44-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

44-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ paskelbė, kad jos filmas „Sharper“, kuriame vaidina Julianne Moore, 2023 m. vasario 10 d. bus parodytas tam tikruose kino teatruose, o 2023 m. vasario 17 d. ir per „Apple TV+“.
  • Teigdama, kad „Apple“ visada verčia „iPhone“ vartotojus laukti naudingų funkcijų, „Samsung“ išleido naują reklamą, kuria tikisi žmonėms paskatinti įsigyti jos „Android“ telefonus.
  • Režisierės Lilos Neugebauer filmas „Causeway“ yra dviejų neramių žmonių, kurie vienas kitą guodžia, draugystės portretas, o šiandien pasirodęs anonsas leidžia šiek tiek daugiau pažvelgti į jų santykius. Lynsey (Jennifer Lawrence) yra sužeistas karys, ką tik grįžęs namo į Naująjį Orleaną. Ji sunkiai prisitaiko prie savo gyvenimo ir nori grįžti į armiją. Lynsey susipažįsta su Džeimsu (Brian Tyree Henry), išgyvenusiu automobilio avariją, ir kartu jie užmezga gilų ryšį, pagrįstą abipusiu supratimu apie vienas kito atsigavimą. Causeway“ bus rodomas kino teatruose ir transliuojamas per „Apple TV+“ lapkričio 4 d.
  • „Apple“ paskelbė oficialų artėjančio šventinio filmo „Spirited“, kuriame vaidina Ryan Reynolds ir Will Ferrell, anonsą. „Spirited“ kino teatruose bus rodomas lapkričio 11 d., o transliuojamas lapkričio 18 d. per „Apple TV+“.
  • Sukurtas implantas, kuris suteikia vartotojui galimybę naudoti savo smegenis, kad galėtų valdyti savo „iPhone“ ar „iPad“ mintimis. Implantas šiuo metu yra klinikinio tyrimo etape. Ši technologija veikia panašiai kaip ir kitos pritaikymo neįgaliesiems funkcijos, pvz., alternatyvūs jungikliai. Tačiau užuot fiksavęs pėdos paspaudimą ar galvos linktelėjimą, jis registruoja vartotojo smegenų bangas.
  • Pramonės parkui Kinijoje, kuriame yra didžiausia pasaulyje Apple iPhone surinkimo gamykla, buvo liepta pradėti septynias dienas trunkantį Covid karantiną. Tai labai neparanku „Apple“, kuri ir taip sunkiai geba patenkinti išaugusią, kai kurių naujų „iPhone“ modelių paklausą.
  • Buvęs „Apple“ darbuotojas Dhirendra Prasad šią savaitę pripažintas kaltu. Jis iš „Apple“ sukčiavimo būdu pavogė daugiau nei 17 mln. JAV dolerių. Pasak Šiaurės Kalifornijos apygardos prokuratūros, Prasad darbavosi dešimt metų nuo 2008 m. iki 2018 m. Jis dirbo Pasaulinės paslaugų tiekimo grandinės skyriuje, pirkdamas „Apple“ dalis ir paslaugas iš pardavėjų.
  • „Apple Watch“ pagalbos istorijos ne visada yra gelbėjimai mirties situacijose. Kartais „Apple Watch“ naudotojai tiesiog atsiduria keblioje situacijoje ir jiems reikia šiek tiek pagalbos. Taip nutiko ir 81 metų Minesotos gyventojui, praėjus vos trims savaitėms po pirmojo „Apple Watch“ įsigijimo.
  • Neseniai „Apple“ išleido „iOS 16.1“ ir, kaip įprasta, kompanija nustojo pasirašyti ankstesnės „iOS 16.0.3“ versijos sertifikatą, grįžimą prie ankstesnės versijos padarydama neįmanomu.
  • Skaitmeninių rinkų įstatymas įsigaliojo lapkričio 1 d. ir bus taikomas nuo 2023 m. gegužės 2 d. Jo tikslas – reikalauti, kad tokios bendrovės kaip „Apple“ siūlytų alternatyvas, leidžiančias savo platformose ir alternatyviose mokėjimo sistemose naudoti trečiųjų šalių programėlių parduotuves. Gerard de Graaf , ES pareigūnas, padėjęs išlaikyti DMA, tikisi, kad tai paveiks maždaug tuziną įmonių. „Tikimės, kad pasekmės bus reikšmingos“, – sakė de Graaf. „Jei turite iPhone, turėtumėte turėti galimybę atsisiųsti programas ne tik iš App Store, bet ir iš kitų programų parduotuvių arba iš interneto.“
  • Praėjusią savaitę „Apple“ paskelbė, kad padidins „Apple Music“, „Apple TV+“ ir „Apple One“ paketų prenumeratos kainas. Dabar „Apple“ siunčia el. laiškus šių paslaugų prenumeratoriams, primindama, kad tai, kas jiems patinka — kainuos brangiau.
  • Prekinis „Apple“ ženklas, eilinį kartą „Interbrands“ pripažintas pačiu brangiausiu pasaulyje… ir tai jau dešimtas kartas iš eilės.
    2022 metais Apple 10 kartą iš eilės pripažintas brangiausiu prekės ženklu
  • „Samsung“ ir toliau tvirtinantis sulankstomų išmaniųjų telefonų rinkoje, Pietų Korėjos technologijų įmonė tiki, kad ir „Apple“ netrukus prisijungs prie jos šiame vakarėlyje. Tačiau užuot pradėjusi nuo sulankstomo „iPhone“, „Samsung“ mano, kad „Apple“ gali pradėti nuo sulankstomo nešiojamojo ar planšetinio kompiuterio.
  • Panašu, kad iš visų JAV technologijų gigantų „Apple“ sėkmingiausiai įveikia rinkos negandas. Pavyzdys: praėjusią savaitę trumpam „Apple“ kapitalizacija viršijo „Alphabet“, „Amazon“ ir „Meta“ kapitalizacijas kartu. „Yahoo Finance“ duomenimis, „Apple“ vertė dienos pabaigoje trečiadienį buvo 2,31 trilijono JAV dol., o „Alphabet“, „Amazon“ ir „Meta“ vertės kartu sudarė 2,3 trilijono JAV dol.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų