15-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

15-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ atnaujino „Motion“, „Final Cut Pro“ ir „iMovie“ aplikacijas.
  • „Apple“ paviešino antrojo „Tehran“ sezono video anonsą. Jei nematę — visai neblogas serialas mėgstantiems stebėti šnipų darbo ir gyvenimo peripetijas.
  • Praėjus beveik 12 mėnesių nuo „Apple“ pradėto naudoti „App Tracking Transparency“ (aplikacijoms galimybių sekti naudotoją ribojimo) analitikai teigia, kad tai vis dar kelia didelius nepatogumus kompanijoms besipelnančioms iš reklamų. Anot analitikų „Facebook“ ir „Youtube“ praranda daug pajamų. Manoma, kad kartu dėl „Apple“ naudojamos politikos, šios kompanijos per 2022 metus neteks maždaug 16 milijardų JAV dolerių.
  • „Apple“ paskelbė „iPhone 13“ makro fotografijų konkurso nugalėtojus.
    Guido Cassanelli (@laion.ph) nuotrauka „Sea Glass“ . Fotografuota iPhone 13 Pro Max.
  • Balandžio 22 dieną minima Žemės diena ir „Apple“ jos laikrodžių savininkams kolekcionuojantiems virtualius medalius pasiūlys tą dieną 30 ar daugiau minučių pajudėti įsijungus „workout’ą“ ir būti už tai apdovanotiems ne tik geresne sveikata.
  • „Bloomberg“ rašo, kad daugelio laukiama kraujo spaudimo matavimo funkcijos „Apple Watch“ teks palaukti iki 2024 metų.
  • „YouTube“ paskelbė, kad naikina vaizdo vaizde (angl. Picture in Picture arba PiP) funkciją ir neskelbia datos kada ją grąžins ir ar grąžins. Šia funkcija premium prenumeratoriai „iOS“ galėjo naudotis beveik metus. Tiesa, jei esate šią funkciją aktyvavę — ji liks, tačiau nauji naudotojai jos aktyvuoti negalės.
  • „Bloomberg“ rašo, kad „iPhone 14“ turės naują funkciją — palydovinį ryšį. Kalbama, kad šią funkciją jau galėjo turėti ir „iPhone 13“, bet inžinieriai jos diegimą perkėlė į sekantį modelį. Šis ryšys gali būti naudojamas avarinio ryšio atveju kai telefonas yra ne ryšio zonoje. Jo pagalba bus galima išsiųsti trumpus pranešimus į operatoriaus tinklą. Žinoma, spėju, tą funkciją turės palaikyti ir operatoriai.
  • Maskvos teismas priėmė „Visuomeninės vartotojų iniciatyvos“ ieškinį dėl „Apple“ filialo Rusijoje, ribotos atsakomybės bendrovės „Apple Rus“. Ieškovas prašo areštuoti kompanijos turtą ir taip užtikrinti naudotojų teises. Ieškovas mano, kad kompanijos veiklos ir produktų tiekimo sustabdymas yra nusikalstamas ir siekia, kad kompanijos turtas bei lėšos esančios „Apple Rus“ sąskaitose būtų areštuota. Per paskutinius tris metus pajamos gautos iš Rusijos naudotojų yra 652 milijardai rublių (apie 7,3 mlrd. €) iš kurių 386 milijardai (apie 4,3 mlrd. €) gauta per paskutinius metus. Kiek šių pinigų yra „Apple Rus“ sąskaitose ir gali būti areštuota kol kas neskelbiama. Posėdis turi įvykti artimiausiomis dienomis.
    Įrenginių tiekimą Rusijos rinkai „Apple“ nutraukė kovo pradžioje, po to rusams užblokavo „Apple Pay“ paslaugą bei apribojo galimybę pirkti „Apple Store“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų