Apple legalizavo iWork ir iLife paketų aplikacijas visiems vartotojams

iWork ir iLife paketų aplikacijos: Pages, Numbers, Keynote, iPhoto, iMovie, Garageband

Šią savaitę vykusio Apple renginio metu, Apple paskelbė, kad naujo iWork aplikacijų versijos bus nemokamos visiems įsigijusiems naujus Apple įrenginius.

Atrodo, kad Apple specialiai labai atlaidžiai žiūri į tai kurie vartotojai gali gauti iWork aplikacijas (Pages, Numbers ir Keynote) nemokamai, o kurie - ne, nes net vartotojai savo Mac kompiuteriuose įdiegę nelegalias/piratines iWork, iLife paketų aplikacijas ar Aperture - turėjo galimybę atnaujinti jas į naujausias šių aplikacijų versijas per App Store.

MacTrast kalbėjo su vienu Apple programinės įrangos inžinieriumi, kuris pasakė:

„Tai nėra klaida, kad ‘Apple Support’ svetainėje nėra atnaujinimų iWork, iLife ar Aperture aplikacijoms. Jų visai nėra toje atnaujinimo sistemoje ir tam yra gera priežastis. Su OS X Mavericks išleidimu, mes pakeitėme atnaujinimų platinimo būdą. Vietoje to, kad atskirai platinti atnaujinimus dviejose skirtingose vietose - per ‘Apple Support’ ir ‘App Store’, Apple nutarė savo senos atnaujinimų sistemos atsisakyti visai. Vietoje to, kai OS X Mavericks aptinka Mac kompiuteryje pasenusią aplikacijos versiją, jis ją traktuoja kaip aplikaciją įsigytą per ‘App Store’ naudojant jūsų Apple ID. Tai mums sutaupo daug laiko ir pastangų bei tinklo resursų. Kai atnaujinimas baigtas, aplikaciją matysite App Store istorijoje, įsigytų aplikacijų sąraše.
Mes žinome, kad tai leis nesąžiningiems vartotojams naudoti nelegalias mūsų programinės įrangos kopijas, Apple niekada nei stipriai priešinosi jos aplikacijų piratavimui, nei kovojo su juo. Mes norime tikėti, kad mūsų vartotojai yra sąžiningi, net jei tokia viltis yra bergždžia.

Kadangi Apple pajamų, gaunamų iš programinės įrangos, dalis yra sąlyginai maža, tai kad Apple neinveatuoja daug pinigų ir pastangų į licencijų tiktinimą yra prasminga.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų