47-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

47-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ išleido „iOS“ ir „iPadOS“ 13.2.3 atnaujinimus.
  • „Apple“ išleido sumanius dėklus-akumuliatorius skirtus „iPhone 11“, „iPhone 11 Pro“ ir „iPhone 11 Pro Max“. Nuo anksčiau leistų tokių „Smart Battery Case“ šie skiriasi tuo, kad dešinėje pusėje turi mygtuką kameros aktyvavimui. Dėklai išleisti švelnios baltos ir juodos spalvų, o „Pro“ ir „Pro Max“ modeliams ir rausvo smėlio spalvos. Naujųjų „Smart Battery Case“ kaina, nepriklausomai nuo to kuriam modeliui jie skirti - 149€.
  • „Apple“ paskelbė pradedanti naujo savo biuro-miestelio statybas Austin’e (Teksasas). Numatoma statybų kaina 1 mlrd. USD. Kompanija taip pat pradėjo naujų „Mac Pro“ gamybą, kurių pardavimai startuos gruodžio mėnesį.
  • Birželio mėnesį konkurencijos tarnyba pareiškė, kad kai kurie „Apple“ sprendimai jiems kelia abejonių. Dėl ko abejoja tarnyba galite paskaityti dokumente esančiame čia?. Vienas įdomesnių ar bent jau keliančių abejones savo teisingumu, „Apple“ atsakymas į komisijos klausimus yra „Apple“ teiginys, kad ji nedaro pelno iš jos technikos remonto ir netgi remonto kaštai viršija šios paslaugos atnešamas pajamas. Sutikčiau, kad jei gestų „Apple“ įranga tik garantiniu laikotarpiu, bet ši dažniausiai garantinį laikotarpį išgyvena be problemų, o problemos atsiranda vėliau. Aišku išlaidos dar atsiranda ir kompanijai paskelbus kokią nors keitimo programą.
    Be „Apple“ komisijai į klausimus atsakinėjo (nors į kai kuriuos atsakyti buvo atsisakyta) ir „Alphabet“ priklausanti „Google“, „Facebook“ bei „Amazon“.
  • Kartu su „PlayNetwork“, kol kas tik JAV, „Apple“ pradeda naują paslaugą - „Apple Music“ skirtą verslui, kitaip tariant parduotuvėms.
  • Trečiadienį „Apple“ ir „Intel“ apjungė savo pajėgas prieš kaip patentų trolis pagarsėjusią „SoftBank“ priklausančią kompaniją „Fortress Investment Group“. Kolektyviniame ieškinyje kompanijos teigia, kad „Fortress Investment Group“ pažeidžia JAV federalinius konkurencijos įstatymus ir „jau seniai pripažinta, kad inicijuoja bei vykdo agresyvius ir bereikšmius teismo procesus darančius žalą ir atgrasančius nuo naujovių.“
  • „Apple“ išleido 96-tą „Safari Technology Preview“ versiją.
  • Gali būti, kad „Apple“ siekia įžengti į podkast’ų rinką, nes trečiadienį pasirodė pranešimas jog kompanija prisiviliojo Emily Ochsenschlager, buvusią NPR žurnalistę ir redaktorę pastaruoju metu užėmusią „National Geographic“ podkast’ų direktoriaus pavaduotojo poziciją.
  • JAV, Australijos ir Didžiosios Britanijos internetinėje „Apple“ parduotuvėje neliko pirkėjų komentarų — „Ratings & Reviews“ skirsnio anksčiau buvusio prie kiekvienos iš prekių. Atsiliepimų neliko lapkričio 17 dieną ir vargu ar tai sistemos klaida. Kodėl kompanija juos pašalino kol kas galima tik spėlioti. Anksčiau kompanija palikdavo komentarus, taip pat ir negatyvius. Galimai tokio žingsnio „Apple“ ėmėsi po to kai pasirodė „Apple Fanboys, Where is your God now?“ video, kuriame vedantysis skaito „Apple“ interneto svetainėje atrinktus neigiamus atsiliepimus apie 16-os colių „MacBook Pro“.
  • „Apple“ atšaukė „AppleTV+“ filmo „The Banker“ premjerą, nes buvo paviešinti kaltinimai seksualiniu priekabiavimu vienam šio filmo prodiuserių Bernard Garrett Jr. Žemiau šio filmo anonso video.
  • Guilherme Rambo - vienam iš „9to5mac“ žurnalistų ir aplikacijų „AirBuddy“ skirtos „macOS“ bei „ChibiStudio“ skirtos „iOS“ kūrėjui „Apple“ užvėrė prieigą prie „Apple Developer Portal“ ir jis nebegali atnaujinti savo aplikacijų. Taip „Apple“, matyt, nubaudė programuotoją už jo pomėgį kapstytis beta kode ir ieškoti naujovių bei jas skelbti. Pavyzdžiui vienoje iš „iOS 13.2“ beta versijų Guilherme aptiko animaciją, kurioje rodomos „AirPods Pro“ ausinės. Jis šia informacija pasidalino viešai likus porai savaičių iki pati „Apple“ šias ausines pristatė, ir tai tik vienas iš daugybės pavyzdžių.
  • Po klaidų kupino „iOS 13“ debiuto, „Apple“ programinės įrangos vadas Craig Federighi nusprendė pakeisti požiūrį į programinės įrangos kūrimą kompanijos viduje. Apie savo sprendimą Craig’as pranešė vidinio kompanijos „kickoff“ susitikimo metu. Naujo požiūrio esmė yra ta, kad testinėse programinės įrangos versijose, kompanijos viduje vadinamomis „daily builds“, nebaigtos ar klaidų turinčios funkcijos bus atjungtos. Šias funkcijas testuojantis galės aktyvuoti vidinio proceso ir nustatymo vadinamo „Flags“ pagalba. Kadangi testuojamoje programinėje įrangoje apstu klaidų, neretai per tas klaidas testuojantis negali net suprasti kas iš tikro veikia, o kas — ne. Atjungus naujas ir klaidų turinčias funkcijas ir įjungus tik tam tikras, Craig’o manymu bus paprasčiau išgryninti kiekvienos iš naujų funkcijų veikimą atskirai.
  • Tikriausiai daug kas sutiks su mano mintimi, kad JAV prezidentas D. Trump’as yra vienas labiausiai situacijose nesigaudančių valstybių lyderių. Neseniai JAV prezidentas kartu su Tim Cook apsilankė „Apple“ gamykloje Teksase. Po šio vizito, Trump’as savo „Twitter“ paskyroje parašė: „Šiandien Teksase aš atidariau „Apple“ gamyklą, kuri sugrąžins gerai apmokamas darbo vietas atgal į Ameriką.“ Viskas būtų neblogai jei tai būtų tiesa. „Apple“ gamykla, kurioje lankėsi D. Trump’as veikia jau 6 metus, nuo 2013. Žemiau, Ivanka’os Trump darytos nuotraukos ir video iš vizito gamykloje.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų