24-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

24 -os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „iPhone“ jau seniai domina ilgapirščius. Tačiau vagišiai iš São Paulo Brazilijoje ne tik vagia „iPhone“ bet ir į juos įsilaužia bei ištuština jų banko sąskaitas, rašo „Folha de S.Paulo“.
  • „Apple“ išleido 126-tą „Safari Technology Preview“ versiją, kurioje yra daug naujų galimybių atsirasiančių „Safari 15“ naršyklėje.
  • Daugelis laukia pasirodysiant „iOS 15“, bet ar verta dėl to pirkti naują „iPhone“? Žemiau su „iOS 15“ suderinamų „iPhone“ ir „iPod touch“ sąrašas (žinoma, kuo telefonas naujesnis, tuo daugiau naujų galimybių jis palaikys):
  • Lapkričio 15 dieną „Apple TV+“ startuos aštuonių dalių komedija „The Shrink Next Door“.
  • „Stratehgy Analytics“ informuoja, kad pirmojo 2021 metų ketvirčio metu „Apple“ buvo aukščiausią poziciją užimanti kompanija 5G telefonų pardavimuose.
  • Nemažai grupei planetos gyventojų COVID–19 pandemija apribojo fizinį intymumą ir tai ko gero paskatino intymių nuotraukų dalinąsi. Tačiau Japonijos vyriausybė nutarė tam padaryti galą, bent jau savo šalyje ir išsiuntinėjo telefonų gamintojams reikalavimą telefonuose įdiegti technologijas filtruojančias „nepadorias“ nuotraukas padarytas telefonu, rašo yomiuri.co.jp (anglišką teksto versiją rasite soranews24.com svetainėje.
  • „Apple“ 2018 metais už 400 mln. JAV dolerių įsigyta „Shazam“ per mėnesį atpažįsta daugiau nei 1 milijardą dainų. „iOS“ naudotojai „Shazam“ paslauga gali naudotis per Siri arba „Control Center“ ir taip sužinoti kokia muzika skamba netoliese.
  • Kinų „cnBeta“ rašo, kad „Huawei“ neišleis naujo flagmano P50 ir apskritai neatnaujins šios telefonų šeimos. Jei kompanija išties taip nusprendė, panašu, „iPhone“ kamera nebeturės konkurentų.
  • „VivaTech“ konferencijoje vykusioje Prancūzijoje, „Apple“ CEO Tim Cook kalbėjo, kad naujas ES skaitmeninės rinkos įstatymas, kuriame numatoma leisti įrenginiuose diegti aplikacijas iš trečių šalių rinkų, gali stipriai pakenkti įrenginių naudotojų saugumui. Žinoma, Tim to neminėjo, bet įstatymas gali stipriai pakenkti ir kompanijos piniginei.
  • „Viva Tech“ konferencijoje kalbėdamas su Guillaume Lacroix („Brut“ CEO), Tim Cook teigia, kad „Android“ turi 47 kartų daugiau virusų nei „iOS“.
  • Rugpjūčio 20 dieną startuos antrasis kriminalinės dramos „Truth Be Told“ sezonas.
  • „Apple“ išleido senesniems įrenginiams skirtus „iOS 12.5.4“ ir „iPadOS 12.5.4“ operacinių sistemų atnaujinimus.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacija

watchOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų