43-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

43-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ paskelbė ketvirto fiskalinių metų ketvirčio finansinius rezultatus. Nors pajamos gautos iš „iPhone“ pardavimų, lyginant su pernai metais, išaugo 47 proc. („iPhone 13“ pardavimai ketvirčio metu užėmė viso labo kelias dienas), kompanijos finansiniai rezultatai neatitiko Wall Street’o vilčių. To pasekoje „Microsoft“ aplenkė „Apple“ ir tapo vertingiausia kompanija pasaulyje. „Microsoft“ kapitalizacija penktadienį apie 21 val. Lietuvos laiku buvo 2,47 trilijonai JAV dolerių, o „Apple“ — 2,44 trilijonai.
  • „Apple“, pajamos lyginant su tuo pat laikotarpiu pernai, padidino 29%, tačiau augimą apribojo logistiniai iššūkiai, sutrikdę pasaulines tiekimo grandines. Šie iššūkiai kompanijai kainavo 6 milijardus JAV dol.
  • Kiekvieną šių finansinių metų dieną „Apple“ uždirbdavo po 41 milijoną JAV dolerių kiekvieną valandą. 695 tūkstančius dolerių kiekvieną minutę ir vienuolika su puse tūkstančių dolerių kiekvieną sekundę.
  • Kas slypi 140W 16 colių „MacBook Pro“ įkroviklio viduje?
  • „Apple“ paviešino trečio „Servant“ serialo sezono anonso video. Trečiasis „Servant“ sezonas bus pradėtas rodyti per „Apple TV+“ sausio 21 dieną. Taip, kad nematę pirmųjų dviejų sezonų dar turi laiko juos pažiūrėti.
  • Analitikų kompanijos „Consumer Intelligence Research Partners“ tyrimas rodo, kad „Apple“ fanų lojalumas išlieka labai aukštas. 90 proc. „iPhone“ naudotojų lieka su „Apple“.
  • „iFixit“ inžinieriai išardė ekranų valymui skirtą „Apple“ servetėlę. Verdiktas — jos pataisyti neįmanoma.
  • „Apple“ išleido „Safari 15.1“ skirtą „macOS Catalina“ ir „macOS Big Sur“.
  • „Apple“ išleido „Foundation — The Saga Featurette“. Serialas sukurtas apdovanojimus pelniusių Isaac Asimov romanų pagrindu. „Foundation“ pasakojama apie monumentalią tremtinių grupę siekiančią išgelbėti žmoniją po Galaktikos Imperijos žlugimo.
  • „iFixit“ inžinieriai išardę naujuosius 14 ir 16 colių „MacBook Pro“ pranešė, kad nuo 2012 metų tai pirmieji „MacBook Pro“, kuriuose pakeiti akumuliatorius nėra sudėtinga.
  • „Apple“ paskelbė keturių dalių dokumentikos „The Line“ video anonsą. „The Line“ bus pradėtas rodyti „Apple TV+“ lapkričio 19 dieną.
  • Šią savaitę „Apple“ išleido „iOS“ ir „iPadOS“ 15.1 versijas bei „macOS Monterey“ 12.0.1 versiją. Kompanija taip pat išleido „macOS Big Sur“ 11.6.1 skirtą tiems, kas nenori naudoti „Moneterey“ ir pirmenybę atiduodą „Big Sur“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų