30-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

30-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ derasi dėl „Intel“ išmaniųjų telefonų modemų verslo įsigijimo už daugiau nei 1 mlrd. JAV dol., rašo „The Wall Street Journal“. Anot leidinio cituojamų šaltinių, į sandorį būtų įtraukti ir atitinkami „Intel“ turimi patentai bei darbuotojai. Kol kas vyksta derybos ir nėra garantijos, kad jos baigsis padalinio įsigijimu.
  • Išleidusi atnaujinimus savo naujausioms „iOS“ bei „macOS“ operacinėms sistemoms, „Apple“ išleido ir senesniems įrenginiams skirtus atnaujinimus iOS 9.3.6, iOS 10.3.4 bei trečios kartos AppleTV skirtą tvOS 7.3.1 operacinių sistemų versijas. Kompanija taip pat išleido ir „macOS Sierra“ ir „macOS High Sierra“ sistemoms skirtą saugumo atnaujinimą 2019–004 bei 12.1.2 „Safari“ naršyklės versijas.
  • Kalbama, kad „iPhone 11“ turės geresnę priekinę kamerą, kuri galės slo-mo režimu filmuoti 120 kadrų per sekundę.
  • Anot informacijos „LinkedIn“, „Tesla Motors“ viceprezidentas Steve MacManus pradėjo dirbti „Apple“. Steve „Tesla“ kompanijoje buvo atsakingas už automobilių salonų projektavimą. „Tesla“ kompanijoje jis pradėjo dirbti 2015 metais, o prieš tai dirbo „Jaguar Land Rover“, „Bentley Motors“ ir „Aston Martin“.
  • JAV patentų ir prekės ženklų biuras paskelbė 42 „Apple“ patentus. Viename iš jų aprašytos ausinės, kurias nesvarbu kaip dėvi — jos pačios žino kur kairė, o kur dešinė ausis.
  • „Apple“ paprašė Trumpo administracijos sumažinti detalių naudojamų „Mac Pro“ ir jo aksesuarų muitų tarifus. Dabar jiems taikomas 25 proc. muito mokestis.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. hm... o kokia prasmė išleisti atnaujinimą ios 9 ir 10? ir kaip juos įsidiegti? nuėjus į update man iš karto siūlo 12.4

  2. Truputi ne į temą, bet gal kas nežinojo, kaip aš...

    Ideal'as oficialiai prekiauja iWatch.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų