Trumpa WWDC 2022 apžvalga

Daugelis „Apple“ technikos gerbėjų stebėjo kasmetinę, jau 33-os WWDC konferencijos tiesioginę transliaciją, kuri pateisino jų lūkesčius arba nuvylė.

Pirmoji WWDC dalis, kuri sulaukia didžiausio „Apple“ technikos mylėtojų dėmesio truko beveik dvi valandas. Jos metu pamatėme daugybę naujos informacijos apie naujas „Apple“ operacines sistemas bei „Mac“ kompiuterius bei jų naujuosius procesorius.

iOS 16

„Apple“ pristatė „iOS 16“, tačiau nebuvo pateikta jokios informacijos apie naująjį „iPhone 14 Pro“ asortimentą (nors to ir reikėjo tikėtis). Pagrindiniai pakeitimai buvo tokie: „Message“ žinutės, kurias galima redaguoti arba atšaukti išsiuntimą, naujas užrakinimo ekranas, leidžiantis naudoti valdiklius ir daugiau suasmeninimo galimybių.

Su „iOS 16“ bus suderinama su: „iPhone 13“, „iPhone 13 mini“, „iPhone 13 Pro“, „iPhone 13 Pro Max“, „iPhone 12“, „iPhone 12 mini“, „iPhone 12 Pro“, „iPhone 12 Pro Max“, „iPhone 11“, „iPhone 11 Pro“, „iPhone 11 Pro Max“, „iPhone XS“, „iPhone XS Max“, „iPhone XR“, „iPhone X“, „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“, „iPhone SE (2-os kartos ir naujesni)

macOS 13 Ventura

„macOS 13 Ventura“ atsiras nemažai naudingų pakeitimų, įskaitant geresnį „Stage Manager“, skirtą langams valdyti, visiškai naują orų ir laikrodžio programą, patobulintą „Mail“ ir „Safari“. Naujovių yra ir žaidimų, tokių kaip „Resident Evil Village“ mėgėjams.

Tiesa, „iPhone“ bus galima naudoti kaip internetinę kamerą.

M2 procesorius

M2 lustas buvo užėmė svarbia vietą šio renginio metu. „Apple“ žada, kad jis bus galingas ir kur kas mažiau eikvos akumuliatorių. Procesorius sukurtas naudojant patobulintą 5 nm technologiją su 5 milijardais tranzistorių, 100 GB/s atminties pralaidumu ir iki 24 GB vieningos atminties palaikymu.

MacBook Air

Naujasis „MacBook Air“ yra pirmasis kompiuteris, kuriame įdiegtas naujas M2 lustas. Naujais „Air“ bus leidžiamas keturių spalvų, įskaitant naują tamsiai mėlyną — tokią „Mac“ išleisto anksčiau šiais metais. Naujasis „MacBook Air“ turi tą patį 13,6 colio Liquid Retina ekraną, kaip ir anksčiau, keturis garsiakalbius ir iki 24 GB vieningos atminties. Šiais kompiuterių modeliais „Apple“ pradės prekiauti liepos mėnesį. Tiesa, iš karto po pranešimo iš internetinių „Apple“ parduotuvių buvo pašalinti senieji „MacBook Air“ su M1 procesoriumi turintys galingesnį grafinį procesorių ir liko tik bazinis modelis.

watchOS 9

„watchOS 9“ nemažai atnaujinimų, kurių didžiausi skirti bėgikams ir triatlonininkams. Širdies ritmo zonos stebėjimas pagaliau atkeliavo į „Apple Watch“.

Apple laikrodyje, su naująja sistema, taip pat atsiras patobulinti nauji ciferblatai ir pranešimai neužimantys viso ekrano viso ekrano, taip pat geresnis prieširdžių virpėjimo ir naudojamų medikamentų stebėjimas.

iPadOS 16

„iPadOS 16“ padaryta keletas svarbių aparatinės įrangos pakeitimų – vienas iš jų yra galimybė keisti langų dydį ir perkelti juos ekrane, kad būtų lengviau atlikti kelias užduotis. Pagaliau naujuose įrenginiuose gauname programą „Weather“ ir geresnę galimybę ją naudoti su antrame ekrane. Bendri pranešimai gali atrodyti nereikšmingi, bet iš tikrųjų šeimoms bus gana didelis atnaujinimas.

Ganduose buvo daug kalbama apie „RealityOS“ ir „Apple AR“ akinius, tačiau šiame renginyje apie juos nebuvo užsiminta.

Neturėję galimybės stebėti tiesioginę WWDC 2022 transliaciją — jos įrašą gali peržiūrėti ir vėliau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų