11-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

11-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Nauja mobilių telefonų naudotojų apklausa parodė, kad dauguma „iPhone“ ir „Android“ telefonų naudotojų 5G būtinumą vertina prasčiausiai, o labiausiai vertinamas yra telefono akumuliatoriaus tarnavimo laikas. Apklausos metu taip pat paaiškėjo, kad 1 iš 3 išmanių telefonų naudotojų savo telefoną naudoti planuoja ilgiau nei tris metus. Apklausoje dalyvavo telefonų naudotojai Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau manau šiuo klausimu vargu ar apklausos rezultatai stipriai skirtųsi jei apklausa vyktų kitoje šalyje.


  • Daug „Instagram“, „WhatsApp“ ir „Facebook Messenger“ naudotojų penktadienį skundėsi, jog šios paslaugos jiems yra nepasiekiamos ir serveriai gražina 500-tąją klaidą. 500-toji web serverio klaida reiškia, kad su serveriu kažkas netvarkoje, tačiau serveris negali pateikti tikslesnio klaidos priežasties kodo.
  • Aptiktas naujas kenkėjas galintis pavogti „Google“, „Facebook“, „Amazon“ ir „Apple“ paskyrų slaptažodžius. Kenkėją aptikę „Proofpoint“ ekspertai jį pavadino „CopperStealer“.
  • „Google“ perpus mažina savo turinio platinimo platformos „Play“ komisinius, kuriuos milžinei moka programėlių kūrėjai už jose parduodamas skaitmenines prekes ir paslaugas (angl. In-app purchases). „Apple“, vengdama kaltinimų monopoliniais veiksmais ir konkurencijos slopinimu, tokį žingsnį žengė praėjusių metų pabaigoje.
  • Programišių grupė išnaudojo 11 iki šiol nežinomų (0-day) pažeidžiamumų bei grupę užkrėstų interneto svetainių i sėkmingai užkrėtė „iOS“, „Android“ ir „Windows“ operacinių sistemų pagrindu veikiančius įrenginius. Apie tai, kaip „Google“ komanda pavadinta „ProjectZero“ įsilaužimus pradėjo 2020 metų vasarį ir juos tęsė aštuonis mėnesius paskaityti galite projekto žiniaraštyje.
  • Daug kompanijų savo, dar tik pasirodysiančius netolimoje (o kartais ir tolimesnėje) ateityje produktus, reklamuoja. „Apple“ pasirinko priešingą strategiją ir visas savo naujoves saugo paslaptyje. Tačiau, ir po tvirtai suspaustas „Apple lūpas“ prasiveržia paslaptys. Kompanija tai labai nepatinka. „Apple“ net yra visas departamentas atsakingas už tokių paslapčių nutekinimo šaltinių suradimą kompanijos viduje. Neseniai, „Apple“ kompanijos viduje paskleidė gandą, kad sekantis kompanijos renginys bus kovo 23 dieną ir jo metu bus pristatyti trečios kartos „AirPods“, „AirTags“ ir atnaujinti „iPad“ modeliai. Įtariamiems informacijos nutekinimu žiniasklaidai buvo pateikta skirtinga informacija. Žinoma, informacija apie šį tariamą renginį netruko pasirodyti naujienose. Kol kas nėra aišku ar „Apple“ pavyko išsiaiškinti kas yra tas išdavikas. Tikėtina, kad jei kompanijai pavyko — naujienų (patikimų) apie būsimus įrenginius mus pasieks mažiau.
  • Saugumo ekspertai aptiko naują „Xcode“ kenkėją - „Trojos arklį“ pavadintą „XcodeSpy“, kuris nutaikytas į „iOS“ ir „macOS“ aplikacijų kūrėjus.
  • Daugelis „Apple“ technikos mylėtojų tikriausiai yra matę nuotaikingą 66-ų serijų „I’m a Mac“ reklaminę kampaniją (bent jau kelias reklamas). Dabar, „Intel“ negalėdama atleisti „Apple“ už tai, kad ši neapsikentusi amžinų „Intel“ vėlavimų išleisti naujus procesorius sukūrė savo ir jį pradėjo diegti savo kompiuteriuose pradėjo anti-Apple’inę reklaminę kampaniją ir dar daugiau, tam ji pasamdė „Apple“ reklaminėse kampanijos „I’m a Mac“ „Apple“ kompiuterį vaidinusį Justin Long. Matyt jau labai stipriai supyko „Intel“ :)
  • Pasirodo, jei būti labai mandagiu, na ir gal dar turėti šiek tiek sėkmės, „Apple Store“ galima nemokamai pataisyti ar net pasikeisti įrenginį. Apie tai papasakojo buvusi „Apple“ darbuotoja savo „TikTok“ paskyroje.
    @tanicornerstone

    ##stitch with @annaxjames apple goss tips and tricks

    ♬ original sound - Tani

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų