47-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

47-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Šaltiniai Jungtinėje Karalystėje teigia, kad Tim Cook labai nori, kad „Apple“ nupirktų „Manchester United“, vieną garsiausių ir sėkmingiausių JK sporto komandų.
  • Po riaušių „iPhone“ gamykloje Džengdžou mieste, kurios įsisiūbavo tiek, kad reikėjo į pagalbą policiją, „Foxconn“ atsiprašė ir teigė, kad su atlyginimais susijusios problemos buvo „techninė klaida“.
    Šimtai darbuotojų iš Džengdžou trečiadienį sukėlė riaušes protestuodami prieš maistą ir sąlygas COVID karantino metu, taip pat atlygį. Nepaisant to, kad „Foxconn“ anksčiau žadėjo premijas, riaušininkai tvirtino, kad bendrovė peržiūrėjo sutartis pakeisdama jas taip, kad darbuotojams jos nepriklausytų. Pasak BBC News, bendrovė dabar paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad „priėmimo procese įvyko techninė klaida“. „Foxconn“ teigė, kad atlyginimas, kurį gaus jos naujieji darbuotojai, dabar yra „toks pat, kaip sutarta [oficialiuose] įdarbinimo plakatuose“. „Foxconn“ pasiūlė darbuotojams 10 000 juanių (1300 €) atsiskaitymą, siekdama nutraukti protestus objekte, paskatindama naujai įdarbintus darbuotojus pasitraukti ir vėliau palikti „iPhone“ surinkimo gamyklą Džengdžou, centrinėje Kinijoje. Manau tokiu pasiūlymu pasinaudos dalis „iPhone“ surenkančių „Foxconn“ darbuotojų ir tai tik dar labiau sulėtins „iPhone 14“, kurio paklausa viršija pasiūlą, gamybą.
  • Iš Azijos sklinda naujas gandas, šiais metais „Apple“ planavo pristatyti naują „Apple Pencil“ už 49 USD, suderinamą su „iPhone“, tačiau paskutinę minutę šių planų atsisakė.
    Remiantis Weibo įrašu, kuriuo socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo DuanRui, tariamai „Apple“ ketino išleisti naują „Apple Pencil“ kodiniu pavadinimu „Maker“ (arba, labiau tikėtina, „Marker“) 2022 m. rugsėjo mėn. renginyje ir netgi pradėjo masinę įrenginio gamybą bei pagamino daugiau nei milijoną vienetų, tačiau dėl nežinomų priežasčių šio priedo pristatymo minties atsisakė. Kalbama, kad visi pagaminti egzemplioriai bus sunaikinti.
  • „Apple“ tiekėjas „Cirrus Logic“ galėjo nenorom užsiminti, kad kitais metais „iPhone 15 Pro“ modeliai gaus „haptic“ mygtukus, teigia tyrimų įmonė „Barclays“.
    Šį mėnesį akcininkams skirtame laiške Teksase įsikūrusi puslaidininkių kompanija teigė, kad ir toliau „bendradarbiauja su strateginiu klientu“ ir tikisi „kitais metais išmaniųjų telefonų rinkai pateikti naują HPMS komponentą“. HPMS reiškia didelio našumo „Cirrus Logic“ mišraus signalo lustus, į kuriuos įtrauktos „iPhone“ „Taptic Engine“ haptinės tvarkyklės.
  • „Apple“ artėja prie sandorio dėl teisių į Michael Lewis (knygų „Moneyball“, „The Big Short“ ir „The Blind Side“ autorius) knygą sudarymo. Tai istorija apie žlugusį kriptovaliutų karalių Sam Bankman-Fried ir jo FTX imperiją.
    Manoma, kad iki anksčiau šį mėnesį FTX žlugo, Bankman-Fried vertybinių popierių vertė siekė 26 mlrd. USD. Michael Lewis šešis mėnesius stebėjo Bankman-Fried ir FTX veiklą. Jis taip pat kruopščiai išstudijavo kriptovaliutų biržos bankroto priežastis ir tai aprašė savo knygoje. Po žlugimo Bankman-Fried atsistatydino iš bendrovės generalinio direktoriaus pareigų. Manomai, „Apple“ planuoja šį siužetą panaudoti savo naujame filme. To nori ir „Netflix“ bei „Amazon“, tačiau „Apple“ turi daugiausiai šansų, nes pasiūlė aukščiausią kainą. Kalbama, kad sandorio suma septyniaženklė.
  • „Apple TV+“ išleido tris pirmąsias savo naujo veiksmo trilerio serialo „Echo 3“ serijas. Seriale vaidina Luke Evans ir Michiel Huisman.
    Šiek tiek apie filmą:
  • 52 metų Bradley Rein pirmadienio rytą savo automobiliu „Toyota 4Runner“ įvažiavo pro priekinį „Apple Store“ stiklą Hingham mieste, Masačusetso valstijoje. Automobilis dideliu greičiu trenkėsi į parduotuvės stiklą ir sustojo tik atsitrenkęs į galinę „Apple Store“ sieną. Incidento metu žuvo vienas žmogus. Įvykio kaltininkas teigė, kad incidentas nebuvo išpuolis, o buvo „nelaimingas atsitikimas“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų