savaitę prabilo apie šoką, kurį kai kurie galėjo patirti dėl „Vision Pro“ kainos prasidedančios nuo 3 499 USD. Cook teigė, kad įrenginio kaina atspindi „neįtikėtiną technologijų kiekį“ panaudotą šiame įrenginyje, kuriame gausu naujovių, atsiradusių dėl ilgametės plėtros įvairiose technologijų srityse. „Vision Pro“ panaudota daugiau nei 5 000 patentų ir visa tai kartu siūlo vientisą, įtraukiantį potyrį, integruojantį skaitmeninę laikmeną į fizinį pasaulį – koncepciją, kurią technologijų milžinė sukūrė kaip „erdvinį skaičiavimą“ (angl. spatial computing).
  • Naujausiais „Brand Finance Global 500“ duomenimis, pailsėjusi porą metų „Apple“ ir vėl lyderiauja brangiausių prekės ženklų lentelėje. Kompanijos ženklo vertė per pastaruosius metus išaugo 74 proc. iki 516,6 mlrd. JAV dolerių (497,9 mlrd. €).
    Žemiau pirmasis lentelės dešimtukas. Vertė lentelėje nurodytas milijardais JAV dolerių.

     Jei duomenis lentelėje norite surūšiuoti didėjančia ar mažėjančia tvarka - paspauskite ant stulpelio pavadinimo lentelėje.

  • „Adobe“ pristatė pirmąsias „Vision Pro“ skirtas aplikacijas: „Lightroom“ ir „Firefly“ neuroninį tinklą, kuris gali kurti vaizdus pagal teksto užklausą. Kol kas „Firefly“ gali kurti įprastas vaizdus, tačiau netrukus galės generuoti 360 laipsnių panoramas specialiai „Apple“ akiniams. „Firefly“ patirtis turėtų būti pažįstama bet kam kas naudojo internetinę įrankio versiją.
  • Naujame palaikymo dokumente „Apple“ patvirtino, kad 3 500 USD kainuojančių „Vision Pro“ vietos negalima peržiūrėti kito „Apple“ įrenginio „Find My“ aplikacijoje arba icloud.com. Iš „Find My“ funkcijų „Vision Pro“ palaiko tik aktyvinimo užraktą (Activation Lock), kuris užtikrina, kad vagis negalėtų ištrinti arba naujai nustatyti ausinių, nebent žinotų savininko „Apple ID“ ir slaptažodį.
  • „Apple“ nusprendė atsisakyti „Apple Vision Pro“ naudotojų profilių, tačiau bendrovė puikiai žino, kad žmonės norės išbandyti jūsų naujuosius išmanius akinius. Štai kaip leisti laikinai pasinaudoti savo „Vision Pro“ kitam naudotojui.
    „Apple Vision Pro“ turi būti įjungtas „Apple“ naudotojo svečio režimas, kad šeimos narys ar draugas galėtų trumpai pasinaudoti jūsų akiniais. Procesas yra paprastas, tačiau neturėtumėte jo tiesiog įjungti be tam tikrų pasiruošimų.
    Pirmiausia nustatykite savo įrenginio prieigos kodą, jei dar to nepadarėte. Tada, norint suteikti kitam naudotojui prieigą, reikia atlikti kelis veiksmus, žiūrėkite „Apple“ instrukciją žemiau esančiame video.

    „Apple“ sako, kad naudotojo duomenys yra didžia dalimi apsaugoti, tačiau prieš leisdami „Vision Pro“ pasinaudoti kitam naudotojui — uždarykite aplikacijas prieigos prie kurių nenorite jam suteikti. Jei prieš perduodami akinius kitam naudotojui pasirinksite ne „Open Apps Only“ parinktį, o „All Apps & Data“ — kitas naudotojas turės prieigą prie kitų aplikacijų, kur gali būti ir asmeniniai duomenys tokie kaip nuotraukos ar panašiai. Tiesa, kitas naudotojas bet kuriuo atveju neturės prieigos prie „Apple ID“ ar „Wallet“ duomenų.
  • „iFixit“ paskelbė „Vision Pro“ nuotrauką, kurioje matomi akiniai ir amortizacinis dirželis, kurio gale yra neįprasta, kaip milžiniška „Lightning“ atrodanti jungtis.
    Kam ši jungtis reikalinga nėra žinoma. Tačiau, greičiausiai, prireiks specialaus įrankio norint atjungti dirželį nuo akinių.
  • JAV policija sustabdė „Tesla“ automobilio vairuotoją, kuris sėdėjo prie vairo užsidėjęs „Vision Pro“ akinius. Tuo metu automobilį valdė autopilotas, o vairuotojas žaidė virtualų žaidimą.
  • Tinklaraštininkas iš „AppleTrack“ kanalo pirmą dieną po įsigijimo sudaužė „Vision Pro“. Tai nebuvo nelaimingas atsitikimas, o akiniai buvo daužomi patiktukų vardan. Naujasis (vargšų) „Vision Pro“ savininkas trankėsi į sienas, daužė akinius paėmęs juos į ranką ir mėtė įrenginį ant grindų. Po keturių kritimų iš žmogaus ūgio aukščio akinių ekrane atsirado mikro įtrūkimas, o skrydis iš 2,5-3 metrų aukščio visiškai pribaigė priekinį akinių stiklą. Tačiau patiktukų medžiotojas nuėmė sudaužytą priekinį stiklą ir toliau naudojosi akiniais lyg niekur nieko. Panašu, kad įrenginys gana tvirtas ir nukritus su akiniais bei atsitrenkus veidu į žemę - greičiau lūš nosis, o ne „Vision Pro“.
  • Naujame palaikymo dokumente „Apple“ paaiškino kokie priedai yra suderinami su „Vision Pro“. Anot dokumento, prie akinių negalima pajungti „Bluetooth“ pelės bei senų „Apple“ klaviatūrų ir „Trackpad“ įrenginių su keičiamais akumuliatoriais. Visi MFi kontroleriai su akiniais veikia.
  • „Apple“ programuotojams pradėjo siūlyti „Vision Pro“ laidą su USB-C jungtimi kainuojantį 299 USD. Detalių apie patį laidą išskyrus skurdų aprašymą programuotojams skirtoje svetainėje nėra. Laidas skirtas akinius prijungti prie „Mac“ kompiuterio ir taip pagreitinti duomenų perdavimą testuojant akinius ir programinę įrangą.
    Vision Pro laidas programuotojams
  • „iFixit“ pademonstravo „Vision Pro“ įrenginio kompleksiškumą ir ardymo košmarą.
  • „iFixit“ taip pat pasidalino vaizdo įrašu kur detaliai, net po mikroskopu ištyrinėja „Vision Pro“ ekranus, jų raišką, akumuliatorių ir aptaria įrenginio taisomumą.
  • Štai taip stebėjimo kameros mato žmogų su „Vision Pro“.
    This is how security cameras see you in your Apple Vision Pro
    byu/yoghovnam inVisionPro
  • Infographic: iPhone and Services Continue to Shine for Apple | Statista
    Daugiau infografikų rasite„Statista“
  • Bėgant metams „Apple“ naudojami biometriniai saugos procesai vystėsi, pradedant nuo „Touch ID“, o vėliau „iPhone“ pereinant prie „Face ID“. Su „Vision Pro“ kompanija pristato „Optic ID“ – trečią naują biometrinio autentifikavimo sistemą, specialiai sukurtą jos akiniams.
    „Apple Vision Pro“ turi daugybę šviesos diodų ir infraraudonųjų spindulių kamerų, naudojamų akių stebėjimui ir tai yra pagrindinė dalis to, kaip naudotojai iš tikrųjų naudoja „visionOS“ operacinę sistemą. Jutikliai, naudojami akių stebėjimui taip pat naudojami ir naudotojo akims tirti.
    „Apple“ sistemos aprašyme teigiama, kad „laikina erdvėje moduliuota akims saugi artima infraraudonoji šviesa“ šviečia į akį, o kameros fiksuoja rainelės vaizdus, kuriuose konkrečiai nagrinėjama išsami rainelės struktūra artimųjų infraraudonųjų spindulių diapazone, nes jie atskleidžia „labai unikalius modelius, nepriklausomus nuo rainelės pigmentacijos“.
    Tada duomenys išsaugomi saugiame anklave (Secure Enclave) apsaugotoje „Apple Vision Pro“ dalyje. M2 lusto neuroninio variklio, apsaugoto saugiame anklave, dalis apdoroja užfiksuotus duomenis, paversdama juos matematiniu atvaizdu. Tai panašu į tai, kaip tvarkomi „Face ID“ gylio žemėlapio duomenys.
    „Secure Enclave“ duomenys yra užšifruoti ir niekada nepalieka „Apple Vision Pro“ ribų. Jie nėra bendrinami su aplikacijomis ir yra pasiekiami tik „Secure Enclave“ procesoriui.
    Kai reikės autentifikuoti naudotoją „Optic ID“ pagalba, bus atliekamas panašus procesas rainelės duomenims užfiksuoti, tačiau tada jis lyginamas su jau išsaugotu matematiniu atvaizdu. Jei jie sutampa, „Optic ID“ viską išvalo ir bet kuri vykdoma užduotis gali būti tęsiama.
    Kad dar labiau pagerintų „Optic ID“ tikslumą, užregistruotas šablonas automatiškai atnaujinamas naudojant ką tik nuskaitytus ir autentifikuotus duomenis. Tai leidžia pagerinti „Optic ID“ veikimą įvairiomis kintančiomis apšvietimo sąlygomis.
    „Apple“ sukūrė „Optic ID“ taip, kad ši funkcija veiktų ir su receptiniais minkštais kontaktiniais lęšiais ir ZEISS optiniais įdėklais nešiojantiems akinius.
    „Apple“ teigia, kad klaidingai teigiamo pranešimo tikimybė yra mažesnė nei 1 iš milijono, jei atsitiktinis asmuo, o ne savininkas bandytų naudoti akinius. Tačiau klaidos tikimybė sumažėja, jei į „Optic ID“, kaip prieinamumo (accessibility) parinkčių dalį yra įtraukta tik viena akis.
  • Remiantis bendromis „Access Now“ ir „Citizen Lab“ išvadomis, į „iPhone“ telefonus, priklausančius beveik trims dešimtims Jordanijos žurnalistų, aktyvistų, žmogaus teisių reikaluose besispecializuojančių teisininkų ir pilietinės visuomenės veikėjų, buvo įsilaužta NSO grupės „Pegasus“ šnipinėjimo programos pagalba.
  • Tinklaraštininkas Zak Nelson paskelbė vaizdo įrašą, kuriame patikrino titano kiekį „Samsung Galaxy S24 Ultra“. Tam jis telefoną patalpino į aukštakrosnę ir taip pat kaip ir „iPhone 15 Pro Max“ - išlydė. Zak priėjo išvados, kad „Galaxy S24 Ultra“ naudojamas 2-os klasės titanas (99 proc. titano). Palyginimui „iPhone 15 Pro Max“ naudojamas 5-os klasės titanas (tai lydinys iš 90 proc. titano, 6 proc. aliuminio ir 4 proc. vanadžio). Nors „iPhone“ naudojamas titanas nėra toks grynas, kaip “S24 Ultra“ — jis kainuoja 3 kartus brangiau. „S24 Ultra“ naudojamo lydinio savikaina 3-5 USD, o „iPhone 15 Pro Max“ - 10-15 USD.
  • Mark Gurman, „Apple Vision Pro“ pavadino daugiausiai klaidų turinčiu kompanijos įrenginiu. Kitame savo įraše žurnalistas palygino „Vision Pro“ su kitais pirmų laidų „Apple“ įrenginiais, teigdamas, kad „kiek jis prisimena, pirmasis „iPhone“ veikė kur kas darniau. Tiesa, jame daug dalykų trūko. Pirmasis „Apple Watch“ turėjo klaidų, bet mažiau ir jo aparatinė įranga buvo pasenusi. „Vision Pro“ daro labai daug, įrenginio aparatinė įranga yra be galo moderni ir tai gera pradžia“.
  • Kibernetinio saugumo tyrėjai neseniai atskleidė tai, kas dabar vadinama „visų pažeidimų motina“ atskleidusiu daugiau nei 26 milijardus asmeninių įrašų. Šis duomenų nutekėjimas pasiekė naują, apgailėtiną rekordą kibernetinio saugumo pasaulyje. Tokios platformos kaip „Twitter“ (281 mln. įrašų), „LinkedIn“ (251 mln. įrašų) ir „Dropbox“ (69 mln. įrašų) buvo tarp aukų, pademonstruodamos platų pažeidimo pobūdį sukėlusį šoko bangą visame skaitmeniniame pasaulyje.
    Nutekėjusioje informacijoje yra stulbinantis kiekis neskelbtinos asmeninės informacijos, dėl kurios vartotojai tampa pažeidžiami tapatybės vagystei, sudėtingoms sukčiavimo schemoms, tikslinėms kibernetinėms atakoms ir neteisėtai prieigai prie asmeninių ir neskelbtinų paskyrų.
  • „Apple“ pasidalijo jau rodomų ir naujų originalių serialų, kurie debiutuos 2024 m. per „Apple TV+“, serija. Šiais metais „Apple TV+“ išplės savo apdovanojimus pelniusį originalų sąrašą labai laukiamomis naujomis serijomis, įskaitant „The New Look“, „The Dynasty: New England Patriots“, „Constellation“, „The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin“, „Manhunt“, „Palm Royale“, „Sugar“, „Franklin“, „Dark Matter“, „Presumed Innocent“, „Land of Women“ ir kt. Be to, gerbėjai gali laukti naujų „Loot“, „The Reluctant Traveler with Eugene Levy“, „The Big Door Prize“, „Acapulco“, „Trying“ sezonų ir dar daugiau mėgstamų originalų iš „Peanuts“ visai šeimai.
  • „Apple“ pirmadienį pradėjo priimti paraiškas 2024 m. „Swift Student Challenge“ konkursui. „Apple“ kasmetiniams iššūkiams prašo studentų sukurti novatorišką kodavimo projektą naudojant „Swift Playgrounds“ aplikaciją.
  • Remiantis pirmadienį paskelbta „iOS 17“ diegimų statistika, „iOS 17“ įdiegta 76 proc. per pastaruosius keturis metus išleistų „iPhone“. Tai pirmas kartas kai „Apple“ pateikia „iOS 17“ diegimo statistiką.
    „Apple“ taip pat pasidalino „iPadOS“ diegimo skaičiais. 61 proc. per pastaruosius ketverius metus pristatytų „iPad“ įdiegta „iPadOS 17“, 29 proc. „iPadOS 16“, o 10 proc. naudoja senesnę „iPadOS“ versiją.
    Maždaug tuo pačiu metu pernai 81 proc. visų per pastaruosius ketverius metus pristatytų „iPhone“ buvo įdiegta tuo metu naujausia „iOS 16“, todėl „‌iOS 17“‌ įsisavinimas yra lėtesnis. Tačiau 2023 m. vasario mėn. tik 53 proc. „iPad“ naudojo „iPadOS 16“, todėl „‌iPadOS 17“ įsisavinama sparčiau nei „iPadOS 16“.
  • Kalbama, kad „Vision Pro“ prekyba Kinijoje turėtų prasidėti balandžio arba gegužės mėnesį, tačiau įrenginys Kinijoje negalės būti parduodamas „Vision Pro“ pavadinimu, nes tokį vardą šalyje 2019 m. užregistravo „Huawei“.
  • Buvo kalbama, kad „Apple Watch Ultra“ su „mikro LED“ ekranu pasirodys 2024, 2025 ir 2026 m., tačiau neseniai paskelbta nauja informacija rodo, kad tokio laikrodžio debiutas gali nusikelti į 2027 ar dar tolimesnius metus. Teigiama, kad problema yra „Apple“ dvejonėse dėl aukštos „mikro LED“ ekranų kainos, kurios tiekėjams iki šiol nepavyko sumažinti iki kompaniją labiau tenkinančio lygio.
  • Širdies mėnesį „Apple Watch“ savininkai gali pelnyti apdovanojimą, trečiadienį, vasario 14 d., Valentino dieną, atlikdami 30 minučių treniruotę ir uždarydami mankštos žiedą.
  • „Apple“ išleido naują atvirojo kodo AI modelį, pavadintą „MGIE“, kuris gali redaguoti vaizdus pagal natūralios kalbos instrukcijas. MGIE, kuris reiškia MLLM valdomą vaizdo redagavimą (MLLM-Guided Image Editing), naudoja daugiarūšius didelių kalbų modelius (MLLM - multimodal large language model), kad interpretuotų vartotojo komandas ir atliktų pikselių lygio manipuliacijas. Modelis gali susidoroti su įvairiais redagavimo aspektais, tokiais kaip „Photoshop“ stiliaus modifikavimas, visuotinis nuotraukų optimizavimas ir vietinis redagavimas.
    MGIE yra „Apple“ ir mokslininkų iš Kalifornijos universiteto Santa Barbaroje bendradarbiavimo rezultatas. Modelis buvo pristatytas pranešime, 2024 m. Tarptautinėje mokymosi reprezentacijų konferencijoje (ICLR), vienoje iš geriausių DI tyrimų vietų. Pristatyme parodomas MGIE veiksmingumas gerinant automatines metrikas ir žmogaus vertinimą, kartu palaikant konkurencingų išvadų efektyvumą.
    MGIE yra prieinamas kaip atvirojo kodo projektas „GitHub“, kuriame vartotojai gali rasti kodą, duomenis ir iš anksto paruoštus modelius. Projekte taip pat pateikiamas demonstracinis bloknotas, kuriame parodyta, kaip naudoti MGIE įvairioms redagavimo užduotims atlikti. Vartotojai taip pat gali išbandyti MGIE internete naudodami žiniatinklio demonstracinę versiją, esančią Hugging Face Spaces – platformoje, skirtoje dalytis ir bendradarbiauti vykdant mašininio mokymosi projektus.
  • Trečiadienį „Apple“ savo „Apple Music“ „YouTube“ kanale pasidalijo būsimo „Apple Music‌ Super Bowl Halftime Show“ (kurį remia „Apple Music“), kuriame dalyvaus R&B dainininkas ir dainų autorius Usher, reklama.
  • Ketvirtadienį „Apple“ išleido trumpametražę komediją ta pačia Usher tema.
  • „Apple Maps“ nėra tokia maišalynė kokia buvo prieš 12 metų, tačiau Škotijoje žmonės patenka į nemalonias situacijas dėl „Apple Maps“ klaidų. Edinburgo miesto taryba uždarė vieną miesto gatvę automobiliams paversdama ją pėsčiųjų zona. Jie net įrengė laiptelius į tą gatvę. Tačiau „Apple Maps“ ir „Google Maps“, matyt, nebuvo informuotos ir toliau automobilius nukreipia į tą gatvelę, dėl ko vairuotojai atsiduria nemalonioje situacijoje. Nesąmones šioje vietoje rodo ir kitos navigacijos paslaugos, tačiau „Apple“ ir „Google“ žemėlapiai yra naudojami dažniausiai.
  • Panašu, kad „iTunes“ aplikacijos „Windows“ operacinėje sistemoje dienelės suskaičiuotuos. „Apple“ išleido naują programų trejetą, kuris pakeis garbingo amžiaus sulaukusį muzikos grotuvą.
    Remiantis nauja informacija pateikta „Apple“ palaikymo puslapyje, trys naujos aplikacijos veikia tik „Windows 10“ ir naujesnėse „Windows“ versijose.
    Nors „Apple TV“ ir „Apple Music“ aplikacijos yra savaime suprantamos, „Apple Devices“ paskirtis gali nebūti visiškai aiški.
    „Apple Devices“ leis vartotojams rankiniu būdu atnaujinti, kurti atsargines kopijas, atkurti ir valdyti savo „iPhone“ ar „iPad“. Tai taip pat leis jiems rankiniu būdu sinchronizuoti turinį iš savo kompiuterio, taip pat kaip „Finder“ tai daro „macOS“. Atsisiuntę bet kurią iš trijų aplikacijų, „iTunes“ galės pasiekti tik tinklalaides (podcast) ir audioknygas ir aplikacijoje nematysite jokio savo muzikos ar vaizdo įrašų turinio. Tačiau „Apple“ įspėja vartotojus išsaugoti „iTunes“ biblioteką, nes „Apple Music“ ir „Apple TV“ aplikacijos vis tiek turi turėti prieigą prie jos.
    Jei vartotojas neturi „Windows 10“ ar naujesnės versijos arba jei kompiuteris dėl kokių nors priežasčių negali paleisti anksčiau minėtų aplikacijų, tokiu atveju galimybė naudoti „iTunes“ turėtų išlikti.
  • „Apple“ išleido 188 „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • Kibernetinio saugumo tyrėjas Noah Roskin-Frazee buvo apkaltintas kartu su sąmokslininku, per daugiau nei dvi dešimtis nesąžiningų užsakymų pasisavinęs produktų ir paslaugų už daugiau nei 3 milijonus dolerių. Pasisavinta dovanų kortelių už maždaug 2,5 mln. USD bei „produktų ir paslaugų“ už daugiau nei 100 000 USD.
    Nors teismo dokumentuose nukentėjusioji pusė — Kupertino mieste įsikūrusi kompanija nėra įvardinta, greičiausiai tai „Apple“. Tesimo dokumentuose minima, kad vienas iš nusikaltėlių panaudojo dovanų korteles „Final Cut Pro“ įsigijimui iš įmonės aplikacijų parduotuvės, o „Apple“ yra vienintelė įmonė prekiaujanti šia programine įranga.
    2019 m. Frazee ir jo bendrininkas naudojo slaptažodžio nustatymo iš naujo įrankį, kad gautų prieigą prie darbuotojo paskyros, kuri priklausė neįvardintai „B bendrovei“ teikiančiai klientų aptarnavimo paslaugas „Apple“. Ši paskyra suteikė prieigą prie papildomų darbuotojo kredencialų. Priėjęs prie B įmonės VPN Frazee galėjo patekti į „Apple“ sistemas ir pateikti nesąžiningus „Apple“ produktų užsakymus. Jis naudojo „Apple“ aplikaciją „Toolbox“, kuri leidžia redaguoti užsakymus po to, kai jie pateikti, ir pakeitė užsakymų reikšmes į nulį, pridėjo produktų prie užsakymų ir pratęsė „AppleCare“ sutartis. Šia veikla Frazee užsiėmė nuo 2019 m. sausio iki kovo.
    Reikėtų paminėti, kad praėjus mažiau nei dviem savaitėm po Frazee suėmimo, „Apple“ sausio mėnesio palaikymo dokumente jam dėkoja už kelias aptiktas klaidas „macOS Sonoma“.
    Frazee buvo apkaltintas sukčiavimu elektroninėmis priemonėmis, sukčiavimu paštu, sąmokslu sukčiauti kompiuteriu ir piktnaudžiavimu bei tyčiniu apsaugoto kompiuterio sugadinimu. Jei bus pripažintas kaltu, iš jo bus konfiskuotos visos nesąžiningai įsigytos prekės ir jam gali būti skirta daugiau nei 20 metų kalėjimo.
  • „Windows“ skirta „iCloud“ aplikacija buvo atnaujinta ir tai didžiausias atnaujinimas per daugelį metų. Dabar aplikacija turi naują dizainą, panašų į naujausių „iOS“ ir „macOS“ versijų. Prie kiekvienos paslaugos dabar yra indikatorius, rodantis jos būseną.
  • Ieškinys, kuriame teigiama, kad „Apple“ permoka savo vadovams, įskaitant Tim Cook, dešimtimis milijonų dolerių, buvo atmestas. Kaip ir daugumoje korporacijų, jos aukščiausio lygio vadovų atlyginimas yra sudėtingas bazinio atlyginimo, su rezultatais susijusių priedų, akcijų ir kitų pasirinkimo sandorių derinys, dėl kurio susitariama individualiai. Apskritai Tim Cook atlyginimas už 2023 metus jo prašymu buvo sumažintas iki 63 mln.
    Bylą iškėlė Tarptautinė komandų brolija, Garage Employees Local 272 Labour Management Pension Fund. Anot „Reuters“, byloje buvo konkrečiai teigiama, kad „Apple“ permokėjo dešimtimis milijonų dolerių.
    Bandau įsivaizduoti panašią bylą Lietuvoje, kur koks nors „Prasigėrusių prie garažo ir pusę gyvenimo nedirbusiųjų profsąjungos fondas“ bandytų paduoti į tesimą kokią nors Lietuvos įmonę, nes jų manymu tos įmonės vadovo atlyginimas yra per didelis. Nors panašią bylą Skandinavijos šalyse visai įsivaizduoju.
  • Netikėtai, ketvirtadienį vakare „Apple“ išleido „iOS 17.3.1“, „iPadOS 17.3.1“, „macOS Sonoma 14.3.1“ ir „watchOS 10.3.1“ atnaujinimus. Kadangi tai nėra didysis atnaujinimas, naujų funkcijų tikėtis nereikėtų, tai tiesiog klaidų pataisymas.
  • „iOS“ naudotojai Europos Sąjungoje savo įrenginiuose įdiegę „iOS 17.4“ naujausią beta versiją pastebėjo, kad negali paleisti web aplikacijų (svetainių išsaugotų kaip aplikacijos pagrindiniame įrenginio ekrane). Paspaudus ant jų rodomas pranešimas, kad nuo dabar web aplikacijos bus tiesiog atidaromos numatytoje naršyklėje.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento ar aplikacijų kūrėjų galimybės kainas kooreguoti bei „Apple“ pakeistos kainodaros, žemiau pateiktų aplikacijų kainos yra orientacinės ir gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“.

Taip pat turėkite omenyje, kad žemiau paminėtos aplikacijos pigiau ar nemokamai platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų