Kaip iš šalies atrodo kai vagiama iš Apple Store

Temos: Apple, Teisė

Vienas „Reddit“ socialinio tinklo naudotojos pasidalino savo įspūdžiais iš „Apple Store“, nes jis ten lankėsi tuo metu kai iš jos buvo vagiama.

„Reddit“ socialinio tinklo naudotojas prisistatantis „u/ry8“ pseudonimu papasakojo vieno jo apsilankymo Berkeley ketvirtojoje gatvėje įsikūrusije „Apple Store“ metu, jo akyse įvykusią istoriją.

„u/ry8“ pseudonimu „Reddit“ soc. tinkle prisitatantis žmogus apsilankė parduotuvėje norėdamas iš serviso atsiimti savo 15 colių 2016 metų „MacBook Pro“. Jo kompiuteriui buvo pakeisti akumuliatoriai ir klaviatūra. Įeidamas į parduotuvę jis praleido keturių žmonių — dviejų moterų ir dviejų vyrų grupę.

Parduotuvėje pasakojimo autorius susitiko su „Genius Bar“ darbuotoju ir jie kartu patraukė pasiimti kompiuterio kai jų pokalbį staiga nutraukė signalizacijos garsas.

Tuo metu iš parduotuvės išbėgo ta pati žmonių, kuriuos autorius praleido įeidamas į parduotuvę grupė. Jie nuo parduotuvėje esančių produktų demonstracijai skirtų stalų pačiupo septynis „iPhone“ ir dar kelis įrenginius. Kokie buvo tie „kiti įrenginiai“ autorius nemini.

Nusikaltėliai nedėvėjo veidus dengiančių kaukių ir rodos visiškai nesibaimino, kad juos kas gali atpažinti. „Apple Store“ darbuotojai, siekdami išvengti aukų, nebandė jų sulaikyti. Parduotuvės apsauginis tuo metu buvo išėjęs pertraukai (gal pietų, o gal šiaip naudojosi galimybe daryti pertraukas tarp budėjimų).

Vagišiams, greičiausiai, nepavyks daug naudos išspausti iš pavogtų „iPhone“, nes iš „Apple Store“ pavogti įrenginiai automatiškai blokuojami. Gal nebent kokiam šešėlyje dirbančiam servisui juos būtų galima parduoti atsarginėms dalims.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Sveiki, nežinau kiek teisybės, bet girdėjau, jei prarastas ir blokuotas iCloud’u MacBook - tai nei perrašymas nepadės, ir netgi jo pagrindines detales įdėjus į kitą kompiuterį ir kitas kompas bus blokuojamas pagal detalių serijinius nr? Gal taip pat bus ir su iPhone, nes sistema mato detalių serijinius 🙂

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų