25-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

25-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „The Slow Mo Guys“ paskelbė video, kuriame galima pažiūrėti, kaip „Apple Watch“ išpurškia vandenį iš angų.
  • Kalbama, kad pirmadienį WWDC20 metu galime išgirsti naują „iOS“ pavadinimą. Manoma, ir tai būtų gana logiška, tai bus „iPhoneOS“.
  • „AirPower“ įkroviklis, ko gero vienintelis produktas, kurį „Apple“ pristatė, bet taip ir neišleido. 2017 metų rugsėjį vykusio specialaus renginio metu „Apple“ pademonstravo įrenginį, kurio techninių problemų nesugebėjo išspręsti ir 2019 metų pradžioje „AirPower“ vystymą nutraukė. Tačiau „Apple“ gandų skelbėjas Jon Prosser savo „Twitter“ paskyroje rašo, kad „AirPower“ (kodinis pavadinimas „C68“) vis dar vystomas.
  • Kibernetinio saugumo ekspertai iš „Intego“ aptiko naują „macOS“ kenkėją, kuris sėkmingai apeina „macOS Catalina“ apsaugas. Tiesa, išvengti šio kenkėjo veiklos padarinių savo kompiuteryje labai paprasta — nereikia diegti „Flash’o“. Nemanau, kad kas nors dar šį skylių kupiną produktą šiais laikais naudoja todėl ir nesiplėsiu, o jei kam įdomu daugiau informacijos apie jį ras „Intego“ svetainėje.
  • „Twitter“ naudotojas prisistatantis pseudonimu @blue_kanikama paskelbė ekrano nuotraukas su kodu, kuriame nurodomas „Face ID“ palaikymas „macOS“ ir „tvOS“.
  • Jim Salsman, 92 metų fermeris iš Nebraskos nukrito nuo kopėčių. Šis krytis iš daugiau nei 6 metrų aukščio galėjo baigtis labai liūdnai, bet „Apple Watch“ apie tai informavo apie tai pagalbos tarnybas ir šios nugabeno senolį į ligoninę, kur jam nustatė dubens kaulo ir kitus lūžius ir juos sutvarkė.
  • Iki birželio 30 dienos „Apple TV+“ nemokamai galima pažiūrėti filmą „Bankininkas“ (The Banker) su Anthony Mackie ir Samuel L. Jackson. Šiuo metu IMDB šis filmas įvertintas 7,2. Tai nėra vienintelis filmas, kurį per „Apple TV+“ ir neprenumeruojantys šios paslaugos gali pažiūrėti nemokamai.
  • Visiems gero „WWDC20“ žiūrėjimo. Man greičiausiai šį kartą tiesioginės renginio transliacijos pasižiūrėti nepavyks, o ir įrašą pažiūrėti gali tekti tik po kurio laiko.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 7 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. labai laukiam WWDC2020 apžvalgos ir ačiū, kad esat!

  2. ir watchOS 7 bei AirPods Pro geri atnaujinimai...

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų