Programišius pademonstravo galimą neoriginalių priedų naudojimo grėsmę

Programišius pademonstravo kaip Lightning laido pagalba įsilaužti į bet kokį MacBook kompiuterį.

Programišius pravarde _MG_ pademonstravo savadarbį Lightning laidą, kurio pagalba galima ne tik įkrauti „iPhone“ pajungus jį prie „MacBook“ kompiuterio, bet ir nuotoliniu būdu perimti kompiuterio valdymą.

Išoriškai laidas beveik nesiskiria nuo originalaus „Apple“ Lightning — USB laido, tačiau jame paslėptas Wi-Fi lustas leidžia nuotoliniu būdu, naudojantis specialia „iPhone“ įdiegta aplikacija, perimti kompiuterio kontrolę apie tai kompiuterio naudotojui net neįtariant.

Programišius paviešino video, kuriame demonstruoja įsilaužimo galimybes savo sukurto laido pagalba, pavyzdžiui savo telefone įdiegtoje specialioje aplikacijoje surinkus interneto svetainės numerį, nuotoliniu būdu priverčia tą svetainę atsidaryti kompiuteryje esančioje „Safari“ naršyklėje. Tokiu būdu galima vykdyti fišingo ataką ar kitaip siekti užvaldyti kompiuterio naudotojo informaciją.

Teoriškai šio laido pagalba galima gauti prieigą prie informacijos apie visus kompiuterio naudotojo veiksmus: nuspaustus klavišus, atidarytas aplikacijas, prisijungimo duomenis ir t.t.

_MG_ rašo: „Aš planuoju sukurti daugiau tokių laidų smalsiems ir tiems kas žino ką su jais daryti.“

Šio laido kūrėjas pabrėžia, kad jo video demonstracija yra potencialių grėsmių susijusių su neoriginalių priedų naudojimu iliustracija.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. o šitas "hackeris" bent jau nusimano apie wi-fi radio signalų moduliacijos technologijas ir diapozoną, kad skiedžia tokias feikines nesąmones ?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų