Apple 2019 metų dizaino apdovanojimų nugalėtojai

„Apple“ paskelbė 2019 metų „Apple Design Award“ nugalėtojus.

Nuo 1996 metų, kiekvienais metais „Apple“ rengia „Apple Design Award“[1] arba ADA apdovanojimų ceremoniją. Šis renginys yra WWDC dalis ir jo tikslas apdovanoti pačius talentingiausius, novatoriškiausius ir geriausius nepriklausomus programinės ir aparatinės įrangos skirtos „iOS“ ir „macOS“ kūrėjus.

Aplikacijos laimėtojos

Ordia

Loju LTD (Anglija)

Tai žaidimas-platformeris, kuris žaidžiamas vienu. Žaidėjui reikia brautis per keistus pasaulius, kuriuose knibžda visokių gyvių ir tuo pačiu išvengti susidūrimo su kliūtimis. Su kiekvienu lygiu su šia užduotimi susidoroti tampa vis sunkiau.

Nuoroda į „App Store“.

Flow by Moleskine

Moleskine Srl (Italija)

Popierinių bloknotų gamintojo „Moleskine“ sukurta elektroninė užrašų knygutė. Ją galima naudoti kaip priminimų, užrašų saugojimui taip ir piešimui. Visi užrašai sinchronizuojami su kompiuteriniais debesimis.

Nuoroda į „App Store“.

The Gardens Between

The Voxel Agents (Australija)

Nuotykinis, surealus galvosūkis — istorija apie du draugus ir taip kaip bėgant metams keičiasi jų santykiai. Šiame žaidime jūs kontroliuojate ne žaidimo veikėjus, o laiko tėkmę. Žaidimas sukurtas „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“.

Nuoroda į „Mac App Store“.

Asphalt 9: Legends

Gameloft (Prancūzija)

Tai naujas „Asphalt“ serijos lenktynių žaidimas. Puiki grafika, milžiniški greičiai, kvapą gniaužiantys efektai ir įvairūs scenarijai keliuose žaidimo režimuose, taip pat ir palaikančiame kelis žaidėjus.

Nuoroda į „App Store“.

Pixelmator Photo

Tai mūsų tautiečių sukurta aplikacija turinti stulbinančias vaizdų redagavimo galimybes ir neperkrautą naudotojo sąsają. Aplikacija suprantama pradedantiems ir tuo pačiu turinti visus profesionalams redaguojantiems nuotraukas reikalingus įrankius. Kai kurie įrankiai veikia dirbtinio intelekto, kuris apmokytas panaudojant 20 milijonų nuotraukų, pagrindu. Aplikacija skirta „iPad“.

Brolių Sauliaus ir Aido Dailidžių 2007 m. įkurta (įmonė registruota 2009 m. ir iki šiol veikia be išorinių investicijų.) „Pixelmator Team“ kuria vaizdų redagavimo aplikacijas „Apple“ įrenginiams. Jos nėra tokios didelės ir sudėtingos kaip, pavyzdžiui, „Adobe“ gaminiai, bet lietuviai su pastarąja kompanija konkuruoja.

Nuoroda į „App Store“.

ELOH

Broken Rules (Austrija)

ELOH tai keistas ir retas galvosūkis, kuris jus stebins, glumins ir tuo pačiu leis visiškai atsipalaiduoti. Žaidėjo užduotis perkelti blokus taip, kad žaidimo lauke šokinėjantys kamuoliai iš vieno taško nukeliautų į kitą. Visas veiksmas vyksta muzikos fone, kuri keičiasi priklausomai nuo to kas vyksta ekrane.

Nuoroda į „App Store“.

Butterfly iQ — Ultrasound

Butterfly Network (JAV)

Tai aplikacija veikianti su ultragarso skeneriu „Butterly iQ“. Jo pagalba galima atlikti pirminę sveikatos sutrikimų diagnostiką. Aplikacijoje įdiegti papildomos realybės ir kompiuterinio mokymosi varikliukai ją paverčia tokia paprasta, kad ja gali naudotis net lovoje gulintys ir atsikelti negalintys žmonės. Nuskenuotų organų nuotraukas galima išsaugoti kompiuteriniuose debesyse ir suteikti prie jų prieigą gydytojui.

Nuoroda į „App Store“.

Thumper: Pocket Edition

Drool LLC (JAV)

Tai lenktynių tuneliuose žaidimas. Žaidimo taisyklės paprastos, bet grafika stulbinanti. Žaidimo idėja paprasta: didelis greitis, neoniniai efektai, adrenalinas ir visa tai 60 kadrų per sekundę švelniai kintančiu vaizdu skambant heavy-metal ritmams.

Nuoroda į „App Store“.

HomeCourt - The Basketball App

NEX Team Inc. (JAV)

Tai aplikacija kurio dėka galima treniruoti krepšinio žaidimo įgūdžius. „HomeCourt“ aplikacija pasitelkusi dirbtinį intelektą analizuoja žaidėjo judesius bei metimus ir pateikia rezultatus su patarimais kaip ištaisyti klaidas. Aplikacija taip pat veikia kaip socialinis tinklas ir leidžia bendrauti su žaidėjais ir treneriais visame pasaulyje.

Nuoroda į „App Store“.


  1. Pirmaisiais šio renginio gyvavimo metais renginys vadinosi Human Interface Design Excellence (HIDE) Awards. Nuo 2003 metų, apdovanojimo prizas buvo sukurtas taip, kad palietus jame esantį „Apple“ logo šis pradeda švytėti. Apdovanojimas tai aliuminio kubas, kurio kiekviena kraštinė yra 10cm ilgio. Kubas sveria 1575 gramus. Šie apdovanojimai sukurti ir pagaminti „Sparkfactor Design“.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų