Kaip atšaukti ar redaguoti išsiųstą iMessage žinutę iOS 16

Viena naujų „iOS 16“ funkcijų leidžia redaguoti arba atšaukti išsiųstą „iMessage“ žinutę „iPhone“. Ši funkcija kartais gali būti naudinga, tačiau nėra panacėja, nes yra ir tam tikrų su suderinamumu susijusių trikdžių.

Gali būti, kad tam tikroje situacijoje, kai kraujas užvirė ar šiaip buvote pernelyg „pakilios“ nuotaikos ir nepagalvoję išsiuntėte „iMessage“ draugui, šeimos nariui ar bendradarbiui ir iš karto pradėjote gailėtis dėl pranešimo turinio arba rašybos klaidos. Ankstesnėse „iOS“ versijose (iki „iOS 16“) galėjote siųsti tik kitą „iMessage“. „iOS 16“ patobulino „iMessage“ žinučių siuntimo mechanizmą ir dabar leidžia atšaukti pranešimo išsiuntimą per dvi minutes arba redaguoti pranešimą penkiolikos minučių nuo jo išsiuntimo bėgyje ir galite atlikti iki penkių pakeitimų.

Vienas dalykas, kurį reikia turėti omenyje, yra tas, kad pranešimą pavyks atšaukti tik tuo atveju, jei kitas asmuo taip pat naudoja „iOS 16“ savo „iPhone“. Jei jis naudoja „iOS 15“ ar senesnę versiją, pranešimas išliks ir bus matomas. Taip pat jei išsiuntėte žinutę ir iki nutarėte ją atšaukti, kitas asmuo ją jau pamatė — naudos iš žinutės atšaukimo nėra labai daug.

Žinutės atšaukimas ir redagavimas

Turint omenyje aukščiau išvardintus „iMessage“ žinutės atšaukimo trūkumus, žinutę atšaukti ar redaguoti jos turinį galite žemiau aprašytu būdu.

  1. „Messages“ aplikacijoje paspauskite ant žinutės kurią norite redaguoti ar kurios siuntimą norite atšaukti.
  2. Pasirodžiusiame kontekstiniame meniu pasirinkite:
    1. Undo Send — jei norite atšaukti žinutės siuntimą.
    2. Edit — jei norite redaguoti žinutės tekstą.
iMessage žinutės redagavimas ir atšaukimas iOS 16

Jei kontekstiniame meniu nematote Undo Send parinkties, greičiausiai, nuo žinutės išsiuntimo jau praėjo dvi minutės ir atšaukimas nėra įmanomas.

Jei kontekstiniame meniu nematote Edit parinkties, greičiausiai, per vėlai pastebėjote klaidą ir jau praėjo 15 minučių nuo žinutės išsiuntimo.

Jei žinutės siuntimo atšaukimas pavyko — žinutės vietoje pamatysite „You unsent a message“. Jei žmogus, kuriam siuntėte žinutę naudoja „iOS 15“ ar ankstesnę „iOS“ versiją pamatysite įspėjimą, kad asmuo įrenginiuose, kurie nėra atnaujinti vis tiek galės žinutę matyti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų