43-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

43-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ neseniai atnaujino „App Store“ gaires su pakeitimais, kurie dar kartą paveiks „Facebook“ skelbimų verslą. Naujoji taisyklė sako, kad tokios įmonės kaip „Meta“ gali pasiūlyti programas, leidžiančias žmonėms pirkti ir valdyti reklamines kampanijas tam skirtose programose nenaudojant „Apple“ mokėjimo sistemos, tačiau ji mano, kad skelbimo pirkimas socialinės žiniasklaidos programėlėje yra skaitmeninis pirkimas, iš kurio „Apple“ pasiima 30% sumažinimas. „Meta“ nėra patenkinta pasikeitimu. „Meta“ atstovas sakė: „Apple ir toliau plėtoja savo politiką, siekdama plėsti savo verslą, tuo pačiu smukdydama kitus skaitmeninės ekonomikos atstovus“.
  • Remiantis „The Information“ informacija, „Apple“ gali ruošti „iPad“ su didesniu 16 colių ekranu. Anot „The Information“ šaltinių, „Apple“ įrenginį gali išleisti 2023 m. ketvirtąjį ketvirtį, tačiau tai gali ir neįvykti.
  • Kaip ir buvo tikimasi „Apple“ išleido naujas savo įrenginiams skirtas operacinių sistemų versijas. Kompanija taip pat išleido ir „macOS Big Sur 11.7.1“ naujinį. Naujausi „iOS“ ir „MacOS“ atnaujinimai pataisė rimtą saugumo spragą, dėl kurios aplikacijos su „Bluetooth“ prieiga galėjo įrašinėti įrenginio naudotojo pokalbius su „Siri“.
  • „Apple“ išleido „iOS 15.7.1“ ir „iPadOS 15.7.1“ saugos naujinimus ir pataisas įrenginiams, kurių negalima atnaujinti į „iOS 16“, arba tiems, kurie savo įrenginių į „iOS 16“ atnaujinti nenori.
  • „Apple“ programinės įrangos inžinerijos vadovas Craig Federighi ir rinkodaros vadovas Greg Joswiak antradienį Kalifornijoje vykusiame „The Wall Street Journal“ renginyje „Tech Live“ kalbėjosi su technologijų apžvalgininke Joanna Stern. Svarbios aptartos temos buvo „Apple“ pripažinimas, kad ji turės laikytis ES teisės aktų, reikalaujančių, kad „iPhone“ pereitų prie USB-C jungties, „iMessage“ nebuvimas Android sistemoje, integruotos skaičiuoklės aplikacijos trūkumas „iPad“, App Tracking Transparency, privatumas, darbas namuose ir biure ir kt.
  • „Apple“ išplatino oficialų ketvirtojo ir paskutiniojo „Servant“ sezono anonsą. Prodiuserio M. Night Shyamalan sukurto serialo paskutiniojo 10 serijų sezono pirmoji serija bus parodyta penktadienį, 2023 m. sausio 13 d., o po to „Apple TV+“ prenumeratoriams bus rodoma po vieną naują seriją kas savaitę, kiekvieną penktadienį iki 2023 m. kovo 17 d.
  • „Foxconn“ patvirtino apie praneštą COVID–19 protrūkį Džengdžou mieste, kuris vietinių vadinamas kaip „iPhone miestas“. Protrūkis turėjo tam tikrą poveikį „iPhone 14“ gamybai. Tačiau pagrindinis „iPhone“ surinkėjas teigia, kad atvejų skaičius yra mažas, o „iPhone 14“ gamyba išlieka “palyginti stabili”. Siekdama sumažinti viruso plitimą „Foxconn“ įvedė griežtas karantino taisykles.
  • Prieš pat kasmetinį „Final Cut Pro Global Summit“ prasidėjimą lapkritį „Apple“ atnaujino savo „Final Cut Pro“ ir „iMovie“ papildydama jas suderinamumu su „macOS Ventura“, stabilumo pataisymais ir našumo patobulinimais.
  • „Apple“ finansinės paslaugos, tokios kaip „Apple Card“ ir naujoji taupomoji sąskaita, šiuo metu daugiausia teikiamos tik JAV, tačiau JK reguliavimo institucija jau pradeda tyrimą dėl galimų antimonopolinių problemų.
  • „iCloud“ jau seniai prieinama žiniatinklyje, tačiau nedaugelis naudojasi šia paslaugos versija, nes sąsaja yra paprasta ir kartais nepatogi. Bet… „Apple“ pristatė beta versijos „iCloud“ žiniatinklio klientą, kuris vienu žvilgsniu pateikia kur kas daugiau informacijos su tinkinamu plytelių išdėstymu, kuris atspindi jūsų prioritetus. Dėl pagrindiniame puslapyje ir meniu juostoje esančių paleidimo priemonių lengviau perjungti programas, o naudodami kitą meniu parinktį galite greitai pradėti užduotis (pvz., rašyti el. laišką ar pridėti kalendoriaus įvykių).
  • Šie metai buvo sudėtingi daugeliu lygių ir pagrindinės technologijų kompanijos nebuvo apsaugotos. Per pastaruosius dvylika mėnesių septynios didžiausios JAV technologijų kompanijos neteko daugiau nei 3 trilijonų dolerių vertės. Nors visi prarado milijardus, „Google Alphabet“ ir „Microsoft“ patyrė didžiausią žalą – 20 kartų daugiau nuostolių nei „Apple“.
  • Ketvirtadienį „Apple“ paskelbė ketvirtojo fiskalinių (trečiojo kalendorinių) 2022 metų ketvirčio pajamų rezultatus. Ji pranešė, kad kompanijos pajamos siekė 90,1 mlrd. JAV dol., o grynasis ketvirčio pelnas siekė 20,7 mlrd. JAV dol. arba 1,29 JAV dol. už akciją. Praėjusių metų to paties ketvirčio rezultatai buvo: pajamos 83,4 mlrd. JAV dol., grynasis ketvirčio pelnas 20,6 mlrd. JAV dol. ir 1,24 JAV dol. už akciją.
  • „Apple“ paskelbus finansinius kompanijos rezultatus jos akcijų kaina biržoje šoktelėjo net 7 proc. To priežastis ne tik puikūs kompanijos rezultatai, bet ir tai, jog jie atrodo dar geriau kitų technologinių kompanijų prastų rezultatų fone.
  • „Apple“ pelno nuo 2005 metų grafikas.
    Infografikas: Apple pelnas tik vos mažesnis nei 100 milijardų riba. | Statista
    Šaltinis: „Statista“

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų