50-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

50-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Antradienį „Apple“ išleido operacinių sistemų atnaujinimų seriją: „iOS“ ir „iPadOS“ 13.3, „macOS Catalina“ 10.15.2, „HomePod OS“ 13.3, „watchOS“ 6.1.1, „tvOS“ 13.3 bei saugumo 2019–007 atnaujinimus kai kurioms senesnėms operacinėms sistemoms. Pavyzdžiui macOS High Sierra kompanija išleido sistemos saugumo atnaujinimą 2019–007 10.13.6 ir „Safari“ 13.0.4.
  • Antradienį, kartu su naujuoju „Mac Pro“, „Apple“ išleido ir jam skirtą monitorių „Pro Display XDR“. Monitorių galima rinktis iš dviejų versijų: standartinės stiklinės ekrano dangos (5599,00 € ir nanotekstūros stiklo (6599,00 €). Nanotekstūros ekranas yra matinis. Dėl šios priežasties labiausiai tinka su vaizdo apdorojimu dirbantiems profesionalams. „Pro Display XDR“ yra 32" Retina 6K monitorius. Jo skiriamoji geba 6016x3384 su 218 pikselių colyje. „Pro Display XDR“ ekrano ryškumas: 1 000 nitų (visame ekrane), didžiausias nitų skaičius – 1 600, kontrasto koeficientas: 1 000 000:1, spalvos: P3 plati spalvų gama, 10 bitų gylis, perteikiantis 1,073 mlrd. spalvų. Įdomu tai, kad „Pro Display XDR“ monitoriaus palaikymo puslapyje „Apple“ rašo, kad nanotekstūros ekraną galima valyti tik su juo komplektuojama specialia poliravimo šluoste ir niekuo kitu, kaip tik specialia „Apple“ šluoste.
  • „Apple“ išleido skubų „OS 12.4.4“ atnaujinimą skirtą įrenginiams, kurie nepalaiko „iOS 13“: „iPhone 5s“, „iPhone 6“, pirmos kartos „iPad Air“, „iPad mini 2“, „iPad mini 3“, „iPod touch 6“. Įprastai „Apple“ seniems, naujos operacinės sistemos nepalaikantiems įrenginiams neleidžia atnaujinimų, išskyrus tuos atvejus kai juose jų naudojamose operacinėse sistemose tikrai yra rimtų spragų. Tad jei turite senesnį „iOS“ įrenginį — atnaujinkite jo operacinę sistemą.
  • „Glassdoor“ paskelbė geriausių dirbti vietų JAV 2020 metais sąrašą. Jame „Apple“ užima 84 vietą didelių kompanijų sąraše. 2019 metais „Apple“ buvo 71 „Glassdoor“ skelbiamo „Best places to work“ sąrašo vietoje. 2018 metais „Apple“ taip pat, kaip ir 2020, buvo 84, 2017 - 36, 2016 - 25, o 2015 - 22.
  • „Asymco“ tyrimas rodo, kad „AirPods Pro“ pardavimai pirmą „Apple“ fiskalinių metų (paskutinį kalendorinių metų) ketvirtį gali būti rekordiniai ir jų atneštos pajamos gali viršyti 4 milijardus JAV dol. Tokias pajamas 2007 metais „Apple“ atnešė „iPod“ būdami populiarumo pike. Analitikai mano, kad lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, „Apple“ dėvimos elektronikos atneštos pajamos gali išaugti 50 proc.
  • Po to kai „Credit Suisse“ pasakė, kad „iPhone“ siuntimai į Kiniją sumažėjo 35 proc., kompanijos akcijų vertė smuktelėjo beveik 1 proc.
  • Jonathan Morrison, tech guru publikuojančio Apple technologijų apžvalgas paskelbta naujojo „Mac Pro“ apžvalga, kuri didžia dalimi apsiriboja kompiuterio audio redagavimo galimybėmis. Apžvelgtas 28 branduolių „Mac Pro“.
  • „Google“ paskelbė savo metinį paieškų topą, kurio penktoje pasaulinio topo vietoje, tarp dažniausiai ieškotų frazių/žodžių, buvo „iPhone 11“.
  • Rusų juvelyrai „Caviar“ ir vėl išleido „juvelyrinę“ „iPhone“ versiją. Šį kartą dar galite suskubti sau ar savo brangiesiems nupirkti vieninteles kalėdines kopijas „iPhone 11 Pro“ (116 460 €) arba „iPhone 11 Pro Max“ (127 100 €).
  • Tyrėjai kartu su kompanija „Kneron“ dirbančia dirbtinio intelekto srityje teigia, kad jiems pavyko apgauti veido atpažinimo sistemas oro uoste ir mobilaus mokėjimo kioskuose paprasčiausiai pasitelkus atspausdintą kaukę. Tyrėjai apgavo dvi mobilių mokėjimų sistemas „Alipay“ ir „WeChat“, Kinijos sienos bei Amsterdamo Schiphol oro uosto apsaugos sistemas. Tačiau tyrėjams nepavyko apgauti „Apple“ „FaceID“.
  • Kai kurių analitikų manymu, sekančiais metais „Apple“ išleis penkis naujus „iPhone“ modelius. Kai kurie jų palaikys penktos kartos mobiliuosius tinklus (5G). „TF International Securities“ analitikai prognozuoja, kad 5G palaikantys telefonai vidutiniškai kainuos brangiau nuo 30 iki 100 JAV dolerių.
  • CNBC praneša, kad „Apple“ kartu su „Color Genomics“ savo darbuotojams Silicio slėnyje siūlo nemokamus genetinius tyrimus. Keli anonimiškais pageidavę išlikti žmonės pasakojo, kad „Apple“ įkūrusi darbuotojams ir jų šeimoms skirtą kliniką „AC Wellness“, kartu su „Color Genomics“ dirbo kelis mėnesius. Kompanijos tikslas nuo reaktyvaus rūpinimosi sveikata pereiti prie proaktyvaus.
  • „Apple“ įsigijo JK startuolį „Spectral Edge“, kurio sukurta technologija pavadinta „image fusion“ naudojanti infraraudonos šviesos ruože matomų vaizdų nuotraukas ir kompiuterinį mokymąsi leidžia sukurti kokybiškesnes, daugiau detalių turinčias nuotraukas. Galimai šio startuolio technologijos leis „Apple“ patobulinti jos „iPhone“ kameras.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų