16-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

16-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Ukrainietis Vitaliy Semenets „The Times of London“ papasakojo, kad rusų okupantai iš jo namų Hostomel’yje pavogė „AirPods“ ausines ir „Apple“ Find My paslaugos dėka, jis dabar žino kur yra karinis dalinys, kuriame tarnauja vagis. Tokių istorijų yra nemažai ir jos padeda Ukrainos kariuomenei geriau orientuotis priešo pajėgų lokacijos nustatymuose.
    Rusijos okupanto Ukrainoje pavogtų AirPods ausinių geolokacija FindMy aplikacijoje paviešinta Instagram tinkle
  • „Apple“ išleido išorinių akumuliatorių „MagSafe Battery Pack“ suderinamų su „iPhone 12“ ir „iPhone 13“ telefonais aparatinės įrangos atnaujinimą 2.7.b.0.
  • „Apple“ pristatė „Taz“ — sistemą, kuri atskiria medžiagas iš panaudotų įrenginių su tikslu juos vėl panaudoti naujų gamyboje. Remiantis naujausia „Apple“ ataskaita, paskelbta likus vos kelioms dienoms iki Žemės dienos, ji pradėjo naudoti sertifikuotą perdirbtą auksą ir beveik dvigubai padidino perdirbto volframo, retųjų žemių elementų ir kobalto kiekį. „iPhone“ gamintoja teigia, kad beveik 20 procentų visų jos gaminiuose panaudotų medžiagų per 2021 metus buvo perdirbti.
  • Nors Kinijoje vėl prasidėjo su COVID’u susijusi izoliacija ir karantinai, Zhengzhou įsikūrusioje „Foxconn“ gamykloje, kol kas, „iPhone“ gamyba vyksta be sutrikimų.
  • „Oxford’o“ universiteto kompiuterių mokslo fakulteto darbuotojai paskelbė tyrimų rezultatus, kuriuose kalbama, kad nežiūrint į naudotojų pasirinktą draudimą aplikacijoms sekti juos ir vėliau tuos duomenis naudoti reklamoms, kai kurios aplikacijos sėkmingai nepaklūsta šiems nurodymams. „iOS 15.4“ atsirado funkcija draudžianti aplikacijoms rinkti naudotojų duomenis. Įrenginio naudotojas pirmą kartą atidarydamas aplikaciją turi nurodyti, kad to daryti jis neleidžia (arba leidžia jei nori).
  • „Apple“ paviešino keturių dalių dokumentinio filmo apie teisininką „The Big Conn“ video anonsą, kurio premjera „Apple TV+“ naudotojams įvyks gegužės 6 dieną.
  • „Apple“ paskelbė, kad „Apple TV+“ prenumeratoriai jau greitai galės išvysti septynių dalių trilerį „Hijack“, kuriame nusifilmavo SAG nugalėtojas ir „Emmy“ apdovanojimų nominantas Idris Elba („Liuteris“, „Toras. Pasaulių pabaiga“, „Savižudžių būrys. Mobilizacija“).
  • Rusijos teisininkų kontora teigia, kad pateiks grupinį ieškinį nutaikytą prieš „Apple“ sustabdytą „Apple Pay“ paslaugą Rusijoje. Šis veiksmas anot teisininkų padarė „tyčinę moralinę žalą“ paslaugos naudotojams šalyje. Rusijos bankų, kuriems pritaikytos sankcijos, klientai nuo 2022 metų vasario negali naudotis „Apple Pay“ paslauga. Po to buvo aptikta galimybė šia paslauga naudotis dovanų kortelių pagalba, bet „Apple“ uždarė ir šią galimybę. Kol kas nėra žinoma ar „Chernyshov, Lukoyanov and Partners“ teisininkai tokį ieškinį jau pateikė.
  • Nuo gegužės 23 „Apple“ pradės rodyti „Prehistoric Planet“ - dokumentinį (kiek jis toks gali būti) serialą apie dinozaurų pasaulį gyvavusį prieš 66 milijonus metų. Vietoje to, kad išleisti visas serijas iš karto ar rodyti po vieną seriją per savaitę, „Apple“ šį serialą rodys nuo gegužės 23 iki gegužės 27 dienos kasdieną išleisdama po naują seriją.
  • Vienas pagrindinių „Apple TV+“ serialo „Mythic Quest“ aktorius, 82-jų F. Murray Abraham paskelbė, kad nebegrįš į trečią sezoną.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų