7-os 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

7-os 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ pristatė oficialų originalaus „Apple“ filmo „Tetris“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Taron Egerton, anonsą. „Tetris“ pasakoja neįtikėtiną istoriją apie tai, kaip vienas populiariausių pasaulyje kompiuterinių žaidimų skynėsi kelią visame pasaulyje. Henk Rogers (Taron Egerton) 1988 m. atranda TETRĮ, o paskui viskuo rizikuoja keliaudamas į Sovietų Sąjungą, kur suvienija jėgas su išradėju Aleksej Pajitnov (Nikita Efremov), kad žaidimas išplistų į mases. Tikra istorija paremtas „Tetris“ yra Šaltojo karo laikų trileris ant steroidų, kuriame kertasi piktadariai, mažai tikėtini herojai ir sunkiai įveikiamas lenktynės finišo link.
  • „Apple“ pirmą kartą pateikė „iOS 16“ ir „iPadOS 16“ įsisavinimo statistiką nuo tada, kai programinės įrangos atnaujinimai buvo paskelbti viešai praėjusiais metais.
    iOS 16 įsisavinimas
  • Po metų darbo, „Parallels Desktop“ dabar oficialiai palaiko „Windows 11“ skirtą „Mac“ kompiuteriams su ARM procesoriais ir leidžia „Apple Silicon Mac“ naudotojams „Windows 11“ įdiegti vienu spustelėjimu.
  • Naujame „Apple“ patente aprašomas „iMessage“ žinutės konvertavimas į balsą, atkuriamą balsu, kurį vartotojas sukūrė naudodamas siuntėjo balso pavyzdžius.
  • „Apple“ gamyba Vietname turėtų plėstis, nes Kupertino kompanija ir toliau stengiasi sumažinti savo priklausomybę nuo Kinijos. Panašu, kad 2023 m. „Mac Pro“ bus vienas iš ten surinktų gaminių, o tai reikštų, kad „Apple“ atsisakys „Made in USA“ žymos, naudotos 2019 m. modeliui.
  • „Apple“ išleido „macOS Big Sur 11.7.4“ ir „Safari 16.3.1“. „macOS Big Sur 11.7.4“ pateikia svarbius saugos pataisymus. „Safari 16.3.1“ išsprendžia problemą, dėl kurios „Safari Favorites“ srityje svetainių piktogramos gali būti neįkeliamos.
    „Apple“ taip pat išleido „watchOS 9.3.1“, „iOS 16.3.1“ , „iPadOS 16.3.1“, „HomePod“ programinės įrangos versiją 16.3.2 ir „tvOS 16.3.2“.
  • Srautinės transliacijos paslauga „Apple TV+“ pasidalino pirmuoju būsimojo serialo „Ekstrapoliacijos“ anonsu, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas klimato kaitos padariniams artimiausioje ateityje. „Ekstrapoliacijos“ parodys, kaip žmonės visoje planetoje prisitaiko prie klimato kaitos padarinių. Serialas apima kelis XXI amžiaus vidurio dešimtmečius, kai žmonės jau nusileido Marse.
    Sprendžiant iš anonso, šis serialas gali pretenduoti į didžiausią platformos projektą. Jame vaidina: Meryl Streep (Velnias dėvi Prada), Sienna Miller (21 tiltas), Kit Harington (Sostų žaidimai), David Diggs (Soul), Edward Norton (Kovos klubas), Yara Shahidi (Juoda), Matthew Reese (Amerikiečiai), Gemma Chan (Kapitonas Marvel), David Schwimmer (Draugai), Keri Russell (Felicity), Marion Cotillard (Pradžia), Forest Whitaker (Harlemo krikštatėvis), Tobey Maguire (Žmogus-voras) ir Murray Bartlett (Paskutinis iš mūsų).

    Atsižvelgiant į aktorių sudėtį ir serialo anonse matomus vaizdo efektus, tampa akivaizdu, kad „Apple“ negailėjo pinigų kuriant filmą.
  • „Windows 11“ naudotojai jau daugelį metų taikstėsi su „Microsoft“ desperatiškai bandydami priversti juos naudotis integruota „Edge“ žiniatinklio naršykle (nuo „Windows 10“), ir panašu, kad dabar atėjo „iPhone“ naudotojų eilė būti atakuojamiems.
    Kaip praneša „Windows Latest“, „iPhone“ naudotojai, turintys įdiegtą „Microsoft Outlook“ el. pašto aplikaciją, pradės matyti iššokančiuosius langus, bandančius įtikinti juos atidaryti nuorodas ir priedus naudojant „Microsoft Edge“, o ne „Safari“ ar bet kurią kitą numatytąją naršyklę, pvz., „Chrome“. Jei naudotojas nėra įdiegęs „Edge“, (tai tikriausiai daugumos „iPhone“ vartotojų atvejis), jam bus parodytas puslapis, kuriame galėsite atsisiųsti ir įdiegti „Microsoft“ naršyklę. Čia kalba apie tuos kas savo „iPhone“ naudoja „Microsoft Outlook“ aplikaciją.
  • Kasmet „iOS“ suteikiant daugiau funkcijų bei tampant patikimesnėms, daugelis „Apple“ vartotojų pradėjo atsisiųsti „iOS“ beta versijas į savo pagrindinius įrenginius. Ypač po WWDC pagrindinių pranešimų daugelis ne kūrėjų atsisiunčia pirmąją būsimų operacinių sistemų beta versiją. Kadangi kūrėjų beta versijos profiliai skirti kūrėjams išbandyti, „Apple“ nusprendė atlikti pakeitimą. Bendrovė leis kūrėjams lengviau išbandyti naujausias „iOS“, „iPadOS“, „macOS“, „tvOS“ ir „watchOS“ funkcijas, pridėdama paprastą perjungimą skirtuke „Programinės įrangos naujinimas“. Tačiau Kupertino gigantė taip pat apribos šią galimybę tik registruotiems Apple ID kūrėjų programoje. Tai reiškia, kad jei nemokėsite 99 USD per metus už kūrėjo licenciją, negalėsite atsisiųsti kūrėjo beta versijos profilių.
  • Nuo šiandien (vasario 17) „Apple TV+“ prenumeratoriai gali pažiūrėti 1 val. 56 min. trukmės neo-noir trilerį „Sharper“ — , kuriame nusifilmavo: Julianne Moore, Sebadtian Stan, Justice Smith, Briana Middleton, John Lithgow ir kiti.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų