45-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

45-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Daugelį „Apple“ paslaugų, pvz., „Apple Music“, „Apple TV“ ir „iCloud for Photos“, galima pasiekti „Windows“ asmeniniuose kompiuteriuose, tačiau šis procesas nėra toks pat sklandus, kaip „Mac“. Tačiau „Microsoft“ paskelbė, kad tai bus daug lengviau. „Surface“ renginio metu „Microsoft“ atskleidė, kad „Windows 11“ „Microsoft Photos“ programa netrukus turės galimybę tiesiogiai pasiekti „Apple“ „iCloud“ nuotraukų biblioteką. „iPhone“ naudotojai galės sinchronizuoti nuotraukas ir tvarkyti savo biblioteką savo asmeniniame kompiuteryje taip pat, kaip ir „Mac“.
  • „Apple“ ir vėl pasiekė naujas antimonopolinis ieškinys. Šį kartą ji kaltinama susitarimu su „Amazon“ siekiant padidinti kainas. JAV Vašingtono vakarinės apygardos teisme pateiktame ieškinyje „Apple“ ir „Amazon“ kaltinamos kartu siekiant “užslopinti konkurenciją” pašalinant trečiųjų šalių „Apple“ įrangos perpardavėjus iš „Amazon Marketplace“.
  • „Apple“ išleido pirmąjį „macOS Ventura“ klaidų taisymo naujinį 13.0.1“. „Apple“ taip pat išleido „iPhone“ ir „iPad“ skirtų klaidų taisymo naujinimus „iOS 16.1.1“ ir „iPadOS 16.1.1“.
  • Nereikia laukti, kol „Apple“ parodys kaip atrodytų sulankstomas „iPhone“. Kinijoje įsikūrusi „Mokslo ir technologijų estetika“ teigia sukūrusi sulankstomą „iPhone“ atlikdama rimtus pakeitimus. Inžinieriai teigia, kad sukūrė vienetinį modelį su atsarginėmis „Motorola RAZR“ dalimis, savo 3D spausdinimo elementais ir „iPhone X“ ekranu, padarytu lankstesniu, pakeitus visiškai nesilankstančius stiklus ir liečiamus sluoksnius. „iOS“ jailbreak’as leidžia „Apple“ programinei įrangai veikti telefone ir pristato tinkamas funkcijas, pvz., padalinto ekrano režimą.
  • CNET bando padėti sprendžiantiems galvosūkį ar pirkti „Apple Watch 8“ ar „Ultra“.
  • „Apple“ pramonės analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad panašu jog „Apple“ nurodė Kinijos tiekėjui „Goertek“ sustabdyti antrosios kartos „AirPods Pro“ surinkimą dėl gamybos problemų.
  • „The Wall Street Journal“ praneša, kad „Apple“ lustų tiekėjas TSMC planuoja statyti dar vieną gamyklą Arizonoje. TSMC jau pastatė 12 milijardų dolerių vertės gamyklą Finikso mieste.
  • Per pastaruosius dvejus metus „Apple“ Kinijoje išaugo tiek, kad jos regioninis veiklos pelnas gerokai viršija vietinių šalies technologijų milžinų. „Apple“ tapo pelningiausia kompanija Kinijoje.
  • „Apple“ išleido 157 „Safari Technology Preview“ versiją.
  • „Apple“ ruošiasi atsisakyta frazės „Hey“ aktyvuojant Siri, kad vartotojui tereikiėtų pasakyti „Siri“ – kartu su komanda. Nors tai gali atrodyti nedidelis pakeitimas, šis pakeitimas yra techninis iššūkis ir reikalauja daug dirbtinio intelekto mokymų ir inžinerinio darbo. Turėdami dviejų žodžių paleidimo frazę, „Apple“ daug lengviau teisingai identifikuoja komandų užklausas. Tačiau asistento aktyvavimas vienu žodžiu, kaip pvz., „Amazon“ naudojamas „Alexa“, leidžia vartotojams kalbėti su asistentu natūraliau.
  • „Apple“ išleido „AirTag“ sekimo įrenginio programinės įrangos naujinį. Naujoji programinės įrangos versija yra 2.0.24, versijos numeris 2A24e. Ankstesnė versija buvo 1.0.301, kurios versijos numeris buvo 1A301. „Apple“ taip pat išleido ir naują 5B58 programinę-aparatinę įrangą, skirtą „AirPods 2“, „AirPods 3“, originaliems „AirPods Pro“ bei „AirPods Max“, ankstesnės programinės įrangos, išleistos gegužės mėn., numeris buvo 4E71.
  • „Apple“ tęsia apleistų aplikacijų valymą „App Store“. Likusių aplikacijų skaičius pasiekė žemiausią lygį per septynerius metus. Naujausi „Finbold“ duomenys rodo, kad „App Store“ yra 1 642 759 programėlių, t.y. nuo antrojo 2022 m. kalendorinio ketvirčio jų sumažėjo 24,79 proc. Paskutinį kartą toks mažas aplikacijų skaičius buvo 2015 m. trečiąjį kalendorinį ketvirtį – 1 672 271.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų