34-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

34-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • TSMC — gaminanti procesorius „Apple“ produktams pranešė jog kelia procesorių kainas. Tai ne kokios naujienos planuojantiems įsigyti naujus „iPhone“, nes tikėtina jog „Apple“ taip pat kilstelės jų kainą. Tiesa, tai nekokios naujienos ne tik būsimų „iPhone“ naudotojams. TSMC gamina procesorius ir „iPad“ bei M serijos procesorius diegiamus naujuose „Mac“ kompiuteriuose. Procesorių kainos gali šoktelėti net 20 proc..
  • Buvusio „Apple“ dizaino departamento vado Jon Ive dizaino video neretai tampa penu pašaipūnams. 2017 metais iš Ive stiliaus pasišaipė „McDonald’s“, 2016 – tokią parodiją galima buvo išvysti „The Late Show with Stephen Colbert“. Dabar „Google“ pasišaipo iš didžiojo „Apple“ dizainerio reklamuodama „Pixel 5a“ ausinių jungtį.
  • 40-metis Hao Kuo Chi prisistatydavęs kaip David’as „Apple“ pagalbos tarnybos darbuotojas apgaulės būdu gavo prieigą prie 4700 „iCloud“ paskyrų iš kurių pavogė 620 000 nuotraukas. 306 „iCloud“ naudotojų nuotraukos buvo „labai asmeninės“. Daugelis šio „Apple pagalbos tarnybos darbuotojo“ aukos būdavo jaunos moterys iš JAV. Deividas dabar jau FTB rankose.
  • „Apple“ CEO Tima Cook gavo maždaug 750 mln. JAV dol. premiją, kurios dydis atspindi rezultatus, kurių jis pasiekė 10 metų vadovaudamas JAV technologijų milžinei. Cook tebevaldo apie 3,2 mln. „Apple“ akcijų, kurių vertė šiuo metu sudaro apie 483 mln. JAV dol. „Forbes“ vertinimu dabartinio „Apple“ CEO turto grynoji vertė siekia apie 1,4 mlrd. JAV dolerių.
  • „Apple“ sutiko sušvelninti mokėjimų apribojimus, taikomus jos elektroninėje programėlių parduotuvėje „App Store“, leisdama smulkiesiems programų kūrėjams informuoti savo klientus apie alternatyvias mokėjimo galimybes. Bendrovė buvo priversta priimti šį sprendimą sulaukusi kolektyvinio ieškinio, kuriame programų kūrėjai apkaltino „Apple“ monopoline praktika. Dalis programų kūrėjų nemano, kad šių pokyčių pakaks užtikrinti geresnes sąlygas „Apple“ konkurentams.
  • Kinai jau išleido „Apple Watch 7“, žinoma netikrą.
  • Analitikų teigimu 2021 metais išlikti pagrindine paieškos sistema „Apple“ įrenginiuose „Google“ kainuoja 15 milijardų JAV dolerių.
  • „Apple TV+“ jau rodomas pirmoji antrojo „See“ sezono serija.
  • „Apple“ išleido „AirTag“ aparatinės įrangos atnaujinimą 1.0.291 (build 1A291A). „Apple“ neįdiegė būdo kaip priversti „AirTag“ įdiegti atnaujinimą ir reikia laukti kol jis bus įdiegtas automatiškai. Norėdami patikrinti kokia jūsų „AirTag“ aparatinės įrangos versiją: Atidarykite „Find My“ aplikaciją „iPhone“; Paspauskite ant „Items“, paspauskite ant jūsų „AirTag“, paspauskite ant „AirTag“ pavadinimo ir pamatysite įrenginio serijinį numerį ir jo aparatinės įrangos versiją.
  • Aktyvių „Apple Watch“ naudotojų skaičius viršijo 100 milijonų.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų