39-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

39-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ neseniai išleido „iOS 16.0.2“ ir, kaip įprasta, „Apple“ nustojo pasirašyti ankstesnių „iOS 16“ ir „iOS 16.0.1“ versijų sertifikatus, todėl prie tų „iOS“ versijų grįžti nebeįmanoma.
  • Jau daugelį metų kalbame apie poreikį ir sunkumus sumažinti „Apple“ priklausomybę nuo Kinijos, o „Bloomberg“ tyrimų skyrius dabar pateikė tam tikrus paskaičiavimus. Tyrimai rodo, kad tik 10% „Apple“ produkcijos gamybos patraukimas iš Kinijos užtruktų maždaug aštuonerius metus.
  • Kadaise Volstryto numylėtinės „Apple“ akcijos sulaukė didelio smūgio. „Bank of America“ (BofA) rugsėjo 29 d. sumažino vertingiausios šalies įmonės reitingą iki nuo „pirkti“ iki „neutralaus“ taip nuskusdama kelis milijardus nuo kompanijos kapitalizacijos vertės.
  • Kaip praneša „Vedomosti“, dauguma „Apple“ darbuotojų iš Rusijos persikėlė į Kirgiziją. Pasiruošimas persikėlimui prasidėjo pavasarį ir baigėsi dar nesibaigus vasarai. Kaip pažymi šaltinis, Nazimas Turdumambetovas, „Apple“ vadovas ryšiams su vyriausybinėmis agentūromis, gimė Kirgizijoje. Be to, pradiniame perkėlimo etape, kai kurie kompanijos darbuotojai išvyko į Dubajų ir Londoną. „Apple“ oficialiai nepranešė, kad visiškai baigia darbus Rusijoje prasidėjus Rusijos ir Ukrainos konfliktui, bendrovė sustabdė naujų savo įrenginių modelių pardavimą ir apribojo „Apple Pay“ bei daugybės kitų paslaugų veiklą. „Apple“ taip pat pašalino iš savo „AppStore“ daug bankinių aplikacijų, kurioms buvo taikomos JAV sankcijos, taip pat „Vkontakte“, „Yula“ ir „Pochta@Mail.ru“ paslaugas.
  • „Apple“ atleido pirkimo viceprezidentą Tony Blevins po to, kai jis nevykusiai pajuokavo „TikTok“ vaizdo įraše. Vaizdo įrašą režisavo Daniel Mac. Jis įrašo trumpus vaizdo įrašus, kuriuose brangių automobilių savininkų klausia, kuo jie užsiima. Rugsėjo 5 d. paskelbtame vaizdo įraše Mack’as priėjo prie Blevins’o, kai šis statė pusę milijono JAV dolerių kainuojantį Mercedes-Benz SLR McLaren. Paklaustas, kuo užsiima, Blevinsas atsakė taip: „Turiu brangius automobilius, žaidžiu golfą ir glostau moteris didelėmis krūtimis, bet per didžiąsias šventes imu laisvadienius ir [nedirbu]. Tony Blevins, buvęs „Apple“ pirkimų viceprezidentas. Blevins taip pat pridūrė, kad turi „pragarišką dantų draudimą“. Blevins tikriausiai neteisingai ištarė citatą iš 1981 m. filmo „Arturas“. Tačiau vaizdo įrašas greitai paplito „TikTok“ ir pasiekė 1,4 mln. Prasidėjo vidinis „Apple“ tyrimas. Blevins iš pradžių buvo nušalintas nuo darbo, o paskui ir atleistas. Sprendimą atleisti asmeniškai priėmė Jeff Williams, vyriausias „Apple“ operacijų vadovas. Blevins „Apple“ išdirbo 22 metus. Jo darbas buvo sudaryti sandorius su tiekėjais ir partneriais „Apple“ palankiomis sąlygomis. Statydamas „Apple Park“ jis bendrovei sutaupė „šimtus milijonų dolerių“.
    @itsdanielmac Quite the occupation this man has ✍️ #mercedesbenz #supercarstiktok #slr #car ♬ original sound - DANIEL MAC
  • „Microsoft“ patvirtino, kad 2022 m. spalio 5 d. pašalina „SwiftKey“ braukimo klaviatūrą iš „iOS App Store“. Esami savininkai galės ir toliau ja naudotis iki patys ją pašalins iš įrenginio ar pradės naudoti naują įrenginį. 2019 metais tai buvo labai populiari klaviatūra leidžianti „iOS“ įrenginiuose rašyti ne spaudant virtualios klaviatūros, o braukant pirštu per ją. Tačiau kartu su „iOS 13“ tokia galimybė atsirado numatytoje „iOS“ klaviatūroje. „Microsoft“ ir toliau palaikys „SwiftKey“ aplikaciją skirtą „Android“.
  • Šią savaitę „Apple“ paskelbė, kad ketvirtadienį, spalio 27 d., paskelbs savo 2022 fiskalinių metų trečiojo ketvirčio pajamų ataskaitą.
  • Pietų Karolinoje vyras buvo nuteistas kalėti beveik ketverius metus už suplanuotą didelio kiekio naujų „iPad“, „Apple Watch“ ir kitos brangios elektronikos vagystę iš „Walmart“. vagystės schema vyko 2017 m., kai jis dirbo „Walmart“ paskirstymo centre Pensilvanijoje. Jimenez-Hiciano paslėpė tam tikrą elektroniką pristatymo sunkvežimiuose, išsiuntė juos per „FedEx“ savo adresais, o pardavimo pajamomis pasidalino su bendrais. Jungtinių Valstijų apygardos teismo teisėjas Jeffrey L. Schmehl nuteisė Jimenez-Hiciano trejiems metams ir dešimčiai mėnesių kalėti, trejus metus prižiūrimo paleidimo ir įpareigojo jį sumokėti visą 536 000 JAV dol. restituciją ir 461 000 JAV dol. konfiskavimą.
  • „iFixit“ paskelbė „Airpods pro 2“ ardymo vaizdo įrašą. Kalbant apie jų pataisomumą, ta jei trumai — sulaužei — perki naujas.
  • Prasidėjo naujas „trendas“. Jei anksčiau mėtė telefonus, nuo pečių aukščio, namų stogų ir bokštų, tai dabar kai „Apple“ paskelbė susidūrimo aptikimo funkciją entuziastai pradėjo daužyti automobilius stengdamiesi išsiaiškinti ar tikai ši funkcija veikia ir yra patikima. Pasirodo ji veikia, bet suveikia ne visada.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų