19-osios 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

19-osios 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Ketvirtadienį buvo sutrikusi „Apple ID“ paslauga ir kai kurie naudotojai negalėjo prisijungti prie „iCloud“ ar kitų paslaugų kur naudojama „Apple“ prisijungimo metodą.
  • „Apple“ atnaujino „Shazam“, kad suteiktų „Apple Music Classical“ palaikymą „iPhone“, leisdama abiem aplikacijoms atpažinti klasikinę muziką.
  • „Apple“ išplatino oficialų „The Crowded Room“ anonsą – tai serialas, kuriame pagrindinį vaidmenį jo prodiuseris Tom Holland ir kurį sukūrė Akiva Goldsman.
  • Europos Komisija, kuri prižiūri antimonopolinius įstatymus ES, apkaltino „Apple“ antikonkurenciniu elgesiu vykdomu nuo „Apple Pay“ paleidimo 2015 m. Pareigūnai yra susirūpinę, kad „Apple“ apribojo „iPhone“ įtaisytąjį NFC lustą „Apple Pay“, todėl trečių šalių kompanijos negali įeiti į mobiliųjų mokėjimų rinką. ES nėra pirmoji vyriausybinė agentūra, kuri ginčijasi dėl to, kaip „Apple“ tvarko NFC savo įrenginiuose. Netrukus po to kai NFC atsirado „iPhone“, grupė žinomų Australijos bankų bandė boikotuoti „Apple Pay“, kad susitartų dėl prieigos prie NFC aparatinės įrangos „Apple“ įrenginiuose trečiosioms šalims.
  • Pete Distad — „Apple“ vyresnysis vaizdo, sporto ir „Apple TV+“ direktorius, ketina palikti įmonę šių metų gegužę. tai jau trečiasis aukšto rango „Apple“ pareigūnas paliekantis kompaniją per pastaruosius du mėnesius.
  • „Profoto“ paskelbė „MacOS“ skirtą „Control Desktop“ aplikaciją, kuri suteikia „Apple“ kompiuteriams galimybę valdyti iki 100 su „Air 2“ suderinamų šviesos ir paleidimo kanalų per „Bluetooth“.
  • Jei turite „iPad“ ir, dar svarbiau, esate kūrėjas, „Apple“ galimai turi jums gerų naujienų. „Final Cut Pro“ ir „Logic Pro“ aplikacijos skirtos „iPad“ pasirodyti turi jau šį mėnesį. „Apple“ „Final Cut Pro“ yra viena iš populiariausių profesionalių vaizdo redagavimo aplikacijų, o „Logic Pro“ skirta profesionaliam garso redagavimui. Tačiau nuo pat išleidimo abi šios aplikacijos buvo skirtos tik „Mac“ kompiuteriams. Bėgant metams „iPad“ tobulėjant ir pasiekus aukščiausios kokybės našumą, geriausiai tinkantį profesionalams, ir tapus svarbia kūrėjų pramonės dalimi, išaugo vis labiau kompiuteriams skirtų aplikacijų palaikymo poreikis šiame įrenginyje. Aplikacijos bus prieinamos naudojant prenumeratos metodą.
  • Panašu, kad jau sekančią savaitę turėsime galimybę savo „iOS“ įrenginiuose įdiegti „iOS 16.5“, „watchOS 9.5“ ir, greičiausiai, „iPadOS 16.5“. Manau, kad kartu su šiais atnaujinimais pasirodys atnaujinimai ir „Mac“ bei kitiems kompanijos įrenginiams.
  • Dabartinis Amerikos rašytojų gildijos (WGA - Writers Guild of America) streikas formuojasi kaip ryškus pavyzdys, kiek galios darbuotojai turi dirbdami kolektyviai. Paimkime, pavyzdžiui, tai, kaip buvo sustabdyta „Apple“ serialo „Severance“ ir būsimo HBO „Sostų karų“ laidos „Septynių karalysčių riteris: Gyvatvorės riteris“ gamyba dėl piketuojančių WGA narių ir sąjungininkų, kurie atsisakė peržengti ribą.
  • Ar žinojote, kad prožektorių savo „iPhone“ įžiebti galite, magiškų žodžių pagalba? Beveik kaip Hogvartse :) Aktyvuokite savo asmeninį asistentą Siri ir pasakykite Liumos — šviestuvo funkcija aktyvuosis. Norėdami šviestuvą išjungti — asistentui pasakykite Noks.
  • Fantastikos mėgėjai gali džiūgauti. Antrasis „Foundation“ sezonas „AppleTV+“ pasirodys liepos 14 d.
  • Pastarąsias porą savaičių didžiosios listinguojamos pasaulio technologijų kompanijos skelbė pirmojo 2023 m. ketvirčio finansinius rezultatus. „Gartner“ analitikai skaičiuoja, kad asmeninių kompiuterių rinka pirmąjį ketvirtį traukėsi 30%. Kritimą iliustruoja, pavyzdžiui, 28% sumažėję „Windows“ operacinės sistemos (OS) licencijų pardavimai kompiuterių gamintojams ar 38% pajamų kritimas „Intel“ padalinyje, gaminančiame procesorius daugumai kompiuterių su „Windows“ OS. Amerikiečių „Intel“ sausį–kovą patyrė didžiausią ketvirtinį grynąjį nuostolį per ilgą ir turtingą savo istoriją – jis siekė net 2,8 mlrd. USD. Investuotojams ir rinkos stebėtojams belieka svarstyti ir tikėtis, kad „Intel“ galbūt pasiekė dugną, nuo kurio galės atsispirti. Lustų bendrovė „Qualcomm“, daugiausiai gaminanti produkciją išmaniesiems telefonams, rinkai pateikė niūrokų rezultatų porciją – 17%, iki 7,94 mlrd. USD kritusias ketvirčio pajamas. Visgi atsparumą net ir tokiomis makroekonominėmis sąlygomis pademonstruoti sugebėjo „Apple“ – brangiausiai pasaulyje vertinama biržos įmonė pranešė, kad „iPhone“ išmaniųjų telefonų pardavimai per metus, nepaisant 14% rinkos kritimo, sugebėjo paaugti 1,5%, iki 51,33 mlrd. USD, taip užtikrintai įveikdama aukštų lūkesčių neturėjusių Volstrito analitikų prognozes. Viso šio nuosmūkio mišrainėje „Apple“ laikosi ko ne geriausiai. Daugiau skaitykite „Verslo Žiniose“.
  • 175 USD vertės Remke & Miller, Inc. čekis, išduotas 1976 m. liepos 8 d.Crampton yra labai svarbus. Jį pasirašė „Apple“ įkūrėjas Steve Jobs, ir verta paminėti, kad jame yra įmonės inauguracinis adresas „770 Welch Rd., Ste. 154, Palo Alto“. Šis čekis buvo paduodamas aukcione. Aukcionas prasidėjo balandžio 17 d., o baigėsi gegužės 10 d. Čekis parduotas už 106 985 dolerius, kas prilygsta šešių karatų deimanto kainai.
  • Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

    Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

    Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

    iOS žaidimai

    iOS aplikacijos

    macOS aplikacijos

    watchOS aplikacijos

    tvOS aplikacijos

    Pasidalinti straipsniu:

    Apie Ramūnas Blavaščiūnas

    Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

    Parašykite komentarą

    Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

    *

    Į viršų