23-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

23-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Ganduose pasirodė informacija, kad „iOS 14“ bus suderinama su visais įrenginiais, kuriuose gali veikti „iOS 13“, net ir su 5 metų senumo „iPhone 6s“.
  • „Microsoft“ atnaujino „Remote Desktop Mobile“ aplikaciją skirtą „iPad OS“. Ši aplikacija skirta prisijungi iš mobilaus įrenginio prie nutolusio kompiuterio.
  • Po to kai JAV policininkas per klaidą nušovė juodaodį, šalyje kilo didelė protesto banga. Protestu, kaip dažnai būna, nutarė pasinaudoti visokie nenaudėliai ir pradėjo siaubti parduotuves, bankus ir panašiai. Ne išimtis ir „Apple“ parduotuvės. Kilusiu šurmuliu pasinaudoję nusikaltėliai neaplenkė ir „Apple“ parduotuvių.

    Tiesa, pavogtais „iPhone“ nusikaltėliams pasinaudoti nepavyks, nes jie blokuoti.

    Po šių įvykių „Apple“ savo parduotuves nusprendė užbarikaduoti.
  • „Apple“ išleido papildomą „macOS Catalina‌ 10.15.5“ atnaujinimą. Kompanija taip pat išleido ir „iOS 13.5.1“, „iPadOS 13.5.1“, „watchOS 6.2.6“ bei ketvirtos ir penktos „Apple TV“ įrenginiams skirtus „tvOS 13.4.6“ atnaujinimus. Pasirodė ir senesnėms „macOS“ operacinėms sistemoms skirtas „Safari“ bei sistemos saugumo atnaujinimas 2020–003.
  • Malaizijos aktorė ir influencerė sulaukė kanonados įvairių reakcijų po to kai savo sūnui nupirko „iPhone“. Atrodytų kas čia tokio, tačiau jos sūnui tik 8 mėnesiai.
  • Šį penktadienį „Apple“ akcijų (AAPL) kaina vėl pasiekė naują rekordą po to kai dėl COVID–19 pandemijos paskelbto karantino jos, kaip ir daugelio kitų kompanijų akcijos stipriai nuvertėjo. Kovo 23 deną „Apple“ akcijos kaina buvo 224,37 JAV dol. Pasibaigus prekybai biržoje, penktadienį AAPL kaina siekė 328 JAV dol. Tai reiškia, kad kompanija kompensavo visus savo dėl karantino patirtus nuostolius. Tai demonstruoja AAPL vertės stabilumą. Dabar „Apple“ kapitalizacija 1,42 trilijonai JAV dol. Palyginimui: „Amazon“ 1,2 trilijono, „Alphabet“ — 978 milijardai, „Facebook“ — 656 milijardai, o „Microsoft“ — 1,4 trilijono JAV dol.
  • Birželio 5 dieną „Apple Watch“ naudotojams „Apple“ suteikė galimybę laimėti virtualų Pasaulinės gamtos apsaugos dienos medalį. Norint jį laimėti reikėjo kartą per valandą atsistoti ir bent minutę pajudėti — uždaryti atsistojimo (stand) žiedą.
  • Kalbama, kad „iPhone 12“ debiutas nukeltas į ketvirtą šių metų ketvirtį.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacija

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų