42-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

42-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Nespėję, pamiršę ar tiesiog negalėję pažiūrėti antrojo „Apple“ rudens renginio tiesiogiai, tai padaryti gali ir dabar.
  • Greitai „Windows 11“ naudotojai galės naudotis „Apple Music“ paslauga. Ją jie galės pasiekti kaip „Android“ aplikaciją.
  • „Intel“ tikisi, kad gali susigrąžinti bendradarbiavimą su „Apple“ ir būdas, anot kompanijos yra paprastas, gaminti geresnius nei „Apple“ procesorius.
  • Išardę, naujausią „Apple Watch“, kas jau tapo šiokia tokia tradicija, „iFixit“ krapštukai su buvusio „Apple“ inžinieriaus pagalba išsiaiškino kodėl pristatydama laikrodį kompanija nepaskelbė jo išleidimo datos. Pasirodo to priežastimi galėjo būti laikrodyje naudojamų OLED panelių tiekėjų patiriami sunkumai.
  • Spalio 28 dieną numatytas ketvirto metų ketvirčio „Apple“ finansinės ataskaitos paskelbimas.
  • „Mythic Quest“ serialo mylėtojai gali džiaugtis. „Apple TV+“ atnaujino serialo lentelę - trečiasis sezonas turi pasirodyti 2022 metais, o po jo ir ketvirtas.
  • Kai kurie fotografijos entuziastai apsidžiaugė sužinoję, kad naujuose „MacBook Pro“ vėl yra SD kortelių skaitytuvas. Tačiau pasirodė informacija, kad šie skaitytuvai nepalaiko naujausių SD kortelių duomenų perdavimo standartų UHS-III ir SD Express. Kaip teigia šią informaciją paskleidęs šaltinis naujausi 14 ir 16 colių „MacBook Pro“ kompiuteriai maksimaliai palaiko UHS-II standartą kurio duomenų perdavimo greitis 312 MB/s, tuo tarpu šiuolaikiniai leidžia duomenis perduoti gerokai greičiau. UHS-III duomenų perdavimo greitis iki 624 MB/s, o SD Express — iki 985 MB/s. Žiūrint iš vienos pusės 312 MB/s duomenų perdavimo greitis nėra prastas, tai paprastučių SATA SSD duomenų perdavimo greitis, kita vertus UHS-III ir SD Express leidžia duomenis perduoti pradinio NVMe SSD diskų lygio greičiu. Kiek keistai atrodo profesionaliuose nešiojamuose kompiuteriuose diegiamos senos technologijos. Aš manau, kad tokiu būdu kompanija bando skatinti šių kompiuterių pirkėjus rinktis modelius su didesnės talpos diskais užuot taupius ir vėliau vietoje jų naudoti greitą duomenų apsikeitimą palaikančias SD korteles.
  • Insaideris žinomas pravarde Dylandkt teigia, kad naujus „MacBook Air“ kompanija pristatys 2022 metų viduryje. Naujieji „Air’ai“ bus patalpinti į korpusus panašius kaip naujausi „MacBook Pro“, jie turės „MagSafe“, Type-C jungtis, 1080p palaikančia kamerą ir juose plaks M2 širdis. Jų korpusų spalvų gama primins „iMac 24“ ir gali būti kad iš jų modelio pavadinimo dings „Air“ ir liks tik „MacBook“. Kaina manoma bus kiek aukštesnė už dabartinių modelių.
  • „Apple TV+“ pradėjo rodyti jos didelio biudžeto fantastinį serialą „Invasion“ pastatytą klasikinės anglų rašytojo Herbert George Wells knygos „The War of the Worlds“ motyvais.
  • Kaip filmuoti Sci-Fi scenas „iPhone 13 Pro“.
  • Devinti metai iš eilės „Apple“ užima aukščiausią poziciją „Interbrand“ prekės ženklų lentelėje. +26% prie „Apple“ lentelėje rodo, kad kompanijos ženklo vertė nuo pernai metų ūgtelėjo 26 proc. (nuo 323 mlrd. iki 408,6 mlrd. JAV dol.) Tai nėra didžiausias prekės ženklo vertės padidėjimas (pvz. Tesla vertė išaugo 184 proc. — 14-a vieta lentelėje), tačiau net ir nepabrangęs ženklas kompanijai būtų išsaugojęs pirmą vietą, nes antroje vietoje ir +24 proc. pabrangęs „Amazon“ ženklas vertas 249 mlrd. JAV dol.
  • „Geekbench“ testai rodo, kad M1 Max procesoriaus grafinė dalis veikia 181 proc. greičiau nei ankstesniame 16 colių „MacBook Pro“ modelyje.
  • „Bloomberg“ rašo, kad kylant naujai COVID–19 bangai „Apple“ vers nepasiskiepijusius savo darbuotojus testuotis kiekvieną kartą kai jie norės ateiti į biurą, kad ir kasdien. Pasiskiepijusiems biuro darbuotojams testuotis privaloma kartą per savaitę. Kompanijos parduotuvių darbuotojams skirti kiek kitokie reikalavimai — nepasiskiepiję „Apple Store“ darbuotojai turi testuotis du kartus, o pasiskiepiję — kartą per savaitę.
  • „Apple“ nors ir nepaskelbė oficialiai, bet savo produktų sąrašą papildė nauju produktu — servetėle. Kaip nebūtų keista, bet užsakius naują „MacBook Pro“ jo laukti gali tekti apie mėnesį, o štai užsakius 25 € kainuojančią ekranų valymui skirtą servetėlę su kompanijos logo, jos laukti gali tekti 2–3 mėnesius.
  • Padaužos šunelio Snoopy gerbėjus antrasis „Snoopy in Space“ sezonas pradės džiuginti nuo lapkričio 12 dienos.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų