48-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

48-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Pasak Niujorko radijo 1010Wins, neįvardytas 27 metų vyras, pirmadienio rytą Niujorko 5-ojoje aveniu įsikūrusioje „Apple Store“ įsigijo 300 „iPhone“ ir netrukus išėjęs iš parduotuvės buvo apiplėštas.
    Jis nešėsi 300 telefonų „iPhone 13s“ trijuose maišuose ir 1.45 val. nuėjo prie savo automobilio, kai šalia jo prisuko kitas automobilis iš kurio iššoko du vyrai ir pareikalavo, kad jis atiduotų krepšius. Nenorėdamas perduoti 300 „iPhone“ telefonų, auka susimušė ir galiausiai jam buvo smogta kumščiu į veidą, o vagys išplėšė vieną iš krepšių.
  • „Apple“ pirmadienį paskelbė 2022 m. „App Store“ apdovanojimų nugalėtojus, kuriuos išrinko pasaulinė „Apple App Store“ redakcijos komanda. Apdovanojimuose įvertinta 16 aplikacijų ir žaidimų iš viso pasaulio, kurie įtraukia ir įkvepia vartotojus, taip pat padeda palaikyti ryšį su draugais ir šeima.
  • Antradienį Kalifornijos federalinis teisėjas iš anksto patvirtino „Apple“ planą sumokėti 50 mln. USD ir taip užbaigti ilgai besitęsiančia bylą dėl prastai veikiančių „butterfly“ klaviatūrų. Į mokėjimą bus įtraukta 13,6 mln. USD advokato mokesčių, iki 2 mln. USD bylinėjimosi išlaidų ir 1,4 mln. USD atsiskaitymo administravimo išlaidų, o likusi dalis bus paskirstyta ieškinį pateikusiems asmenims.
  • „Apple Music Replay“ yra vienas iš „Apple Music“ vartotojų labiausiai laukiamų kasmetinių leidinių. Tai suteikia abonentams galimybę apžvelgdami savo klausymo įpročius, su populiariausiomis dainomis, albumais, klausymo statistika ir kt. Šiais metais „Apple“ turi keletą atnaujinimų, kurie padės pagerinti „Apple Music Replay“ patirtį. („Spotify Wrapped“ dar nėra).
  • „Bloomberg“ praneša, kad pastarojo meto riaušės „Foxconn“ gamykloje turės įtakos „iPhone 14“ trūkumui. Manoma, kad dėl riaušių gamykla nepagamino 6 mln. „iPhone“. Analitikai muša pavojaus būgnus teigdami, kad „iPhone“ stygius sumažins ne tik kompanijos pajamas, bet gali ateityje sumažinti ir „iPhone“ paklausą apskritai.
    Anot Ming-Chi Kuo, dėl nuolatinių tiekimo grandinės sutrikimų „Apple“ „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ modelių tiekimas bus 15–20 milijonų mažesnis nei tikėtasi.
  • Naujasis „Twitter“ savininkas ir generalinis direktorius Elon Musk pirmadienį klausė, ar „Apple“ „nekenčia žodžio laisvės“, nes „iPhone“ gamintojas „Twitter“ reklamai išleidžia ne tiek daug, kiek anksčiau. “Apple” beveik nustojo reklamuotis “Twitter”. Ar jie nekenčia žodžio laisvės Amerikoje?“ rašė Musk. ”Kas čia vyksta @tim_cook?"
  • Paskelbtas 2022 m. „Apple Podcasts“ apdovanojimo nugalėtojas. „Apple“, už svarbiausios abortų teisių bylos „Roe v. Wade“ istoriją, „Slow Burn“ pripažino metų šou.
  • „Apple“ išleido „iOS 16.1.2“, skirtą „iPhone“, tik su svarbiais saugos pataisymais, pagerintu suderinamumu su belaidžio ryšio operatoriais ir optimizuotu „iPhone 14“ serijos telefonuose susidūrimų aptikimu (Crash detection). „IOS 16.1.2“ naujinimas prieinamas „iPhone 8“ ir naujesniuose telefonuose, jame yra svarbių saugos pataisymų, kurių aprašymo šio teksto rašymo metu nebuvo, bet jie turėtų atsirasti „Apple“ saugos naujinimų svetainėje.
  • „Shrinking“, kuriame vaidina Harrisonas Fordas ir Jasonas Segalas, bus transliuojamas per „Apple TV+“ sausio 27 d. „Shrinking“ yra dešimties dalių komedija, kurią parašė „Ted Lasso“ vadovai Bill Lawrence ir Brett Goldstein. Joje pagrindinį vaidmenį atlieka Jason Segal, o Harrison Ford atlieka pirmąjį televizijos vaidmenį nuo 1978 m. „The Star Wars Holiday Special“.
  • „Apple“ išleido naują vaizdo įrašą pavadinimu „The Greatest“, kuriame išsamiai apžvelgiamos „Apple“ produktų, tokių kaip „iPhone“ ir „Apple Watch“, pasiekiamumo (accessibility) funkcijos.
  • Teigiama, kad „Geekbench“ buvo nutekinti būsimo „Apple M2 Max“ procesoriaus spartos testo rezultatai. @VNchocoTaco pastebėjo, kad Mac14,6 su 12 branduolių procesoriumi ir 96 GB RAM spartos testas buvo atliktas 2022 m. lapkričio 29 d. Tikėtina, kad įrenginys yra naujas „Mac Studio“ arba atnaujintas „MacBook Pro“, nes šiuo metu nešiojamasis kompiuteris maksimaliai palaiko 64GB RAM. Procesorius surinko 1 853 „Geekbench 5“ vieno branduolio teste ir 13 855 – kelių branduolių teste („M1 Max“, įdiegtas „MacStudio“ 1 755 ir 12 333). „Geekbench“ yra ir dar vienas „M2 Max“ spartos testo rezultatas, kurio balai yra 1 889 ir 14 586.
  • Pranešama, kad „Apple“ darbuotojai, siekiantys išvengti abortų draudimų, turi kreiptis dėl naujo darbo kitoje vietoje, todėl kai kurie darbuotojai buvo nepatenkinti ir ėmė baimintis. Teksasas tapo politinių diskusijų centru dėl dešiniųjų ideologijų. Viena vertus, tai yra mokesčių rojus didžiosioms korporacijoms, kita vertus, jis veiksmingai uždraudė abortus prieš panaikinant Roe v Wade.
  • „Apple“ buvo iškelta byla po praėjusią savaitę Hinghame, Masačusetso valstijoje, įvykusios mirtinos avarijos „Apple Store“, per kurią žuvo vienas žmogus, o dar 20 buvo sužeisti, kai kurie iš jų sunkiai…
    Tragedija įvyko, kai praėjusią savaitę visureigis įvažiavo pro stiklinį „Apple Store Derby Street“ langą Hingham mieste. Vairuotojas tvirtina, kad jo koja įstrigo ant akceleratoriaus pedalo, tačiau įvykio vietoje buvęs ugniagesių maršalas pasakė, kad vaizdo įrašas (tikriausiai iš vaizdo stebėjimo kamerų) rodo, kad tai buvo tyčinis veiksmas.
    Vėliau vairuotojas buvo sulaikytas ir apkaltintas „neatsargia žmogžudyste motorine transporto priemone“. Taip pat buvo pateikti papildomi kaltinimai.
    Bostono televizijos naujienų kanalas WCVB5 praneša, kad „Apple“ ir kitos šalys dabar kaltinamos dėl tariamai nesugebėjimo tinkamai apsaugoti parduotuvės lankytojų.
  • Penktadienį paskelbtame gimtadienio įraše „Google“ ir toliau prašo „Apple“ išspręsti žinučių siuntimo problemą. „Apple“ produktai tarpusavyje naudoja „iMessage“, o su visais kitais – SMS žinutes. „Google“ agresyviai stumia naujesnį standartą, vadinamą RCS, tačiau jis dar nėra visiškai paruoštas, nėra standartas ir nėra kažkas, ką „Google“ gali įgyvendinti, bent jau kol kas.
  • Penktadienį per „AppleTV+“ pradėtas rodyti antrasis „Slow Horses“ sezonas.
  • „Apple TV+“ išleido vienos minutės anonsą, kuriame parodyta kelių ateinančių mėnesių programų serija – ir yra keletas netikėtumų.
  • „Apple“ generalinis direktorius Tim Cook vakar Kapitolijuje ignoravo žurnalistę ir atsisakė atsakyti į klausimus apie Kiniją.
  • „Apple“ paskelbė apie savo psichologinio trilerio „Surface“ antrojo sezono atnaujinimą, kuriame pagrindinė veikėja persikelia į Londoną bandydama atskleisti savo praeitį. Seriale pagrindinį vaidmenį atlieka ir serialą prodiusuoja Gugu Mbatha-Raw.
  • Naujoji „Apple“ skubios pagalbos SOS per palydovą funkcija jau pasirodė naudinga kaip gelbėjimo paslauga, padėjusi išgelbėti vyrą Aliaskoje. Neseniai atokioje Aliaskos vietovėje įstrigęs vyras naudojo „iPhone 14“ avarinę SOS per palydovą funkciją ir galiausiai buvo išgelbėtas.
  • Jau nebereikia, kad kiti asmenys naudotų tą pačią telefono OS, kad galėtų bendrinti savo skaitmeninius automobilio raktus. „Google“ pridėjo automobilio raktų dalijimosi funkciją „Pixel“ įrenginiuose, todėl kelių platformų apsikeitimo sandoriai yra prieinami (dar ankstyvoji funkcijos stadija). Jei naudojate „iPhone“, kuriame veikia „iOS 16.1“, galite siųsti „Wallet“ saugomus raktus į „Pixel“ naudodami ryšių aplikacijas, pvz., „Mail“, „Messages“ ir „WhatsApp“. „Pixel“ naudotojai bendrina prieigą prie automobilio naudodami „Android“ piniginės aplikaciją.
  • Daugiau nei 8 tūkstančiai vaikų per savaitę, virš šimto mokytojų ir per 300 lokacijų įvairiuose miestuose bei miesteliuose – tokį mastą šiandien įgavo „Robotikos akademijos“ būreliai. Jau dešimtus metus iš eilės vykstantiems užsiėmimams nepaliaujama ieškoti naujovių, įdomesnių, patrauklesnių ir patogesnių būdų bei įrankių vaikus įtraukti į technologijas, robotiką, inžineriją ir programavimą. Daugiau apie tai skaitykite „Verslo Žiniose“.
  • „iFixit“ paskelbė vaizdo įrašą apie „Apple“ naujojo „iPad 10“ išardymą.
  • „Apple“ nemokamai dalina raudonus „Apple Watch“ ekranus. Juos atsisiųsti galima iš savo „iPhone“ apsilankius „Apple“ (PRODUCT)RED puslapyje.
  • Remiantis ketvirtadienį paskelbta nauja informcija, „Apple“ tikrai naudos JAV lustus, pagamintus TSMC gamykloje Arizonoje. Teigiama, kad maždaug trečdalis ten pagamintų lustų bus skirti „iPhone“ gamintojai. Be to, gamyklos galimybės bus padidintos iki 4 nm lustų, o ne anksčiau skelbtų 5 nm.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Pas mane spotify wrapped atsirado trečiadienį, t.y. gruodžio pirmą (55 310 min. klausymo).
    Dar noriu pasidžiaugti, jog už tv+ apple'as nusirašė 4,99€, nors dabar yra pabrangęs ir kainuoja 6,99€/mėn. Tai tikriausiai visiems, kurie buvo užsiprenumeravę šią paslaugą iki pabrangimo, paliko senąją kainą (labai malonu :))

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų