Apple paskelbė ketvirtojo 2022 fiskalinių metų ketvirčio finansinius rezultatus

Tema: Apple

Ketvirtadienį savo ketvirtojo ketvirčio pajamų ataskaitoje „Apple“ paskelbė skaičius, dar kartą pranokusius Volstryto finansų vilkų lūkesčius.

„Apple“ paskelbė ketvirtojo fiskalinių (trečiojo kalendorinių) 2022 metų ketvirčio pajamų rezultatus. Ji pranešė, kad kompanijos pajamos siekė 90,1 mlrd. JAV dol., o grynasis ketvirčio pelnas siekė 20,7 mlrd. JAV dol. arba 1,29 JAV dol. už akciją. Praėjusių metų to paties ketvirčio rezultatai buvo: pajamos 83,4 mlrd. JAV dol., grynasis ketvirčio pelnas 20,6 mlrd. JAV dol. ir 1,24 JAV dol. už akciją.

Ketvirčio bendrasis pelnas siekė 42,3%, palyginti su 42,2% prieš metus.

„Apple“ pasiekė naują įmonės rekordą per visus fiskalinius metus – 394,3 mlrd. JAV dol. pardavimai ir 99,8 mlrd. JAV dol. grynosios pajamos, palyginti su 365,8 mlrd. 2021 fiskaliniais metais.

„Apple“ taip pat paskelbė kas ketvirtį mokamą 0,23 JAV dol. dividendą už akciją, kuris lapkričio 10 d. turi būti mokamas akcininkams įsigijusiems kompanijos akcijas iki lapkričio 7.

„Šio ketvirčio rezultatai atspindi Apple įsipareigojimą savo klientams, naujovių siekimą ir norą palikti pasaulį geresnį, nei radome“, – sakė „Apple“ generalinis direktorius Tim Cook. „Pradėdami švenčių sezoną turime galingiausią įrenginių pasiūlą, pirmaujame vadovaudamiesi savo vertybėmis kiekvienu veiksmu ir priimamais sprendimais. Esame tvirtai įsipareigoję saugoti aplinką, užtikrinti vartotojų privatumą, stiprinti prieinamumą ir kurti produktus bei paslaugas, galinčius atskleisti visą žmonijos kūrybinį potencialą.

„Mūsų rekordiniai rugsėjo mėnesio ketvirčio rezultatai ir toliau rodo, kad esame pajėgūs efektyviai dirbti nepaisant sudėtingų ir nepastovių makroekonomikos sąlygų“, – sakė „Apple“ finansų direktorius Luca Maestri. „Mes ir toliau investavome į savo ilgalaikius augimo planus, generavome daugiau nei 24 mlrd. JAV dol. veiklos grynųjų pinigų srautą ir per ketvirtį akcininkams grąžinome daugiau nei 29 mlrd. JAV dol. Mūsų ekosistemos stiprumas, neprilygstamas klientų lojalumas ir rekordiniai pardavimai padėjo mums pasiekti naują visų laikų pajamų rekordą.“ Šis ketvirtis užbaigė dar vienus rekordinius „Apple“ metus, kai pajamos išaugo daugiau nei 28 mlrd. JAV dol., o grynųjų pinigų srautas išaugo 18 mlrd. JAV dol., palyginti su praėjusiais metais.

Nors „Apple“ išleido keletą naujų įrenginių modelių, įskaitant „iPhone 14“, „Apple Watch Series 8“, antrosios kartos „Apple Watch SE“ ir „Apple Watch Ultra“, jie visi pasirodė rugsėjo pabaigoje — per vėlai, kad padarytų didžiulį poveikį ketvirčio rezultatams. Tačiau jų pardavimų rezultatai turės didelės įtakos 2023 m. pirmojo ketvirčio rezultatams, kuriuose paprastai atsispindi žiemos švenčių pardavimų ir išpardavimų metu gautos pajamos.

Kompiuterių rinkai traukiantis, „Mac“ pardavimai per „Apple“ ketvirtąjį fiskalinį ketvirtį buvo dideli, ir nors kaip ir pastaruosius kelis ketvirčius iš eilės, „Apple“ ir vėl nepateikia jokių prognozių dėl 2023 m. pirmojo fiskalinio ketvirčio, ​​kuris baigsis gruodžio mėn., bendrovė planuoja, kad lyginant su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu iš „Mac“ pardavimų gautos pajamos ketvirtąjį ketvirtį sumažės.

„Apple“ paskelbus finansinius kompanijos rezultatus jos akcijų kaina biržoje šoktelėjo net 7 proc. To priežastis ne tik puikūs kompanijos rezultatai, bet ir tai, jog jie atrodo dar geriau kitų technologinių kompanijų prastų rezultatų fone.

„Apple“ pelno nuo 2005 metų grafikas.

Infografikas: Apple pelnas tik vos mažesnis nei 100 milijardų riba. | Statista
Šaltinis: „Statista“

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų