25-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

25-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Matyt siekdama naudotojus nuo galimų pavojų naršant interneto svetainėse, „Apple“ pakeitė reikalavimus naršyklėms kurioms leidžiama prieiti prie jos internetinės parduotuvės. Dabar internetinė „Apple“ parduotuvė reikalauja „OS X 10.10.5 Yosemite“ ar naujesnės arba „Safari 10.1.2“ ar naujesnės versijų. Priešingu atveju rodomas klaidos pranešimas. Įdomu tai, kad jei kompiuteryje įdiegta „OS X 10.10“ — nepalaikomos jokios trečių šalių naršyklės. „Mac“ kompiuteriuose su ankstesne „Yosemite“ versija nei OS X 10.10.5“ — rodomas pranešimas rekomenduojantis atsisiųsti naujesnes „Chrome“ ar „Firefox“ versijas.
  • Eurazijos Ekonominės Komisijos (EEC) duomenų bazėje atsirado užregistruoti septyni nauji „MacBook“ kompiuterių modeliai: A2141, A2147, A2158, A2159, A2179, A2182 ir A2251. Šioje duomenų bazėje skelbiami įrenginiai, kurie gali naudoti šifruotus duomenis — tai Rusijos reikalavimas.
  • „Microsoft“ išleido „To-Do“ aplikaciją skirtą „Mac“ kompiuteriams. Šią nemokamą aplikaciją atsisiųsti galima iš aplikacijų parduotuvės.
  • Pirmadienį „Apple“ išleido registruotiems programuotojams skirtas antras „iOS 13“, „macOS 10.15 Catalina“, „watchOS 6“, „iPadOS 13“ ir „tvOS 13“ beta versijas. Nors kompanija tokios galimybės ir neminėjo, tačiau antroje „tvOS 13“ beta versijoje atsirado PIP (Picture-in-Picture) video galimybė.
  • Nesusiję su „Apple“, bet prasiblaškymui. Žemiau esančiame video parodyta kas nutiks jei robotai nutars gintis. Filmas sukurtas matyt siekiant parodijuoti tai kas vyksta „Boston Dynamics“ kompanijoje. Filmavimo metu robotai nenukentėjo.
  • Kompanijos „Mizuho“ analitikai kalba, kad tikėtis kokių nors rimtų naujovių „iPhone 11“ nereikėtų. Šiais metais „Apple“ išleis tris naujus „iPhone“ modelius: du OLED ekanu ir vieną LCD. Ekranai techniškai nuo naudojamų dabartiniuose modeliuose nesiskirs. Vienintelė esminė naujovė bus triguba kamera. Anksčiau buvo kalbama, kad „Apple“ planuoja naujuose telefonuose įdiegti 3D kamerą, tačiau analitikai teigia jog šios minties kompanija atsisakė dėl daug elektros energijos ir kitų problemų keliančio sprendimo.
  • Kalbama, kad „watchOS 6“ bus galimybė ištrinti sistemines, iš anksto ar kartu su „watchOS“ įdiegtas aplikacijas, kurių šeštoje „Apple“ Watch“ operacinės sistemos versijoje bus dar daugiau: „App Store“, „Audiobooks“, „Calculator“, „Cycle Tracking“, „Noise“ ir „Voice Memos“.
  • „Market Monitor Service“ praneša, kad per pirmus tris 2019 metų mėnesius, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu „iPhone“ pardavimai sumažėjo 20 proc. Toks „Apple“ telefonų pardavimų sumažėjimas 8 proc. sumažino ir viso rinkos segmento pardavimų rezultatus. Nežiūrint sumažėjimo, „Apple“ išlieka „premium“ klasės išmanių telefonų rinkos lydere. Pirmo 2019 metų ketvirčio metu, „Apple“ užėmė 47 proc. „premium“ klasės telefonų rinkos, „Samsung“ — 25 proc., „Huawei“ — 8 proc. ir t.t.
  • „Newzoo“ savo „Global Games Market“ pranešime paskelbė 35 viešas kompanijas susijusias su žaidimų rinka. Šiame pranešime „Apple“ įsitvirtinusi pirmame penketuke ir ją lenkia tik „Tencent“, „Sony“ ir „Microsoft“. „App Store“ pagalba „Apple“ lenkia tokius tokius žaidimo pasaulio galiūnus kaip „Activision Blizzard“, EA ir „Nintendo“. „Apple“ kompanijos „App Store“ aplikacijų platintiojams ir kūrėjams atneša daugiau pajamų nei „Android“ operacinei sistemai skirta aplikacijų platinimo platforma. Neseniai paskelbtoje „Sensor Tower“ ataskaitoje teigiama, kad „iOS“ aplikacijos atneša 64 proc. daugiau pajamų nei „Google Play“.
  • „macOS Catalina“ beta versijoje yra požymių, kad „Apple“ nutarė perkelti „iOS“ versijų „Messages“ ir „Shortcuts“ aplikacijas į „Mac“.Panašu, kad kompanija ir pati naudoja „Project Catalyst“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų