Trumpa Apple rugsėjo 10 dienos renginio apžvalga

Pagaliau baigėsi daugelio beveik metus lauktas specialus „Apple“ renginys, kurio metu daugelis „Apple“ entuziastų įsitempę klausė naujausių kompanijos naujienų.

Žemiau trumpai apie renginio metu paskelbtas naujienas.

Tradiciškai renginys prasidėjo nuo trumpo video, kuriame rodomi vaizdai leido nuspėti apie ką bus kalbama renginio metu.

Pirmasis scenoje pasirodė Tim Cook ir papasakojo apie tai kaip „Apple“ įrenginiai padeda žmonėms pačiose įvairiausiose gyvenimo srityse.

Paslaugos

Jau kuris laikas galima pastebėti, kad „Apple“ nebestato visko tik ant „iPhone“ sėkmės ir naujasis kompanijos arkliukas naujos paslaugos ir jų prenumeratos.

 Arcade

Tai nauja „App Store“ paslauga leidžianti už 4,99 JAV dol. mėnesiui visiems šeimos grupės nariams žaisti tuos pačius žaidimus „iPhone“, „iPad“, „Mac“ ir „Apple TV“.

Paslauga startuos rugsėjo 19 dieną daugiau nei 150 pasaulio šalių. „Apple“ suteiks galimybę vieną mėnesį nemokamai paslaugą išbandyti.

 TV+

Tai dar viena prenumeratos principu veiksianti „Apple“ paslauga. Jos prenumeratoriai už 4,99 JAV dol. per mėnesį galės žiūrėti kokybišką „Apple“ video turinį: dokumentines ir pramogines laidas, serialus. Vieno naujo „Apple“ serialo pristatymo video buvo pademonstruotas ir renginio metu. Tai „See“ — filmas fantastikos žanro mėgėjams nukelsiantis juos į ateitį, kai žmonija prarado regą. Bent jau iš pristatymo pasirodė, kad tikrai kokybiškai sukurtas filmas, kuris galės pritraukti ne tik fantastikos mėgėjus.

TV+ paslauga startuos lapkričio 1 dieną 100 šalių.

Su šia paslauga susijusi ir dar viena gera naujiena — nuo šiol perkantys naują „iPhone“, „iPad“ ar „Mac“ taip pat gaus ir TV+ prenumeratą metams nemokamai.

iPad

Pradėdamas naujojo „iPad“ modelio pristatymą „Apple“ vadovas trumpai papasakojo, kaip šis „Apple“ kūrinys pakeitė daugelio žmonų įpročius ir padeda jiems darbe ir po jo. Tim Cook minėjo, kad 60 proc. „iPad“ pirkėjų yra tie, kad šį įrenginį įsigyja pirmą kartą.

7-os kartos „iPad“ turi 10,2 colio įstrižainės ekraną, jame „plaka“ „A10 Fusion“ lustas. Naujais įrenginys turės išmanią jungtį leidžiančią prie jo pajunti viso dydžio išmanią klaviatūrą („Smar Keyboard“). Visa kita jame tas pats tik daugiau, greičiau, patogiau, sumaniau ir kitaip …iau.

Naująjį „iPad“ bus galima rinktis su 32 ir 128 GB talpos disku. 32GB talpos „iPad“ kaina 399€ (Wi-Fi) ir 539€ už LTE modelį, o 128GB WI-Fi modelis kainuos - 499€, o LTE modelis 639€.

Užsakymus šiam „iPad“ modeliui šalyse, kur „Apple“ turi savo internetinę parduotuvę galima pateikti jau dabar.

Apple Watch

Nors buvo manoma, kad apie „Apple“ laikrodį naujienų renginio metu neišgirsime — taip manantys klydo.

5-os serijos „Apple Watch“ pristatymas prasidėjo video, kuriame buvo surinktos kelios istorijos pasakojančios apie tai, kaip išmanusis „Apple“ laikrodis padėjo žmonėms: kam numesti svorio, kam pagerino gyvenimo kokybę, o kam ir išgelbėjo gyvybę. Tai tik kelios istorijos iš begalės tokių.

Naujasis „Apple Watch“ turės papildytą sveikatos („Helath“) aplikacijos funkcionalumą, tiesa didele dalimi to funkcionalumo, bent jau kol kas galės naudotis tik JAV gyventojai.

Didžiausia naujovė „Apple Watch Series 5“ yra ta, kad įrenginio ekranas yra visada įjungtas. Tai gana patogi funkcija tam tikrose situacijose, tokiose kaip sportuojant (pvz. darant atsispaudimus) norint pažiūrėti į laikrodį nėra galimybės riešo pakelti ir taip aktyvuoti ekraną (nebent atsispaudinėjama viena ranka).

Apple žada, kad naujojo laikrodžio akumuliatoriaus energijos, nežiūrint jo visą laiką aktyvaus ekrano, užteks visai dienai. Manau tuo galima tikėti, nes mano laikrodis nežiūrint gerokai pesimistiškesnių „Apple“ prognozių be įkrovimo man vis dar veikia pora dienų.

Laikrodžio (be eSIM) kaina 459€.

Prekybą šiais laikrodžių modeliais kompanija pradės rusėjo 20 dieną.

iPhone

„iPhone“ tai įrenginys, apie kurį naujienų tikisi visi šio renginio žiūrovai ir net nežiūrėję tiesioginės renginio transliacijos. „iPhone“ naudotojai suteikė 99% naudotojų pasitenkinimo įvertinimą šiam telefonui.

iPhone 11

Šio modelio telefonai bus leidžiami 6 spalvų: baltos, juodos, žalios, geltonos, violetinės ir raudonos.

„iPhone 11“ ekrano įstrižainė 6,1 colio. Telefoną „varo“ naujas A13 Bionic lustas. Šis telefono modelis palaiko nemažai erdvino garso standartų. Jis taip pat palaiko ir „Dolby Atmos“.

Ekrano pusėje esanti kamera (pagaliau) gali fotografuoti 12MP raiška ir filmuoti 4K. Asmenukių kamera taip pat palaikys ir slo-mo (sulėtinto filmavimo) režimą.

Telefone įrengi du objektyvai: plataus ir ultra plataus kampo. Šių objektyvų veikiančių tandeme pagalba galima padaryti puikius kadrus nežingsniuojant atgal siekiant į kadrą sutalpinti daugiau vaizdo, o pasitelkus ir naują naktinį režimą nufotografuoti ir labai riboto apšvietimo aplinkoje.

Patobulinta ir fotografavimo aplikacija, Dabar (nežinau ar tik naujuose „iPhone“ modeliuose) fotografavimo režime nuspaudus ir palaikius fotografavimo mygtuką, bus galima iš karto pradėti filmuoti nepereinant į filmavimo režimą.

„iPhone 11“ kainos: 64GB — 829€, 128GB — 879€ ir 256GB — 999€.

iPhone 11 Pro

Tai telefonas, kurį deramai (manau) įvertis telefonu fotografuoti ir filmuoti mėgstantys ne tik mėgėjai, bet ir profesionalai. Šiame telefono modelyje įrengtos net trys kameros. Be plataus ir ultra-plataus kampo objektyvų jame yra ir tele-foto objektyvas. Paprastas ir patogus perėjimas nuo vieno objektyvo naudojimo prie kito leidžia vaizdą priartinti ar patolinti į kadrą įtraukiant daugiau aplinkos elementų net 4x.

„iPhone 11 Pro“ leidžiamas dviejų modifikacijų „Pro“ — 5,8 colio ekrano įstrižainė ir „Pro Max“ — 6,5 colio ekrano įstrižainė. Abiejuose „Pro“ modeliuose naudojamas naujas OLEd ekranas, kurį „Apple“ praminė „Super Retina XDR“. Tai labai didelės raiškos ir šviesumo ekranas.

Telefone įdiegtas A13 Bionic procesorius, kurio veikimas pritaikytas „iOS“ operacinei sistemai leidžia telefono naudotojui džiaugtis telefono sistemos veikimo greičiu ir sklandumu. A13 Bionic tai 7nm technologijos procesorius, kuriame veikia 8,5 milijardo tranzistorių ir jis gali atlikti 1 trilijoną operacijų per sekundę. Tai šiai dienai pats pažangiausias procesorius naudojamas išmaniuose telefonuose.

Operacijų ir procesoriaus architektūra sutvarkyta taip, kad nežiūrint jo galingumo jis labai efektyviai naudoja elektros energiją. „iPhone 11 Pro“ akumuliatorius „laiko“ 4, o „Pro Max“ — 5 valandomis ilgiau nei „XS“ modelio.

Renginio metu buvo pristatyta ir kitos kompanijos sukurta „Filmic“ aplikacja, kurią turėtų teigiamai įvertini visi video mėgėjai ir meistrai. Taip, ji turėtų patikti ir profesionalams, nes leidžia filmuoti visomis 4-omis telefono kameromis vienu metu ir vėliau pasirinkti kuris rakursas tinka labiausiai. Aplikacija turėtų pasirodyti šiais metais.

Šalyse, kur veikia internetinė „Apple“parduotuvė šiuos telefonų modelius užsisakyti galima jau dabar, o prekybą jais kompanija pradės rugsėjo 20 dieną.

„iPhone 11 Pro“ modelių kainos: 64GB — 1179€, 256GB — 1349€, 512GB — 1579€. „iPhone 11 Pro Max“ modelių kainos: 64GB — 1279€, 256GB — 1449€, 512GB — 1679€

Apple Store

Renginio paskutinė naujienų serija susijusi su „Apple Store“ naujienomis, tokiomis kaip galimybė savo „Apple“ laikrodžiui pritaikyti bet kokią apyrankę ir panašiai. Daug apie tai nesiplėsiu, nes pas mus nėra „Apple Store“. Paminėsiu tik tiek, kad rugsėjo 20 dieną „Apple“ po porą metų trukusios rekonstrukcijos atidaro savo garsiąją „Apple Store“ įsikūrusią 5-oje aveniu, Niujorke. Tad jei tą dieną lankysitės šiame mieste — užsukite į ją — „Apple“ ten rengia vakarėlį.

Kaip jums naujienos?

Nematę renginio ar norintys jį ar kai kuriuos jo momentus pažiūrėti dar kartą, tai padaryti gali čia.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 16 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. va ir keista, kodėl mano iPhone 5S su iOS 10.3.3 ir Safari nerodė renginio, o tik spalvotą obuoliuką...

    nepasitvirtino prognozės dėl SE atnaujinimo? ar yra kokių nors gandų?
    tiesiog man patinka mažesnio ekrano telefonai.

  2. Tos 3 kameros labai keistai atrodo...
    Bet vis tiėk nė kiek nesugundė naujieji modeliai.
    Vienintelis dabar jau dominantis dalykas, tai nukritusi iWatch 3 kaina. Eeu labai skūpus šiuose reikaluose. 😁

  3. Ir vėl nieko naujo nepristatė... matyt nelabai kur yra apple su iphone plėstis.. o dar tas pats dizainas... perziurejau visa prezentacija.. reakcija mano buvo *meh*..

  4. Bet taip ir buvo prognozuota. Visi dideli atnaujinimai yra prognozuojami 2020 metų modeliui. Tada keisis ir dizainas

  5. Ar naudojat iwatch3 kas ? Kokios nuomones kur geriausia pirkt Lietuvoj ?:)

  6. Tos tris kameros kaip spineris 😁😁😁

    Apple į pavėsį, visai kaip blackberry....

  7. Dalius Simanavicius

    panašu, kad naujasis SE bus jau nebe toks ir mažas kaip buvo perdarytas penktukas. Jei tikėt gandais tai naujajam SE bus pasirinktas iPhone 8 modelis idedant kiek naujesni procą. Taigi ate ate mažiems ekranams. Bet viskas sukasi ratu - gal po kiek laiko ekrano dydis nustos būti privalumas, pvz kaip kad anksčiau buvo siekis daryti telefą kuo plonesnį. Dabar niekas jau nesigiria telefo plonumu, gal kazkada nustos ir didinti ekrano istrižaines? Pagyvensim pamatysim.

  8. Naujienos gerai, bet nebuvo „vau”.
    Įdomiau tą vakarą po Apple renginio buvo Andriuškevičiaus įvartis į portugalų vartus ir aišku portugalų įvarčiai 🙂
    Apple savo produktus pradėjo pristatinėti kitokiu stilium, susifokusuodami į vieną funkciją (pagal pristatymo dalies trukmę), pvz. iPhone-į kameras, Watch-neužmiegantis ekranas ir panašiai. Ir informacijos apie įrenginio parametrus pateikimas skaidrėse painesnis-nebe minimalistinis lengvas ir aiškus dizainas, o kaip Windows mobile os design 😀
    Aš laukiau iPhone SE atnaujinimo, bet matyt dar teks luktert iki pavasario. Nebent apskritai nebežada pristatyti mažesnio telefono nei X/XS/11 Pro. Jeigu sugalvotų SE analogą daryti 6/6S/7/8-o korpuse su X-technologijom, irgi gerai, dydžio ir svorio prasme.
    Naudojamas XS yra puikus telefonas, bet dėl gabaritų ir svorio naudojimasis viena ranka neergonomiškas. Bandytas naudoti XR neprilipo, nes jau per didelis. O iPhone 11//11 Pro gabaritai panašūs, bet tapo dar sunkesni. Per renginį išsakytas „all new design”, tai matyt turėjo minty kameros naują dizainą.
    Apie iPad realiai iš tuščio į kiaurą papilstė, nes tokį atnaujinimą paminėdavo kaip „tarp kitko” po iPad Pro pristatymo.
    O visa kita-irgi tik „tarp kitko”. Renginys nebuvo pompastiškas, atrodė „ant greičio” ir nereikėjo 2 valandų.
    Bet atnaujinimų yra ir kažkam bus naudingi.
    Reikia tikėtis, kad Jony Ive dar „prikiš nagus”.

    • „Jeigu sugalvotu SE daryti ant 6/6s/7/8-o korpuse su X parametrais būtu gerai dyžio ir svorio prasme“ 😄
      Tai kuom visi tie modeliai skiresi gabaritais nuo X? Na,svoris ten 26 gramais didesnis pas X modelį,normalu,nes NE aliuminis korpusas,visa kita tas pats😃 tai imi ta pati X/XS/ar dabar jau 11pro ir naudoji,jeigu reikia mažiuko ekrano 🙂
      O man atvirkščiai,norėtusi,kad Apple,nedarytu to tipo biudžetinio modelio,o kad visi trys būtu premium klasės ir kaina būtu pagal ekrano dydi... nes XR ir dabartinis 11,savo dydžiu,man ameniskai atrodo labai gerai,bet su tuo LCD ekranu ir rezoliucija,moket 800€,tai na🤬... nesikeikiant 🙂

      • Tai gabaritais ir skyrėsi :)
        Svoriu skyrėsi taip pat bei techninėm galimybėm.
        Visi paminėti, nes panašūs, gali rinktis kuris patinka.
        Beje, X sunkesnis už 7-ą 36 gramais.
        Dėl mažesnio telefono, tai man irgi norėtųsi ne biudžietinio, o normalių einamų tos kartos parametrų ir technologijų, pvz. būtų buvę gerai, jeigu būtų pristatę ir iPhone 11 (kokį nors SE) su korpusu dydžio kaip iPhone 8.
        Taip kad dėl dydžio kaip kam pagal norus.
        O iPhone 11 jau galėjo ir OLED ekraną įdėt, bet matyt nusprendė luktert 2020.

  9. Ar verta pirkti watch 3 niekad neturėjau ? Gal naudoja kas kur geriausia pirkt

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų