46-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

46-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ atnaujino „Pages“, „Keynote“ ir „Numbers“ aplikacijas skirtas „iOS 13“ ir „MacOS Catalina“. Atnaujinimas aplikacijų nauju funkcionalumu nepapildo, o tik pagerina jų darbo našumą ir stabilumą.
  • Išleidusi „iOS 13.2.2“ „Apple“ nutraukė „iOS 13.2“ versijos pasirašymą - grįžti į šią „iOS“ versiją nebepavyks.
  • Kalbama, kad „Apple“ planuoja apjungti „Music“, „News+“ ir „TV+“ prenumeratas į vieną. Kalbant apie paslaugas, panašu, kad „Apple“ sunkiai sekasi pritraukti naujų „News+“ prenumeratorių, kurių dabar kiek daugiau nei 200 000.
  • „Apple“ išleido pirmąjį „AirPods Pro“ aparatinės įrangos atnaujinimą. Naudotojams nieko daryti nereikia. Aparatinė ausinių įranga bus atnaujinta automatiškai kai tik ausinės prisijungs prie su jomis susieto „iPhone“ ar „iPad“.
  • Sankt Peterburgo policija praneša, kad po mieste vykusio Loqiemean reperio koncerto 20 žmonių pasigedo savo „iPhone“. Dauguma jų telefonus koncerto metu buvo įsidėję į galinę kelnių kišenę.
  • „Apple“ išleido aplikaciją „Research“, kuri skirta „iPhone“ ir „Apple Watch“ naudotojų sveikatos tyrimui. Tiesa, ši aplikacija kol kas prieinama tik JAV naudotojams.
  • FTB tyrėjai išaiškino trijų brolių iš Kinijos vadovaujamos grupuotės nusikalstamą veiklą. Grupuotė 8 metus apgaudinėjo „Apple“ netikrus „iPhone“ ir „iPad“ keisdami į tikrus. Padaryta žala „Apple“ daugiau nei 6 mln. USD. Panašios veiklos schema buvo išaiškinta ir šių metų balandžio mėnesį.
  • „Apple“ išleido porą naujo jos serialo „Servant“ pristatymo video.
  • „Apple“ išleido seniai gandų nešiotą 16 colių ekrano įstrižainę turintį „MacBook Pro“. Tuo pačiu kompanija paskelbė, kad nutraukia 15 colių „MacBook Pro“ gamybą. Šių kompiuterių kainos prasideda nuo 2799€ už 2,6GHz 6-ų branduolių modelį su 512GB disku ir gali siekti virš 7000€ jei nutarsite įsigyti galingiausią serijos modelį su: 8-ų branduolių 2,4 GHz i9 procesoriumi, 64GB RAM, AMD Radeon Pro 5500M vaizdo plokšte ir 8TB disku.
  • Jei lapkričio 28 dieną nubėgsite, nueisite ar nuriedėsite vežimėliu bent 5km įsijungę atitinkamą „workout’ą“, gali būti, kad gausite specialų ženklelį. Tiesa, nežinau ar šis Padėkos dienos ženklelis bus dalinamas visiems, ar tik JAV gyventojams. Labai galimas dalykas, kad jį gaus tik naudotojai JAV. Kita vertus papildomai nujudėti 5km nepakenks ir be ženklelio :)

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 12 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Gal kas nors žinote ir galit detaliai paaiškinti,kaip reikia aktyvuoti ECG funkcija ant Apple watch 4? seniau kažkas minėjo,kad Lenkuose galima aktyvuoti šitą funkciją...
    Bandžiau Lenkuose,bet nieko nesigavo man,pas mane laikrodyje net nėra ECG ikonos🤔ar laikrodis turi būti butinai pirktas JAV? Pasidalinkit kasnors info,jeigu nesunku,ar yra kas Lietuvoje pirkta laikrodį,aktyvaves kitoje šalyje? 🤗

  2. Sveiki, atsinaujinau iphone, padariau backup, is seno iphone, bet persikele ne visi apps, dauguma mokamu apsu. Man dabar rodo app stori mokamu. Nors esu nusipirkes senajame iphone ar yra kokia galimybe perkelti? Nejau teks vel moketi uz appsus, naujajame iphone? Dekui

  3. Sveiki :) iOS naujausia versija iPhone8 ir MacOS naujausia versija MacBook Air. Nesuprantu kas pasidarė po visų šių atnaujinimų, bet mace nebegaunu žinučių Messages programėlėje :( iMessages ateina, bet tarkime paprasti sms ne t.y. telefone jie yra, o kompe jų nėra.
    Gal kas irgi susidūrėte su tokiu reikalu? Kaip sprendėte?

  4. Pastebėjau, kad po kažkurio atnaujinimo Safarį naršyklė telefone "grybaut" pradėjo... Sunkiau krauna puslapius. Tenka daryt force quit ir tada kuriam laikui susitvarko...

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų