20-tos 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

20-tos 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Pirmasias „Apple Card“ korteles jau pradėjo gauti „Apple“ darbuotojai. Štai kaip ji atrodo.
    Pirmasias „Apple Card“ korteles jau pradėjo gauti „Apple“ darbuotojai. Štai kaip ji atrodo.
  • Kalbama, kad „Apple“ planuoja išleisti naują 16 colių „MacBook Pro“, kuriame bus diegiama naujo tipo klaviatūra. Anot gandonešių, šio kompiuterio pristatymas gali įvykti jau artimiausioje WWDC. Kalbama, kad tokio „MacBook Pro“ kaina prasidės nuo 3000 JAV dol.
  • Pirmadienį vakare „Apple“ išleido „iOS 12.3“, „watchOS 5.2.1“, „tvOS 12.3“, „macOS Mojave“ ir „macOS High Sierra“ operacinių sistemų atnaujinimus.
  • „The Information“ rašo, kad „Apple“ siekia kiek galima labiau atsiriboti nuo trečių šalių gaminamų pagrindinių jos įrenginių komponentų. Remdamasis anoniminiu šaltiniu leidinys teigia, kad „Apple“ pildo 5G modemu užsiimančių inžinierių komandą, kuriai kompanijos vadovai yra pasakę, kad kompanija tikisi paruošto modemo 2025 metams. Matyt taip ir bus, o „Apple“ ir „Qualcomm“ kontraktas multifunkcinio modemo tiekimui gali būti laikinas sprendimas iki kompanija sukurs savo modemą.
  • „Apple“ išleido „iPhone XR“ reklamą, kurioje reklamuoja „ilgiausiai laikantį akumuliatorių koks kada buvo „iPhone“.
  • „Apple“ išleido registruotiems programuotojams skirtą pirmąsias „iOS 12.4“, „tvOS 12.4“, „watchOS 5.3“ ir „macOS Mojave 10.14.5“ beta versijas. Kompanija taip pat išleido 82-ą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • „Monese“ paskelbė, kad greitai jų kortelės turėtojai galės naudotis „Apple Pay“ paslauga 13-oje naujų šalių, jų tarpe ir Lietuva. Visas „Monese“ paskelbtų naujų šalių, kuriose „greitai“ bus palaikoma „Apple Pay“ paslauga „Monese“ klientams atrodo taip: Bulgarija, Kroatija, Kipras, Estija, Graikija, Latvija, Lichtenšteinas, Lietuva, Malta, Portugalija, Rumunija, Slovakija ir Slovėnija. Tiesa kada tas „greitai“ nėra žinoma. Pavyzdžiui pas „Revolut“ „greitai“ yra jau daugiau kaip du metai. Jei nenorite laukti iki „Monese“ oficialiai, be adresų laikino keitimo, leis Lietuvoje naudotis „Apple Pay“ paslauga — galite pradėti ja naudotis jau dabar.
  • „Samsung“ praneša, kad jei turite 2018 ar 2019 metų „Samsung“ televizoriaus modelį su naujausia aparatinės įrangos versija — galite tiesiai televizoriuje turėti prieigą prie „iTunes TV“ filmų ir serialų, „Apple TV“ kanalų, o jei savo „iOS“ įrenginiuose atnaujinote operacinę sistemą į „iOS 12.3“ — galite naudotis ir „AirPlay 2“ privalumais.
  • Kaip ir žadėjo JAV prezidentas D. Trump’as pasirašė įsakymą draudžiantį naudoti nacionaliniam JAV saugumui grėsmę keliančią įrangą. Nors kompanijų pavadinimai nebuvo įvardinti — aišku, kad tarp tokių kompanijų (keliančių grėsmę nacionaliniam saugumui pateko ir Kinijos „Huawei“). Tačiau čia dar ne viskas. Artimiausiomis dienomis JAV prekybos ministerija „Huawei“ įrašys į juodą sąrašą ir su ja, be specialaus administracijos leidimo, bus draudžiama bendradarbiauti JAV kompanijoms. „The Washington Post“ rašo, kad tai reiškia, kad ir „Google“ negalės tiekti „Android“ operacinės sistemos „Huawei“. Taip pat nukentės ir kai kurios komponentus įrenginiams tiekiančios kompanijos. Kinai jau seniau nujautė tokią grėsmę ir yra sukūrę savo operacinę sistemą, kuri anot gandų pavadinta „KirinOS“.
  • Nauja „Apple“ reklama pavadinta „Behind the Music. Behind the Mac“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 6 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Dėl ko programos IOS app store mokamos? Iphone SE norėjau parsisiųsti "Split Screen Multitasking View". Nors pas jus rašoma, jog šiuo metu nemokamai platinama

  2. Kai Monese pradės oficialiai teikti paslaugas Lietuvoje, ar galės naudotis ir lietuviškomis bekontaktinėmis kortelėmis, ar veiks tik su Monese?

  3. Kodėl programą iš tikrųjų kainuoja 9,99€ app store? Split Screen Multitasking View: 10,99 € → 0,00 €

    • Gal todėl, kad pradžioje „Split Screen Multitasking View“ aplikacijos kūrėjas nutarė ją laikinai platinti nemokamai (ir taip ir darė), o vėliau padarė pigesne 1€ nei įprastai. Jei domina tikslesnė tokios kainų kaitos informacija — siūlyčiau susisiekti su pačiu aplikacijos autoriumi. Įprastai ši aplikacija kainuoja 10,99€.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų