52-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

52-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

Noriu visus skaitytojus pasveikinti su žiemos šventėmis. Palinkėti stiprios sveikatos Jums ir Jūsų artimiesiems, sveiko proto, sėkmės darbuose ir puikių patirčių naudojant „Apple“ techniką.

  • „Apple“ išsiuntinėjo laiškus kai kuriems programuotojams informuodama juos, kad šie patenka į jos sumažintų 15 proc. „AppStore“ mokesčių programą. „Nedidelio verslo“ programą, „Apple“ pristatė neseniai. Joje teigiama, kad nedideli programuotojai, kurie per kalendorinius metus iš „AppStore“ aplikacijų ir įsigijimų jose uždirba iki 1 mln. JAV dol. mokės mažesnę — 15 proc. rinkliavą. Tie, kurie iš „App Store“ per metus uždirba daugiau nei 1 mln. JAV dol. — „Apple“ mokės taip pat kaip ir iki šiol — 30 proc. Programa startuoja 2021 metų sausio 1 dieną.
  • „Apple“ kortelės partneris bankas „Goldman Sachs“ paviešino pranešimą investuotojams. Jame bankas teigia, kad „Apple Car“ yra kompanijos ambicijos labiau susijusios su potyriais automobilyje, nei su pačiu automobiliu. „Pagrindinė priežastis kodėl „Apple“ ar kitos technologijų kompanijos nori dalyvauti ateities automobilių versle yra ta, kad tų automobilių naudotojai galėtų daugiau laiko automobiliuose naudoti jų leidžiamus įrenginius vykdami iš taško A į tašką B“, — savo pranešime rašo „Goldman Sachs“. Banko teigimu „Apple“ labiau domina platformos automobiliams, o ne pačių autonominių automobilių kūrimas. Tiesa, „Reuters“ remdamasi savo informuotais šaltiniais rašo, kad iki 2024 m. „Apple“ ketina pagaminti lengvąjį automobilį, kuriame bus įdiegta „proveržio“ akumuliatorių technologija. Pasak agentūros, įmonė savo automobilį pradėjo kurti dar 2014 m., įgyvendindama projektą, žinomą kaip „Project Titan“. Pranešama, kad bendrovė nuo to laiko padarė didelę pažangą ir dabar ketina sukurti transporto priemonę savo klientams.
  • „Apple“ žada išleisti atnaujinimą pataisantį M1 „Mac“ kompiuterių problemą kai prie šių pajungti ultraplatūs monitoriai.
  • „Apple“ pradėjo siųsti telefonus specialiems saugumo ekspertams dalyvaujantiems programoje pavadintoje „Apple Security Research Device Program“. Šie gautus „iPhone“ galės naudoti tik programoje aprašytais tikslais — taigi ieškoti įrenginyje saugumo spragų.
  • „Tesla“ CEO Elon Musk, savo „Twitter“ paskyroje teigia, kad kartą jis buvo susisiekęs su Tim Cook ir norėjo susitarti dėl susitikimo, kuriame būtų aptarta „Apple“ galimybę įsigyti „Tesla“ už 1/10 dabartinės jos vertės, tačiau jam buvo atsakyta.
  • Kalbama, kad „Apple“ kuria „Secure Enclave“ technologiją, leidžiančią „iOS“ įrenginiams palaikyti kelis naudotojus. Tai leistu „iPhone“ ir „iPad“ dalintis keliems naudotojams nepažeidžiant jų privatumo.
  • „DxOMark“ atnaujino savo geriausiai fotografuojančių mobilių įrenginių sąrašą. Dabar aukščiausią poziciją užima „Huawei Mate 40 Pro+“, pirmajame dešimtuke „Apple“ telefonai užima penktą ir šeštą vietas.
  • „Citizen Lab“, Toronto (Kanada) universiteto tarpdisciplininė organizacija, stebinti ir analizuojanti pasaulinę skaitmeninę erdvę, teigia radusi įrodymų, kad dešimčių žurnalistų „iPhone“ telefonuose buvo įdiegta šnipinėjimo programinė įranga. Teigiama, kad programos gana įmantrios – tokios, kokias paprastai naudoja valstybių žvalgybos. Londone gyvenanti žurnalistė Rania Dridi ir dar mažiausiai 36 žurnalistai, prodiuseriai bei vadovai, dirbantys naujienų agentūroje „Al Jazeera“, nukentėjo nuo vadinamosios „zero-click“ atakos, kuriai organizuoti buvo naudojamas dabar jau užlopytas „Apple iMessage“ pažeidžiamumas, rašo „TechCrunch“. Plačiau apie tai skaitykite < a href="https://www.vz.lt/technologijos-mokslas/2020/12/21/isilauzta-i-desimciu-zurnalistu-iphone#ixzz6hdK1Rl6n" target="_blank" rel="nofollow">„Verslo Žinių“ svetainėje.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis. Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Ačiū už gražius palinkėjimus.
    Ir taip pat visą Mac areną su šventėmis🙂

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų